Forgalmi vizsgára a kötelező 30 óra után mehetek saját elhatározásból,vagy az oktató hozzájárulása kell?
Saját kérésre is lehet menni vizsgázni a köztelező feltételek teljesítése után, ami viszont nem csak a 30 óra vezetés, hanem a megtett 580 kilométert is jelenti, és az csak akkor van meg a 30 órával, ha az oktató is úgy akarja...
A "saját kérésre" olyan esetekben , ha a tanuló kérte a vizsgát, rákerül a vizsgalapra is, ami jelzés a vizsgabiztos felé (sikerülhet a vizsga de általában olyan esetekben a vizsgabiztosokra is jellemző a szigorúbb elbírálás)
Ha a 30 óra alatt levezetted a kötelező 580km-t, akkor a te kérésedre bejelenthetnek vizsgázni.
De szerintem az oktatónak több tapasztalta van abban,jobban látja azt, hogy mennyire kezeld jól az autót és érdemes-e vizsgára menned.
Köszi a válaszokat!
Igazad van,nem mondtam hogy nem fogadom el a véleményét,csupán elméletben érdekelt a dolog,hogy hivatalosan mik a szabályok.
Elméletben lehet, de hidd el, ha nem vagy azon a szinten, a vizsga sem lesz meg. Budapesten én nem is tartom reálisnak a 30 órát, hacsak nem valaki nem a nulláról kezdett, máskülönben jóval több gyakorlás kell szerintem. Persze ha látja benned a tehetséget az oktató, akkor le fog jelenteni.
Nekem nem volt ilyen szerencsém, nekem a 60. óra után volt az első vizsgám, baromi sokat hibáztam még ott is, de úgy volt vele, hogy 1 év után már illik vizsgázni. Nem lett meg. Kellett még pár óra, másodikra meglett. Ez nagyon egyén függő. Plusz aki alapból élvezi a vezetést, előbb meglesz neki a jogsi. Én csak azért csináltam, hogy mások ne nézzenek le, hogy fiúként nincs 25 évesen jogsim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!