Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önző dolog, ha valaki saját...

Önző dolog, ha valaki saját elhatározásból nem vállal gyermeket?

Figyelt kérdés
2022. szept. 30. 19:56
 21/93 anonim ***** válasza:
95%
Nem
2022. szept. 30. 21:12
 22/93 anonim ***** válasza:
94%
Nem. Csak masik fel is tudjon rola.
2022. szept. 30. 21:14
 23/93 anonim ***** válasza:
95%

Pont azért van annyi debil f.szkalap a világban, mert az ezredforduló előtt gyakorlatilag társadalmi elvárás volt, hogy házasodj meg és csinálj legalább két gyereket, különben kinéztek a lakóhelyeden. És sok, gyerekneveléshez tehetségtelen ember vállalt emiatt gyerekeket, aztán hány helyen látni, hogy a gyerekek azt várják, hogy mikor döglenek már meg a szülők, mert kellene az örökség, ha már normálisan a szülők nem tudtak velük viselkedni.

Én is futottam már bele olyanba 25 évesen, hogy a 80 éves öregasszony számonkért, hogy mi az, hogy nem vagyok még megházasodva, meg nincs gyerekem. Hogy-hogy nem, az öregasszony mindkét gyereke kihúzott külföldre, aztán hébe-hóba van látogatva. Vajon miért...

Egyáltalán nem önzőség. De még ha az is lenne, akkor sem lenne senkinek semmi köze hozzá.

2022. szept. 30. 21:23
 24/93 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem értettem, valaki ettől miért lenne "önző". Persze ezt is általában csak a nő kapja meg, ha úgy látja, nem egy "földanya" típus.

Egy gyerek iszonyú nagy felelősség, szerintem nem is mindenkinek való feladat egyébként. És rengeteg lemondással is jár. Akinek nem ez a célja, annak nem ez a célja és senkinek semmi köze nincs hozzá, persze a társadalom mindig éreztetni fog egy nyomást ezekre az emberekre.

Tőlem nem állt nagyon távol a gondolat egyébként, de ott tartok, hogy a mai világban majdnem azt tartanám önzőségnek, ha ebbe szülnék bele egy gyermeket, mert ki tudja, nekik milyen lesz már. Ha lányt szülnék őt nagyon nagyon sajnálnám már előre, ezt őszintén mondom. De nehogy ezt most itt magára vegye, aki szeretne gyereket, ez az én(!) véleményem a saját döntésem felől.

2022. szept. 30. 21:44
 25/93 anonim ***** válasza:
88%

Miért lenne önző?

Gyereket azért vállalunk, mint bármi mást csinálunk az életben... azért, mert a másik is csinálja, nem szokás ezen filózni. Ha a baráti körödben szokás te is fogsz, ha nem akkor nem... na jó, a többség vállal, tehát, aki nem vállal az nem normakövető.

Amúgy meg tisztára megéri, ha idén nem lesz világháború, és még jövőre sem, akkor van még a gyereknek 10-20 jó éve míg összeomlik az egész szir-sz@r a klimaváltozás miatt. De mindegy is ez, a fideszesek még fel tudnak venni még pár millát és építkezni egy jót hitelre. Emlékszem a '90-es évek végén az volt a duma, hogy a cigányok a pénzért, a segélyekért szülnek... érdekes ezt a fideszeseknek szabad, a cigányoknak nem.

2022. szept. 30. 22:02
 26/93 anonim ***** válasza:
85%
Gyereket vállalni önzés, hisz önös érdekből, saját kedvedért vállalod. Aztán hogy jól bánsz-e vele, jó szülő leszel-e rátelepszel-e a gyerekre vagy sem, más kérdés.
2022. szept. 30. 22:30
 27/93 anonim ***** válasza:
92%
Annál biztos nem önzőbb, mint amikor valaki saját elhatározásból vállal gyermeket.
2022. szept. 30. 23:04
 28/93 anonim ***** válasza:
90%
Barátnőmmel beszélgettünk egyszer erről, neki két felnőtt gyereke van. Én akkor azt mondtam, hogy azért nincs gyerekem, mert önző vagyok. Barátnőm erre azt mondta, hogy nem, nem én vagyok önző, hanem ő, mert ő a saját kedvére szülte őket.
2022. szept. 30. 23:12
 29/93 anonim ***** válasza:
95%

Nem.

Azok viszont rohadt gonoszak,akik elvárják,hogy mások gyereket vállaljanak,amikor nem éreznek késztetést vagy nem alkalmasak rá.

Azok is rohadt gonoszak,akik gyerekkel akarják megfogni a partnerüket.

Azok is rohadt gonoszak,akik támogatásért csinálják,vagy,hogy addig se kelljen dolgozniuk.

Azok meg csak szimplán szánalmasak,akik idő közben megbánták,hogy gyerekük lett,ezért dögöljön meg a szomszéd tehene is.

2022. szept. 30. 23:14
 30/93 anonim ***** válasza:
2%

Igen!

Hiszen saját magát helyezi előtérbe: a saját kényelmét, nyugalmát, testét stb. Nem akar magának plusz terhet, problémákat, kiadásokat. Nem akar felnőni, mert szereti, hogy csak ő van a középpontban és a saját egója, amit kedvére fényezhet.

Az anyaság ugyanis teljes önfeláldozás a gyerek javára és a társadalom alapja. Ugyanis ha senki sem vállalna gyereket, akkor végül kihalnánk....

2022. szept. 30. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!