Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önző dolog, ha valaki saját...

Önző dolog, ha valaki saját elhatározásból nem vállal gyermeket?

Figyelt kérdés
2022. szept. 30. 19:56
 61/93 anonim ***** válasza:
84%

"aki gyereket vállal, lassan egy leprással lesz egyenlő."

Engem ettől ráz ki a hideg. Mikor a gyerekes az "áldozat"

Ebben az országban, ahol az esztelen szaporodás a legfontosabb célkitűzés, pont, hogy nem ér téged negatív megkülönböztetés a hétköznapokban (most a névtelefon fórumokat hagyjuk). Ezzel szemben az átlag ember úgy néz arra, aki nem akar gyereket, mintha bűnöző lenne.

Emellé pont hogy a gyerekesek követelőznek állandóan, és elvárják hogy az egész világ ezentúl körülöttük forogjon. Jó példa, mikor a 6 hónapos gyerek (mert ugye az az önző, aki nem vállal gyereket, és nem az, aki egy évet nem bír ki otthon a gyerekével. Képzelem a légnyomás-különbségtől például mit élhetnek át szerencsétlenek, mikor még nekem is pokolian fáj a fülem, mindegy..") végigüvölti a több órás utat, mindenki más meg hallgassa, mert neki kisbabucija van, és azok ordítanak. A másik 200 ember meg le van szarva.

ja és a kedvecemet hagytam a végére: "neked könnyű, majd megtudod, ha gyereked lesz..."

Te szegény áldozat, neked ki mondta, hogy szülj??

2022. okt. 1. 10:37
 62/93 anonim ***** válasza:
88%

58-as, a “nyuszikazos” vagyok. Rohadt ellenszenves viselkedes, amikor nekem kellett bemennem masok helyett dolgozni mert nekem nincs csaladom (holott szuleim testverem stb vannak, de mivel nem szultem, ok nem szamitanak) Rohadt ellenszenves az is, amikor engedjem magam ele a boltban a gyerekes csaladot, csak mert gyerekei vannak. Az is ellenszenves amikor pruntyikere nem szolhatok ra, hogy ne rugdossa a vonaton a szekemet, hat o meg csak kisgyerek, nem erti.

En szeretnek gyereket, egyet, de pont ezen elmenyek miatt soha nem fogom lenezni azt aki nem szeretne, mert mi kozom nekem mas mehehez? Nem mindenkinek azt jelenti az elete kiteljesedeset, ha gyereket vallal. Csak a gyerekesek el sem tudjak kepzelni azt, ha valaki boldog gyerek nelkul. Szerintem meg inkabb az a szomoru, ha egy szulo ugy tartja, a gyereke szuletese elott az o ertelmenek nem volt ertelme es nem tudta mi a boldogsag. Inkabb az ilyen kijelenteseken kellene elgondolkodni, hogy mennyire borzaszto es dobbenetes ezt allitani.

2022. okt. 1. 11:32
 63/93 anonim ***** válasza:
81%
56: Már megváltozott, már szabad 3 gyereket vállalni egy ideje.
2022. okt. 1. 12:11
 64/93 anonim ***** válasza:
19%
12.11 OK, kérlek arra is válaszolj, Kínában a fogamzásgátló ellenére is nő a népesség, Európában viszont csökken. Ha csak a fogamzásgátlás lehetőségén múlna a népesség, ez máris megborult. Komolyan érdekel, szerinted mi a különbség ebben Európa és Kína között? A jólét biztosan nem, mert Kínában sem a gazdag réteg vállal sok gyereket.
2022. okt. 1. 12:26
 65/93 anonim ***** válasza:
100%

Fu de utálom,hogy megállás nélkül most már a gyerekvállalás, meg a nők vannak a célkeresztben, ez egyenesen embertelen.

Kizárólag a nő és párja döntése, ez egy nagyon intim dolog és nőként borzalmas és unalmas már ezeket hallgatni állandóan, minden ekörül forog. CSOK, most meg már feszegetik az abortuszt is. Addig fognak ezekkel szórakozni, baj lesz.

Senki nem önzőbb a másiknál ebben a döntésben, az egész túl van kapva.

De én azt mondom bocsánat. hogy a nő legyen is ebben önző. Mert akárhonnan nézzük, minden, ami a gyermekvállaláshoz köthető, őt terheli jobban. És ha nem magát helyezné ebben előtérbe, hogy ő mit akar, az egész értelmét vesztené. A gyerek nem lenne boldog, ha azt nem ő akarta volna. Máskülönben pedig a nő nem lenne az, ha nem ez számára a beteljesedés kulcsa.

2022. okt. 1. 13:46
 66/93 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem pont akkor lennék önző, ha mindenáron gyereket akarnék mit sem törődve a világunk állapotával. Azért szüljek, hogy aztán ivóvízért ölje a másikat? Vagy hogy rabszolgaként termelje a pénzt a hatalmon lévőknek?

No, thank you…

Mindig is szerettem volna gyereket, aztán rájöttem hogy de nem erre a világra. Akkor lennék önző, ha mégis megszülném.

És most nem szeretném megbántani azokat, akik vállaltak vagy vállalnak gyereket, ezek csak ez én gondolataim.

2022. okt. 1. 14:06
 67/93 anonim ***** válasza:
91%

64

Kínában max azért nőhet a népesség, mert a várható élettartam egyre nagyobb.

Kína teljes termékenységi arányszáma 1,70. Magyarországé 1,49. (2019)

A népesség középtávú fennmaradásához ennek 2,1 kellene lennie (S ez is még csak a fennmaradás, nem a növekedés.)

A népességnövekedés meg amúgy se olyan hű de jó dolog. Pont a legnagyobb nyomorban a legnagyobb, nem a fejlett országokban. De lassan MINDENHOL csökken.

[link]

2022. okt. 1. 14:44
 68/93 anonim ***** válasza:
100%
Istenem, annyira egyet tudok érteni a 46-ossal
2022. okt. 1. 15:15
 69/93 anonim válasza:
100%

Miért lenne? Senkitől nem vonsz el semmit önös cél érdekében. A gyerek nem létezik, hogy elvegyél tőle bármit is.

Tehát nem.

2022. okt. 1. 17:57
 70/93 anonim ***** válasza:
100%
Azért tartanak önzőnek bennünket, mert nem vagyunk hajlandók lemondani semmiről, áldozatot hozni a gyerek miatt. Én megtenném olyanért, amiben örömem telik, de a gyerek nem ilyen.
2022. okt. 1. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!