Ne legyen 2.gyermek ha nem lenne külön szobàja?
#57, az ikrekhez:
Családban megtörtént, van egy kisfiú, 4 éves, és kistesót akartak (akkor újították fel a megvett házat), és kiderült, hogy ikreket várnak. Mindent egyeztetve és megbeszélve az asszonyka szüleihez költöztek (hármasban) pár hónapra, és közben áttervezték nagyon gyorsan a ház projektet, +1 szobát építtettek hozzá (persze tervezés, engedélyezés, stb megvolt). Hát nem volt egy népünnepély az a pár hónap (főleg egy panellakásban meghúzni magát a kis családnak a szülőknél), de szülésre meglett a +1 szoba, kemény menet volt.
62-est akár én is írhattam volna. Lányok vagyunk, 5 év van köztünk, én az idősebb. Közös szoba, mi annyit civakodtunk, veszekedtünk, undorkodtunk egymással, hogy a "dögölj meg" még a legszebb mondatok egyike volt.
Eleve két teljesen más mentalitású ember voltunk/vagyunk, másrészt a szüleim nem tudták (és nem is akarták) kezelni a kistesó kérdést, egyértelműen ő volt a hercegnő, én pedig ráhagyhattam mindent. Tesóm ezzel persze visszaélt, igazi kis szemétláda volt. Lehet, hogy közös szoba nélkül is utáltam volna, mint a szart, de így, egy szobába kényszerítve hatványozottan utáltam.
SOHA nem jött rendbe a kapcsolatunk.
Szerintem elsosorban ne ez alapjan dontsetek. Vannak csaladok ahol 6-8 gyerek van. Gondolod mindegyiknek van kulon szobaja. A legtobb csaladi haz max 4 szobas de a kadar kockak 3 szobasak, ebbol 1 a szuloke, igy ha 4 gyerek van akkor az egyikuk osztozik a szoban egy tesoval, kivetel ha a legidosebb kirepul, mire a kisebbek kozul mindenkinek igenye lesz sajat szobara.
En egyebkent sem szeretnek masodik gyereket, az meg csak egy plusz erv hogy 2 szobank van csak
Vannak családok, ahol 8 gyerek van. Persze, és szerinted az a követendő? Van, ahol 15 évesen szülnek a kislányok, meg van, ahol gyerekrabszolgaság van, mindenre van példa, érdé, hogy ez miért ok arra, hogy más tudatosan válassza a szrt?
Máshol is felnőnek 10en. Persze. Mi más választása van a gyereknek? Nyilván ott nő fel, ha nem akar az utcára menni. Kérdés, hogy ez követendő-e.
Persze, lehet tenni 3 gyereket is egy szobába, felnőttek régen másik is így, csak akkor nem kell csodálkozni, ha megutálják egymást.
Akik szerint oké a közös szoba, olvassák már vissza, milyen kommenteket írt itt a többség ennek kapcsán. Hogy egy életre rossz viszonya lett a testvérével az állandó viták miatt.
4 év van a nővérem és köztem, állandóan öltük egymást. Teljesen más személyiségek vagyunk, egymás agyára mentünk. Én 13 éves voltam, mikor a szülők megkérdezték, hogy továbbra is járjunk évente külföldre nyaralni, mint eddig, vagy költözzünk kertes házba, ahol lehet saját szobánk. Én azt mondtam, bármiről lemondok, csak legyen szobám! El se tudom képzelni, hogy szerencsétlen nővérem, hogy bírta 16-7 évesen, hogy egy kis taknyos lóg állandóan a nyakán kéretlenül. Magánélet semmi, a barátai soha nem jöhettek fel, nem volt rá hely.
Felnőttünk, kirepültünk, pontosan 5-ször beszélünk egy évben: 2 szülinap, 2 névnap, karácsony. Ennyi.
Nem tudom, mennyi része van ebben a közös szobának, de vastagon benne van, ez biztos.
Nem, ne legyen.
Én külön voltam, mert lányként így döntöttek apáék, de a két öcsém együtt. Ölték egymást, nem volt magáéletük (6 év korkülönbség, ami kamaszként már rengeteg).
Az idősebbik 18 évesen már csajozott - volna -, de nem volt hová vinnie a lányt (kivéve, amikor felajánlottam, hogy akkor én leszek a kicsivel, ő megkapja a szobámat, de rendben kérem vissza.
Nem vállalnék így. Szerintem ne legyenek illúzióink, a gazdasági helyzet jobb nem lesz. Minden szakértő azt mondja, hogy vége az "aranykornak" (az már egy más dolog hogy ebben a csóri kis országban olyan nagyon nem is volt), én innentől a spórolás, a mértéktartás ideje jön. Tartósan.
Én biztos nem szülnék így. Nekünk is csak egy plusz szobánk van, így mindig is úgy kalkuláltam, hogy ez bizony egy gyerket jelent.
"Hàzban lakunk nem panel. Eltartani etetni tudnànk az nem okoz gondot. Egy elég jò környéken sikerült venni hàzat de 2 szobàs."
A ház bővítése nem jöhet szóba? Vagy kicsi hozzá a telek?
Esetleg később, egy nagyobb felújítással, a terek átvariálásával/újrafelosztásával sem férne el valahol egy félszoba? Háznál azért több lehetőség van, mint egy lakásnál.
Ismerősnél a szülőknek alakítottak ki egy félszobát, a két normálban volt az 1-1 gyerek. Sógornőmék pedig a legnagyobb szobából csináltak két félszobát, az ablakok áthelyezésével mindkettőnek saját ablaka is lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!