Ne legyen 2.gyermek ha nem lenne külön szobàja?
"Ki mondta, hogy már terhes?
...
szerintem nektek sem leányálom egy kis panelban négyen"
Ki mondta, hogy panelban laknak, ráadásul kis panelban?
Szerintem kell a külön szoba, akár már kis korban is gond lehet például ha az egyik rossz alvó, de később már mindenképpen kell.
Az hogy 10 év múlva lehet hogy lesz pénz nem jó felfogás, mert lehet hogy még annyira sem lesz mint most. Én max úgy vállalnék másodikat ha 1-2 éven belül biztosan lenne új ház, lakás vagy hozzáépítés.
És persze mindenki tudja hogy nőnek és nőttek fél így gyerekek, de nyilván mindenkinek szívás volt.
"Nem tudunk nagyobb hàzat venni rövid idön belül."
. A magyar nyelv szabályai szerint ez azt jelenti, hogy most egy kisebb házban laknak... vagyis nem panelban. De ha lakásban is laknának, az sem feltétlenül jelentene panellakást.
Én egy szobába voltam az öcsémmel. 3 év volt a kor különbség és amikor én már 10 éves voltam ő meg csak hét már akkor is utáltam vele egy szobában lakni. Pedig akkor mgé mindketten gyerekek voltunk még.
Gondolhatjátok amikor már a tesóm is 13-14 volt akkor már tényleg nagyon szár volt.
Ezért én megfogattam hogy nekem vagy egy gyerekem lesz, de ha mindenképpen kettőt szeretnék akkor biztosítsak nekik 2 szobát.
Erre ennyi alapján nem tudok pontos választ adni.
A ház egy dolog, de mi a helyzet az egyéb anyagiakkal?
Az etetés, ruházás, extra víz számla, oktatás stb szintén költség.
Kis gyerekek esetén ez viszonylag olcsó, de egy tini már sok pénz
A ház mérete, kialakítása nagyon nem mindegy.
Ha az a szoba elég nagy, lehetnek kompromisszumos megoldások, amik működőképessé tehetik a dolgot.
Például könnyű szerkezetes galéria/szekrény, ami ketté osztja a teret, de ehhez magas plafonú ház kell.
Sok házat át lehet variálni, pl a zárt teraszból konyha vagy nappali, és akkor ott az extra szoba, nem kell új ház, csak a víz vezetékeket kell átrendezni.
"Ritka proli dolog a gyereket arra kényszeríteni, hogy semmi magánszférája ne legyen, tinedzserkorban sem, semmikor sem, csak mert neked ket gyerek kell, függetlenül a lehetőségeidtől."
És milyen dolog a gyereket arra kényszeríteni, hogy semmi testvére ne legyen se kiskorában, se tinédzserkorában, semmikor sem, csak mert neked jobban kell a plusz egy szoba mint a plusz egy családtag?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!