Ne legyen 2.gyermek ha nem lenne külön szobàja?

"Non stop 1 szobaba voltak, es ossze is butoroztak 1 agyba, mert nem akartak kulon lenni. Igaz, hogy itt most 7even aluli gyerkocokrol van szo,de ilyen is van 😊"
Persze, 7 évesen. Azért 17 évesen már ritkább, hogy egy ágyba akarják felhozni a barátnőjüket a tesójukkal. Vagy egy szobába.

Miért gondolod úgy, hogy bárkinek is magyarázattal tartozol?
Miért számít, hogy ki mit szól?
Annak, aki beszól amiatt, hogy kis lakásba vállalsz még egy gyereket, változik-e valamit is az élete, ha te úgy cselekszel, ahogy ő mondja?
Még az anyósom, anyám véleménye sem lenne döntő, nemhogy idegeneké.
Miért nem teszed azt, amit akarsz?

Szerinte lehet.
Én a bátyámmal egy szobába voltunk, 7 év a korkülönbség, és én lány vagyok. Igaz csak 8 évig mivel utána költözés miatt külön szobám lett. De amikor egy szoba volt teljesen jó volt minden, egy szallagfüggönyel volt elválasztva a szoba amikor valaki magán szférát akart.

"mert neked jobban kell a plusz egy szoba mint a plusz egy családtag?..."
Mert a plusz egy családtag megléte fontosabb neked, mint mindkettő jóléte?
Hurrá, örülünk, van két gyerek, de az egész gyerekkorukat nyomorogva töltik, mert nem igazán van a szülőknek elég pénze két gyereket tissztességgel felnevelni?
A gyerekek baromi boldogak lesznek a tesójukkal ha nincs pénz a házat kifűteni, éhesen mennek este aludni és beázik a cipőjük...
"Miért gondolod úgy, hogy bárkinek is magyarázattal tartozol?
Miért számít, hogy ki mit szól?"
Nem ez a kérdés, hogy ki mit szól hanem, hogy a gyerekek boldogak-e, milyen életminőségük lenne.

És milyen dolog a gyereket arra kényszeríteni, hogy semmi testvére ne legyen se kiskorában, se tinédzserkorában, semmikor sem, csak mert neked jobban kell a plusz egy szoba mint a plusz egy családtag?...
Ez poén. Én a két kezem összetettem volna ha nincs testvérem. A világ legnagyobb szívása.
Akik szerint meg tök jó hogy egy szobában vannak, miért nem költöztök ki ti a nappaliba és a két gyereknek lesz egy-egy szobája

Ha még tini korukra se lenne külön szoba, inkább hanyagoljátok a 2. gyereket.
Gyerekkorban még ok, de a magánszféra egy idő után nagyon kell. Főleg mikor megindul a nemi érés, és kezdenek kíváncsiak lenni a saját testükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!