Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ne legyen 2.gyermek ha nem...

Ne legyen 2.gyermek ha nem lenne külön szobàja?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok? Dolgozò, rendezett emberek vagyunk de sajnos nem vagyunk milliomosok. Nem tudunk nagyobb hàzat venni rövid idön belül.
2022. szept. 25. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
33%

Ez csak egy (bár fontos) szempont, ne ezen múljon!

Nekem 18 éves koromban lett először saját szobám, és nem okozott különösebb lelki traumát :D. Egyszerűen azt szoktam meg, hogy NAPPAL a NAPPALIBAN töltjük az időt. Igaz, nincs testvérem, apám egyedül nevelt. 2 szoba volt, de nem személyenként osztottuk el, hanem volt egy nappali és egy háló.

2022. szept. 25. 13:22
 22/71 anonim ***** válasza:
90%

"neked jobban kell a plusz egy szoba mint a plusz egy családtag?"

Nem nekem kéne a szoba, hanem a gyereknek, akinek semmi magánszférája nem lesz, amíg el nem költözik otthonról.

Nem kell plusz családtag, ha nem tudom biztosítani neki a megfelelő ellátást. Akkor sem kell plusz csaádtag, ha nem tudom eltartani, taníttatni, etetni, biztosítani a megfelelő nevelést.

Nem, nem kell családtag, CSAKMERT. Akkor kell családtag, ha józan ésszel tudom vállalni.

2022. szept. 25. 13:23
 23/71 anonim ***** válasza:
88%
Ha tinikorig nem kell várniuk, szerintem nem akadály, hogy néhány évig közös szoba van.
2022. szept. 25. 13:27
 24/71 anonim ***** válasza:
91%

Én a húgommal közös szobában nőttem fel, 18 évesen az volt az első dolgom, hogy elköltöztem egy albérleti szobába, pedig sokszor annyira sz*rul álltam anyagilag, hogy enni sem tudtam normálisan, de legalább volt privát szférám. Az, hogy az ember sehova nem tud elvonulni, sehol nem lehet egyedül, sehova nem hozhatja fel pl. a párját, ez szerintem tinikortól kezdve nagyon szar.

Persze, biztos vannak tesók, akik így is szeretik egymást, de ahogy az előttem írok említették, mi is utáltuk az egészet, nagyon rossz kapcsolat volt mindig köztünk, mert elég eltérő a személyiségük, állandóan veszekedtünk, semmiben nem ugyanazt akartuk.

Na, én meg is mondtam, hogy annyi gyerekem lesz, amennyinek külön szobát tudunk biztosítani, ezért lett 3 helyett csak 2. Biztos nem tennék egy szobába tesókat, pláne manapság, évekig hallgathatnád tinikorukban a veszekedést, vitát és te is megkapnád, hogy miattad nincs saját szobájuk.

2022. szept. 25. 13:27
 25/71 anonim ***** válasza:
95%

"És milyen dolog a gyereket arra kényszeríteni, hogy semmi testvére ne legyen se kiskorában, se tinédzserkorában, semmikor sem, csak mert neked jobban kell a plusz egy szoba mint a plusz egy családtag?..."

Hát, inkább saját szobám lett volna, mint testvérem...

2022. szept. 25. 13:28
 26/71 anonim ***** válasza:
13%

"semmi magánszférája nem lesz, amíg el nem költözik otthonról"

Az, hogy jelenleg nincs külön szoba, még nem jelenti azt, hogy nem is lesz egész addig, amíg el nem költözik. Ilyen alapon már rég kihalt volna az emberiség.

2022. szept. 25. 13:32
 27/71 anonim ***** válasza:
90%

"És milyen dolog a gyereket arra kényszeríteni, hogy semmi testvére ne legyen se kiskorában, se tinédzserkorában, semmikor sem, csak mert neked jobban kell a plusz egy szoba mint a plusz egy családtag?..."

A nem létező családtag hiányát nem fogja érezni. Rengeteg egyke egyerek nő fel teljesen boldogan, vannak barátai, jár közösségbe. A szociális igényeit nem kell feltétlen egy tesrvérnek kitölteni.

És igen, mindkét(!!!!) gyereknek lesznek igényei, szükségletei, ha ezeket nem tudod ellátni, akkor nem engedheted meg magadnak a két gyereket.

A kistesó lutri. Vagy kijönnek, vagy nem.

Ha egymás agyára mennek (ami ugyanúgy benne van a pakliban mint az idill), epfajulhat a dolog addig, hogy durva verekedések vannak mert össze vannak zárva. Ez hosszú távon biztos recept arra, hogy egy életre gyűlöljék egymást.

2022. szept. 25. 13:33
 28/71 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk egy szobában vannak, ráadásul lány-fiú páros, 3 év korkülönbséggel.

Még olyannyira nincs igényük privát szférára, hogy minket is kitúrnak a saját ágyunkból hajnalban.

Mire külön akarnak lenni, remélhetőleg tudjuk biztosítani nekik.

Bár nem tudom, 4 éve amikor a kicsi született, még biztos voltam, hogy menni fog, most vannak kétségeim. Akkor 30 volt egy új építésű családi ház a környéken. Most 130 millió. Többet keresünk mint 4 éve, de nem ennyivel. Plusz 20 m2-ért nem szívesen vennék fel 80 millió hitelt 50 évre.

2022. szept. 25. 13:36
 29/71 anonim ***** válasza:
23%

Ismerek olyan csaladot ahol kulonbozo nemuek elso perctol 2 szobaba voltak cuccolva. Non stop 1 szobaba voltak, es ossze is butoroztak 1 agyba, mert nem akartak kulon lenni. Igaz, hogy itt most 7even aluli gyerkocokrol van szo,de ilyen is van 😊

En hugommal laktam egy szobaban kb 9 eves korunkig. En szerettem. Sokszor vagytam sajat szobára, de visszagondolva olyan jo kis isdoszak volt. En is megfogadtam h nem lesz tobb gyerek mint szoba. De azt is megfogadtam h nem fogunk tömbben elni aztan nesze nekunk, igy jartunk. Tombben elunk 2 gyermekunk van, akik egyelore egy szobaban vannak. Persze nyilvan tervben van a hazvasarlas, csak mindig jon valami ami akadaly.

2022. szept. 25. 13:38
 30/71 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem senki arra gondol, hogy pár éves gyerekek sem lehetnek egy szobában, de 10-12 év felett már problémás szokott lenni.
2022. szept. 25. 13:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!