Ne legyen 2.gyermek ha nem lenne külön szobàja?
"És milyen dolog a gyereket arra kényszeríteni, hogy semmi testvére ne legyen se kiskorában, se tinédzserkorában, semmikor sem, csak mert neked jobban kell a plusz egy szoba mint a plusz egy családtag?..."
Anyámék 7-en voltak testvérek. Hálát adok az égnek, hogy már én is késői gyerek voltam, s így nem vállaltak még több gyereket. Épp elég látni azt, hogy anyám testvérei hogy terjesztik a pletykát egymásről, s hogy próbálnak egymásnak minél jobban ártani.
Amúgy egy érdekesség: A 6 legnagyobb egy szobában aludt (3 ágyon), a legkisebb meg a szülőkkel. Anyám meg annyira van képben az olyan dolgokkal, amit egy átlag tini már rég tud saját magáról, hogy én magyaráztam el neki fiatal felnőttként, hogy egy nő nem csak úgy tud masztizni, hogy feldug valamit... Ő sose jutott el addig, hogy felfedezze a testét, mert nem volt ahogy. Én meg full magamtól rájöttem 15 évesen, csak azért mert egyedül voltam, s nem lihegett mindig valaki a nyakamba. Ő mikor elkezdett felnőttként szexelni, még azt se tudta, hogy milyen az orgazmus, hogy milyen kéne az legyen, mert ilyen alapvető dolgokra se volt lehetőség a magénszféra hiánya miatt.
"Akik szerint meg tök jó hogy egy szobában vannak, miért nem költöztök ki ti a nappaliba és a két gyereknek lesz egy-egy szobája"
Mert a 2 szobás lakás a lakások 99 %-ánál nem 2 szoba + nappalit jelent, hanem 2 szobát cakkompakk. :)
Egy anyunak-apunak, egy a gyerekeknek, nincs külön nappali.
Nem olvastam végig a válaszokat, csak belepillantottam. Lehet, hogy írták már:
Ha ellenkező nemű a két gyerek, akkor míg kicsik elférnek egy szobában. Ott lesz a gond, ha a fiú gyerek az idősebb három-négy évvel, elkezd kamaszodni. Legalább 4 esetről tudok, amikor a kamaszodó (13-14 éves fiú) elkezd kíváncsiskodni a húga iránt. Nem részletezem...
Kérdésedre a válasz: Addig NE, míg nem tudtok ellenkező nemű gyerekeknél külön szobát biztosítani! Lehet lehurrogni a válaszom. De attól még ez a nagy büdös igazság nagy százalékban.
Leírom az én példámat: 6 évvel vagyok a húgomnál idősebb (eleve ez sok, szerintem). Lakótelepi 2 szobás lakásban laktunk, tehát közös szobám volt a húgommal. Nagyon idegesítő volt. 13 voltam, húgom 7 volt, amikor családi házba költöztünk, 4 szobásba. A szüleink megígérték, (amikor még lakásokat/házakat nézegettek), hogy ha 2 szobánál több lesz, akkor külön-külön szobába kerülünk, tesóm és én. 4 szobás ház lett, és ugyanúgy közös szobába tettek minket:(( (De oda se neki, lett egy szülői háló - ami oké - lett egy nappali, lett egy hall - mi a faxnak - és mi megintcsak közs szobába kerültünk.
Nem ragozom, megutáltuk egymást a tesómmal nagyon, én azt mondom, a mai napig rávetül a kapcsolatunkra az, hogy folyton a csörte, az utálkozás ment. Csak mert egy légtérbe voltunk kényszerítve még évekig.
+1 gyereket csak úgy csinálnék, ha van +1 szoba, nem csesznék ki a kölykökkel, (főleg ugye a nagyobbal).
"42es, akkor a konyhába...hiszen ha a gyerektől elvárnák hogy ne legyen magánélete"
Láttál te már lakótelepi konyhát? :) Ne amerikai konyhás nappalit képzelj el, hanem egy lyukat, ahová egy asztal a falnak tolva elfér és lapjával közlekedsz a pult és az asztal között. Nincs hely ágynak, nem egy bálterem.
Egyébként a szülőknek ilyen lakásban pont annyi magánélete van, mint a gyerekeknek. Semennyi, mivel a szülők "hálója" nappal "nappali", azaz átjáróház a gyerekeknek, a gyerekek barátainak és tele van játékkal.
Mi is így nőttünk fel a testvéremmel. Voltak negatívumai tény. De ha aközött kellett volna választani, hogy legyen pénzünk mindenre (utazás, külföldi tanulás, ruhák, étel) vagy költözzünk vidékre, ahonnan a bejárás förtelem, de "cserébe" van külön szobám, ahol nem akarok lenni.... Eskü a kis lakást választom saját szoba nélkül.
Kár hogy nekünk se pénzünk nem volt semmire, se nagy házunk.
Nyilván nem komoly ötlet volt a lakótelepi konyhába költözés, csak jelezte, hogy vannak még egyéb, ugyanolyan rohadt kényelmetlen ötletek. Csak itt épp a szülők lennének kényelmetlen helyzetben, amit már sokkal kevesebben fogadnak el.
Szerintem is kell külön szoba párkapcsolatban is, nem még egy csládban, ahol 4en vagytok. Nonszensz 2 szobában nyomorogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!