Mit tegyek ebben a helyzetben? (többi lenn)
Figyelt kérdés
Szüleim évek óta mondogatják, hogy menjek tanárnak, milyen jó tanár lennék, stb. Egyrészt ez hülyeség, nagyon visszahúzódó vagyok. Ha ellent mondok, jön a valamiből meg kell élnem, nem tudnak életem végéig támogatni (viszont nem ez az egy munka van a világon), a fizetés érvre meg a magántanárok meg nyelviskolás tanárok vagyonokat keresnek (LOL) Egyébként SSC-re szeretnék menni, és nyelvszakos vagyok. Megértem, hogy az ő korosztályuk nem tudja ez mit jelent, de ennyi év után meg lehetne érteni, pláne hogy egy introvertált ember nem oda való. Édesanyám vidéken nőtt fel, talán ennek is betudható, ott még tiszteletnek örvendenek. (Egyébként fizetés vagy neveletlen gyerek tényező mellett én jól megtanultam idegen nyelveket, szerintem (főleg kezdőket) tanítani egy 16 éves is tudna, ez egy betanított szellemi munka). Nyilván egy multinál színvonalasabb munka zajlik)2022. szept. 18. 14:25
31/43 anonim válasza:
Szerintem mondd azt a szüleidnek, hogy azért nem leszel tanár, mert egyszerűen egy ilyen gondolkodású ember, mint te, nem állhat a gyerekek/diákok el. A tanító/tanár valahol minta és példa is a gyereknek. ISten őrizz, hogy te légy számukra a minta. Se tisztelet, se tudás nincs benned, előítéletből azonban egy jó nagy adag jutott,így tényleg nem vagy való tanárnak.
32/43 anonim válasza:
Szerintem jól gondolkozol (a tanáros ellenérveid átugrottam nem azokra vonatkozik). Egyébként sok sikert a terveidhez!
33/43 anonim válasza:
Én azt nem értem, hogyan merül fel ez az egész.
Az akarták, tanár legyél, de nem mentél tanárnak, anglisztikára mentél, ami ugye nem tanár. Akkor mi a kérdés???
34/43 A kérdező kommentje:
#33, azt sulykolják, menjek tanár szakra mint mesterszak, így érthető?
2022. szept. 18. 18:34
35/43 A kérdező kommentje:
Ha nem betanított munka, mivel magyarázzátok, hogy az ún. képesítés nélküli/átképzett tanárokat a hetvenes években? (így pótolták a tanárhiányt). Nem ok nélkül vagdalózok kifejezésekkel.
2022. szept. 18. 18:42
36/43 anonim válasza:
Évek óta sulykolják, az anglisztika meg csak 3 év ugye... Úgyhogy egyszer már nemet mondtál, mikor alapnak nem azt választottad (vagyis osztatlannak). 18 évesen mertél szembemenni velük, most meg nem???
Tartom, a tanárkérdéses unatkozó vagy.
37/43 A kérdező kommentje:
Az anglisztikára sokáig azt hitték, azzal is lehetek. Évek kellettek hogy átmenjen az infó.
2022. szept. 18. 18:46
38/43 A kérdező kommentje:
...de mindenki azt hisz, amit akar.
2022. szept. 18. 18:47
39/43 anonim válasza:
tanítani egy 16 éves is tudna, ez egy betanított szellemi munka
Csak fel kell mondani a következő leckét a tankönyvben...
3-4 hetes tanfolyam is elég
nem kell gyerekekkel üvölteni
2022-ben a tanárszakra mindenkit felvesznek aki szobatiszta.
trollolo...
40/43 anonim válasza:
10+ év alatt nem tudták felfogni a nem szót
Hány éve jársz anglisztikára, pubi? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!