Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ebben a helyzetben?...

Mit tegyek ebben a helyzetben? (többi lenn)

Figyelt kérdés
Szüleim évek óta mondogatják, hogy menjek tanárnak, milyen jó tanár lennék, stb. Egyrészt ez hülyeség, nagyon visszahúzódó vagyok. Ha ellent mondok, jön a valamiből meg kell élnem, nem tudnak életem végéig támogatni (viszont nem ez az egy munka van a világon), a fizetés érvre meg a magántanárok meg nyelviskolás tanárok vagyonokat keresnek (LOL) Egyébként SSC-re szeretnék menni, és nyelvszakos vagyok. Megértem, hogy az ő korosztályuk nem tudja ez mit jelent, de ennyi év után meg lehetne érteni, pláne hogy egy introvertált ember nem oda való. Édesanyám vidéken nőtt fel, talán ennek is betudható, ott még tiszteletnek örvendenek. (Egyébként fizetés vagy neveletlen gyerek tényező mellett én jól megtanultam idegen nyelveket, szerintem (főleg kezdőket) tanítani egy 16 éves is tudna, ez egy betanított szellemi munka). Nyilván egy multinál színvonalasabb munka zajlik)

2022. szept. 18. 14:25
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Az volt az eredeti kérdés, mit tegyek, ha a szüleim nem értik meg, hogy nem oda való vagyok és nem tudnék megélni...
2022. szept. 18. 15:48
 22/43 anonim ***** válasza:
78%

Kerdező, leszűkíted a pályaválasztási lehetőségeidet a tanári szakmára meg SSC-re. A tanári pálya helyett rengeteg szakma van, amit választhatsz, és nem kell gyerekekkel foglalkozni, de jól is fizet. Szüleid valószínűleg azt hiszik, hogy a tanári pálya kb. az egyetlen, ahova felsőfokú végzettség kell, de ha pl. mérnöki diplomát szerzel, ugyanúgy büszkék lennének rád.

SSC-be szerintem tudatosan nem készül senki, ezek a szolgaltatóközpontok olyanok gyűjtőhelyei, akiknek a diplomája nem ér sokat a munkaerőpiacon. Ilyen helyen dolgozom, van nálunk sok tanár, bölcsész, szociális munkás neg könyvtáros. Betanított munka idegen nyelvet beszélő diplomásoknak, lényegében.

2022. szept. 18. 15:54
 23/43 anonim ***** válasza:
81%

Sajnálom, hogy nem találkoztál szuper tanárokkal. Ha élmény lett volna az iskolába járásod, talán kedvet is kaptál volna a tanításhoz - nekem így volt. :)

A szüleiddel ülj le és mondd el nekik, hogy nem ez az egyetlen lehetőséged van, jobban éreznéd magadat másban. Azt is magyarázd el nekik, hogy rendben van, elvégzed az egyetemet, de nem maradnál benne utána sokáig, így értelme nem lenne, csak az idődet pazarolnád. Igazából nem teljesen értem, hogy mitől félsz. 18 évesen el tudsz menni diákmunkára egyetem mellett, rengetegen így tették/tettük. Mivel keresel pénzt, nem kell a szüleidnek eltartania. Win-win.

2022. szept. 18. 16:03
 24/43 A kérdező kommentje:
Anglisztika szakos vagyok, mellette idegenvezetőit csinálok OKJ-ban. Persze gondolkodok webdesign tanfolyamon is vagy HR-n is. A szüleimnek nyilván, mivel boomerek fogalmuk sincs, mi az SSC, HR vagy webdesign. Az idegenvezetőt nyilván értik, meg a tanárt is.
2022. szept. 18. 16:06
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Tedd azt amit te szeretnél.
2022. szept. 18. 16:15
 26/43 anonim ***** válasza:
90%
Na, mert aztán az SSC introvertáltaknak való...
2022. szept. 18. 16:26
 27/43 anonim ***** válasza:
89%

A szülők a hülye boomerek, mert nem tudják mi a webdesigner, mikor a jószág a tanárról nem tudja mi, ha betanított munkának tartja.

Hogy megszidja a kollégát a rasszizmusért, de azzal egyetért, egy egész társadalmi réteget megbélyegezve, hogy oda jobbára az megy, aki nem ért semmihez. Bár ahogy a szüleit lazán a lekezelő boomer szóval illeti, azt hiszem, nincs mit csodálkozni.

Talán nemcsak dobálózni kellene az SSC-vel, hanem érthetően elmagyarázni nekik, persze leszállva a magas lóról, hogy mi az, milyenek az elhelyezkedési lehetőségek, stb.

Nehogy tanárnak menj! Van elég baja ennek a rétegnek így is.

2022. szept. 18. 16:29
 28/43 anonim ***** válasza:
75%

tény, hogy 2022-ben a tanárszakra mindenkit felvesznek aki szobatiszta.

Az ikreim tavaly mentek tanárszakra. 490 és 476 volt a ponthatár.

2022. szept. 18. 16:30
 29/43 anonim ***** válasza:
87%

Az anglisztikával nem leszel tanár. OKJ meg nincs már.

Az újabb hülye tanárkérdés.

2022. szept. 18. 16:32
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan győzd meg a szüleidet? Mutasd meg nekik ezt: Tisztelt Szülők gyermekük valóban nem való a tanári pályára, kommentjei alapján halvány fogalma sincs róla, emberileg alkalmatlan, kedve sincs hozzá, és tény és való, hogy ebből soha sem gazdagodhatna meg, a magán szektorban sem. Üdvözlettel: Egy diplomás nyelvtanár.
2022. szept. 18. 17:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!