Mit tegyek ebben a helyzetben? (többi lenn)
Kerdező, leszűkíted a pályaválasztási lehetőségeidet a tanári szakmára meg SSC-re. A tanári pálya helyett rengeteg szakma van, amit választhatsz, és nem kell gyerekekkel foglalkozni, de jól is fizet. Szüleid valószínűleg azt hiszik, hogy a tanári pálya kb. az egyetlen, ahova felsőfokú végzettség kell, de ha pl. mérnöki diplomát szerzel, ugyanúgy büszkék lennének rád.
SSC-be szerintem tudatosan nem készül senki, ezek a szolgaltatóközpontok olyanok gyűjtőhelyei, akiknek a diplomája nem ér sokat a munkaerőpiacon. Ilyen helyen dolgozom, van nálunk sok tanár, bölcsész, szociális munkás neg könyvtáros. Betanított munka idegen nyelvet beszélő diplomásoknak, lényegében.
Sajnálom, hogy nem találkoztál szuper tanárokkal. Ha élmény lett volna az iskolába járásod, talán kedvet is kaptál volna a tanításhoz - nekem így volt. :)
A szüleiddel ülj le és mondd el nekik, hogy nem ez az egyetlen lehetőséged van, jobban éreznéd magadat másban. Azt is magyarázd el nekik, hogy rendben van, elvégzed az egyetemet, de nem maradnál benne utána sokáig, így értelme nem lenne, csak az idődet pazarolnád. Igazából nem teljesen értem, hogy mitől félsz. 18 évesen el tudsz menni diákmunkára egyetem mellett, rengetegen így tették/tettük. Mivel keresel pénzt, nem kell a szüleidnek eltartania. Win-win.
A szülők a hülye boomerek, mert nem tudják mi a webdesigner, mikor a jószág a tanárról nem tudja mi, ha betanított munkának tartja.
Hogy megszidja a kollégát a rasszizmusért, de azzal egyetért, egy egész társadalmi réteget megbélyegezve, hogy oda jobbára az megy, aki nem ért semmihez. Bár ahogy a szüleit lazán a lekezelő boomer szóval illeti, azt hiszem, nincs mit csodálkozni.
Talán nemcsak dobálózni kellene az SSC-vel, hanem érthetően elmagyarázni nekik, persze leszállva a magas lóról, hogy mi az, milyenek az elhelyezkedési lehetőségek, stb.
Nehogy tanárnak menj! Van elég baja ennek a rétegnek így is.
tény, hogy 2022-ben a tanárszakra mindenkit felvesznek aki szobatiszta.
Az ikreim tavaly mentek tanárszakra. 490 és 476 volt a ponthatár.
Az anglisztikával nem leszel tanár. OKJ meg nincs már.
Az újabb hülye tanárkérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!