Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ebben a helyzetben?...

Mit tegyek ebben a helyzetben? (többi lenn)

Figyelt kérdés
Szüleim évek óta mondogatják, hogy menjek tanárnak, milyen jó tanár lennék, stb. Egyrészt ez hülyeség, nagyon visszahúzódó vagyok. Ha ellent mondok, jön a valamiből meg kell élnem, nem tudnak életem végéig támogatni (viszont nem ez az egy munka van a világon), a fizetés érvre meg a magántanárok meg nyelviskolás tanárok vagyonokat keresnek (LOL) Egyébként SSC-re szeretnék menni, és nyelvszakos vagyok. Megértem, hogy az ő korosztályuk nem tudja ez mit jelent, de ennyi év után meg lehetne érteni, pláne hogy egy introvertált ember nem oda való. Édesanyám vidéken nőtt fel, talán ennek is betudható, ott még tiszteletnek örvendenek. (Egyébként fizetés vagy neveletlen gyerek tényező mellett én jól megtanultam idegen nyelveket, szerintem (főleg kezdőket) tanítani egy 16 éves is tudna, ez egy betanított szellemi munka). Nyilván egy multinál színvonalasabb munka zajlik)

2022. szept. 18. 14:25
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

#9, csak menj egy napot tanítani gyerekek közé.

Aki szerint egy év alatt kiégnek SSC-ben, szintén próbáljon meg 30 gyereket fegyelmezni

2022. szept. 18. 14:49
 12/43 anonim ***** válasza:
92%

"#9, csak menj egy napot tanítani gyerekek közé."

. Kösz, csináltam egy pár évet

"Aki szerint egy év alatt kiégnek SSC-ben, szintén próbáljon meg 30 gyereket fegyelmezni"

. SSC-ben is dolgoztam, kicsivel többet. Ugródeszkának jó maximum.

De jó lenne, ha eldöntenéd, hogy akkor most könnyű tanítani vagy nem.

2022. szept. 18. 14:53
 13/43 A kérdező kommentje:

A tanítás része könnyűnek tűnik csak a fizetés meg gyerekekkel lenni nem.

Igen, nyilván a céges ranglétrán szeretnék felfelé haladni

2022. szept. 18. 14:54
 14/43 anonim ***** válasza:
85%

Na hat erdekes egy stilusod es gondolkodasmodod van, nekem ez abszolut ellenszeves, de ettol most tekintsunk el.

18 elmultal, igaz? Akkor meg? Anyadek azt mondanak, amit akarnak, nem vagy koteles nekik megfelelni es az o vagyukat teljesiteni.

2022. szept. 18. 14:56
 15/43 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy szabadon választhatom a munkámat, de rosszul esik a szüleimtől, mivel lenézésnek veszem tudat alatt. Pláne hogy 10+ év alatt nem tudták felfogni a nem szót.
2022. szept. 18. 15:01
 16/43 anonim ***** válasza:
96%

Na, akkor egykori pedagógusként helyre tegyem a dolgot: fegyelmezni elsősorban akkor kell, ha Te csak felmondod a leckét. Ha odafigyelsz a gyerekekre, és jó órát tartasz, alig kell fegyelmezni.

Amúgy van, akinek bejön az SSC, de nekik rendszerint van valami komoly hobbijuk, ami segít fenntartani a lelkesedésüket. Mert amúgy ebben a munkakörben sokkal okosabb nem lesz az ember, a munkaidő kötött, szóval emberileg abban fejlődik, amit munka után csinál.

2022. szept. 18. 15:01
 17/43 anonim ***** válasza:
86%

A tanár a betanított munka...????

Nagyon tévúton jársz... Pont az SSC egy robotmajmos betanított dolog...

2022. szept. 18. 15:05
 18/43 anonim ***** válasza:
6%
Magyarázd el a szüleidnek, hogy 1. a tanári szakmának már nincs semmi presztízse, 2. általában azok mennek oda, akik semmire sem jók, 3. pocsék a fizetés, éhen lehet halni belőle, 4. az osztályokban egy csomó nem idén barnult lesz, 5. ha rossz jegyet adsz nekik vagy rájuk mersz szólni, a kedves szülők megkéselnek.
2022. szept. 18. 15:07
 19/43 A kérdező kommentje:

#18, a rasszizmiust leszámítva igaz, amiatt pedig szégyeld magad!

tény, hogy 2022-ben a tanárszakra mindenkit felvesznek aki szobatiszta.

2022. szept. 18. 15:24
 20/43 anonim ***** válasza:
72%
De mi a kérdés? Nem kell semmit tenned, csináld, amit akarsz. Ezért felesleges volt kiírnod egy kérdést. Csak hergeled ez embereket, nevetséges, amit csinálsz.
2022. szept. 18. 15:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!