Mit kellene tegyek ebben a helyzetben?
Van egy 13 eves kistestu kutyam, aki hetfo reggelre elkezdett santitani. Ilyen mar volt egyszer a nyaron, akkor is meg most is adott valamit neki a doki es viszonylag helyrejott. Kedden kezdodtek az "igazi" problemak, mert nem akart enni, es nagyon kedvtelen is lett. Nagy nehezen nehany falatot vegul megevett de gyakorlatilag semmit, kozben pedig a laba sem javult szamottevoen. Tegnap az orvos adott neki hashajto-szeru dolgokat,mert a sok fekvestol meg nem evestol az emesztese nem az igazi. Az lenne a kerdesem, hogy (az orvoson kivul,az adott) en mit tehetnek erte? Egyedul inni szokott sokat, azt mindig adok neki, meg gondoltam ra, hogy lassan "megsetaltatom" a levegon, mert ahhoz talan meg kedve is lenne. A nagyobb baj viszont, hogy elkezdett leggyengulni a nem evestol, es azt mondta a doki este hogy ne nagyon adjunk neki kajat, amugy sem tul sovany, de azert en aggodom, hogy mibol lesz igy ereje barmihez is?
Bocsanat, hogy picit hosszu lett, de ez a story roviden.Tudom azt is, hogy mar nem fiatal, de vasarnap este meg teljesen jol volt, a korahoz kepest pedig nagyon jol tartja magat, ezert allok ertetlenul, hogy mi tortent.
Kéne egy másik doki, mert úgy tűnik ez a doki nem vizsgálta ki.
Röntgen kéne, hogy lehessen tudni milyen eredetű a probléma, de valószínűleg több dolog is lehet a háttérben egy 13 éves kutyánál.
Rég meg kellett volna vizsgálnia,hogy miért sántít.
Diszplázia,sérülés,ízület vagy porc problémák,valami egyéb probléma miatt kezdődő bénulás,húzódás,sorvadás..
Bármi lehet.Egyik felére műtét a megoldás,másik felére gyógyszerek és kenőcsök,valamelyikre mozgás és terápia,valamelyiket melegen kell tartani (diszplázia),valamelyiket meg pont hogy nem lehet (gyulladás)..
Ez kicsit fura, nem eszik kedd óta és kap rá hashajtót?
Mi baja van egyáltalán?
Szerintem is ki kéne egy alaposabb vizsgálat. Az öregedés önmagában nem betegség, lehet a kutya kicsit lassabb stb. de ha tüneteket produkál azt minden esetben komolyan kell venni és nem a korra fogni (tudom nem tetted ezt, meg az orvos sem). Na szóval ki kéne deríteni mi a baja, lehet hamar helyre jönne a célzott kezeléstől.
Labor, hasi UH a minimum ilyenkor, ez utóbbi jó szakembernél, mert hiába van egy rendelőnek uh készüléke ha a kezelő nem jó képalkotásban. A hasi uh mellett szív uh is lehet, együtt a kettő ált. olcsóbb, és hamár alapon érdemes mindkettőt.
Ha ezek elmaradtak ott az orvossal nagyobb gondok lehetnek. Vidd máshová!
"Na szóval ki kéne deríteni mi a baja, lehet hamar helyre jönne a célzott kezeléstől."
Ez a lényeg, semmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!