Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mti tegyek ebben a helyzetben?

Mti tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Jelenleg három helyre van beadva az önéletrajzom, mindháromnál egyelőre úgy néz ki hogy van esélyem. Az egyiknél pénteken voltam állásinterjún, azt mondták kb 1 hét mire visszajeleznek. Holnap megyek egy következőre, illetve van egy ahová már beadtam a jelentkezésemet, de csak február vége a határidő, lehet addig vissza sem szólnak a harmadik helyről, viszont ez itt lenne helyben, a másik kettő 35 km-re kb.

Szóval, ha valamelyik helyről pozitív választ kapok, hogyan intézzem hogy a harmadik helyre történő jelentkezésre ne kelljen azt mondanom hogy "bocs de már van munkám"? Vagy ha most felvesznek az egyik távolabbi munkahelyre, attól még menjek állásinterjúra ide hozzánk, és ha ide is felvennének akkor pár hét után mondjak fel a másikon? Vagy hogyan csináljam? Félek ha nyíltan megkérem őket hogy halasszuk pár hetet akkor felvennének oda helyettem mást, és ha itt helyben mégsem jönne össze akkor hoppon maradnék.

Szerintetek mit tegyek?

2021. jan. 31. 17:46
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát mondhatod azt, hogy döntési időt kérsz. Megnézed a 3. helyet, majd az interjú alapján döntesz. Meg is mondhatod nekik, hogy voltál máshol is, és megvárod onnan az ajánlatot.

Ha mindhárom állás ugyanannyira szimpatikus, akkor én az elsőt választanám, ahol ajánlatot tesznek. Persze, ha megfelel az általuk kínált bér.

Igazából nem lehet kikerülni azt, hogy közöld velük, hogy már elhelyezkedtél máshol.

2021. jan. 31. 17:55
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Vállald el azt, ami először szerződést ad. Úgyis próbaidős leszel, tehát simán felmondhatsz hamar, ha jobb ajánlatot kapsz.

Értem én, hogy ez nem nagyon fér bele az erkölcsi felfogásodba, nekem is sokáig tartott ezt beemelni, de muszáj így csinálnod, különben megszívhatod.

2021. jan. 31. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!