Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet maradi szülővel...

Hogy lehet maradi szülővel megértetni, hogy attól, hogy sokat "ülök a gép előtt" még nem vagyok függő?

Figyelt kérdés

A beadandóimat laptopon írom, mert ez az elvárt. Konkrétan a tárgyaim feléhez ha otthoni feladatom van, akkor azt wordbe kell megírni.

A munkám home officeban van, szintén képernyőhöz kötött.

Könyvet se papíron olvasok már évek óta.

Filmet, sorozatot nem tv-n nézek, hanem online. (Nekik a tv tök normális, amiből nincs olyan, hogy túl sok)

Amúgy meg egy játékkal játszok összesen.

Erre valahányszor hazautazok koliból, pár órára ülök csak neki olyanoknak, hogy meló, beadandók, már megkapom, hogy "folyton azt a szrt nyomkodom". Pedig szoktam beszélgetni velük, meg belemegyek a közös programokba is.... Ehhez képest függőnek vagyok titulálva kvázi. Ha meg nem megyek haza párhetente, akkor megkapom, hogy biztos azért nem mentem, hogy több időm legyen "azt a szrt nyomogatni". :D

Pedig amúgy normális szociális életet élek, meg ilyenek.

2022. szept. 18. 14:25
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

#10 Miért, ti nem szoktatok családban filmekről beszélgetni? Vagy úgy általában a külön töltött mindennapokról?

Például egy egyszerű párbeszéd:

-Mit csináltál a héten?

-/random felsorolás az órákról, szabadidős dolgokról/, csütörtök este filmet néztem a szobatársaimmal.

Ne a részleteken lovagoljunk már...

2022. szept. 18. 15:27
 12/29 anonim ***** válasza:
18%
Én függő vagyok, de könyvet gépen, brrr....neee!
2022. szept. 18. 15:29
 13/29 A kérdező kommentje:
#12 Hát mivel telón kicsi, tabletet nem használok, maradt a laptop. :D
2022. szept. 18. 15:42
 14/29 anonim ***** válasza:
22%

Már csak idióta boomerek néznek tv-t.

Felállnak wc-re,ha reklám van.

A másik a Z generáció,akik már az internetet is csak okostelefonról használják,de ki sem esik a kezükből.

Szóval hagyjuk már.

Se tv-t nem nézek,és otthonélőként okostelóm sincs.

2022. szept. 18. 15:55
 15/29 anonim ***** válasza:
84%
Mennyi idös vagy?
2022. szept. 18. 16:15
 16/29 A kérdező kommentje:
Húsz vagyok. Ez miért olyan fontos?
2022. szept. 18. 16:16
 17/29 anonim ***** válasza:
40%
Azért mert ennyi idősen már nem is szólhatnak úgymond bele, tehát mondhatják hogy ez van szerintük de onnan viszont saját döntésed, felnőttként jogod van azt csinálni amit szeretnél.
2022. szept. 18. 16:19
 18/29 A kérdező kommentje:
Már 14 évesen sem szóltak bele, szóval ilyen szempontból mindegy. Meg online oktatás alatt még gimisként is felmerült a probléma. Viszont attól, hogy nem próbálják tiltani, attól még zavaróak a folyamatos megjegyzések.
2022. szept. 18. 16:21
 19/29 anonim ***** válasza:
27%

Nem kell olyan gyakran hazamenni a koliból. Én is mindig összeveszek valamin anyámmal, akárhányszor hazamegyek.

Sok szülő egyszerűen nem képes felfogni, hogy már nem az a világ van mint az ő fiatalkorukban. Az enyémek pl nem bíznak az Excel-ben. Mindent papíron akarnak számoltatni velem, s ki vannak akadva, ha nem oda írtam valamit, mert az a biztos. Mindez úgy, hogy ha a végzettségemnek megfelelő munkahelyet kapok majd, Excel-ben fogok dolgozni valószínűleg...

2022. szept. 18. 16:31
 20/29 anonim ***** válasza:
35%

És miért nem hagyod rájuk és mondod el nekik azt, hogy igen, azért vagyok függő, mert ebből élek. Ez kell ahhoz (bármi is legyen az éppen), amit csinálsz. Ettől leszel tanult és ettől lesz pénzed. Miért baj az, hogy nem munkahelyre jársz és ott nyomkodod egész nap, mint sokan mások? Ezeket kell elmondani nekik és le van zárva. 19 éves lányom van, bár nem ezt csinálja, de én magam szgép mellett ültem a munkahelyen is és otthon is állandóan. Én megérteném, ha valaki ezt felhozná.

Másrészt szülői szemszögből meg azt is mondanám, hogy ha jó gyerek vagy, akkor nyilván a szüleid melletted szeretnének lenni. Ha nem is mindig tettrekészen, de csak úgy, mint egy kutya. Azt szeretnék, ha rájuk figyelnél, ott lennél velük. Sajnos ezen szülőként nehéz átlépni, hogy kigürcöljük a belünket, aztán a gyerekeknek már "nem is vagyunk fontosak". Szóval ne csak a saját oldaladat lásd, ha van időd, figyelj rájuk is. Mert ők hiányolnak. Főleg, ha keveset vagy otthon a koli miatt.

2022. szept. 18. 16:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!