Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet maradi szülővel...

Hogy lehet maradi szülővel megértetni, hogy attól, hogy sokat "ülök a gép előtt" még nem vagyok függő?

Figyelt kérdés

A beadandóimat laptopon írom, mert ez az elvárt. Konkrétan a tárgyaim feléhez ha otthoni feladatom van, akkor azt wordbe kell megírni.

A munkám home officeban van, szintén képernyőhöz kötött.

Könyvet se papíron olvasok már évek óta.

Filmet, sorozatot nem tv-n nézek, hanem online. (Nekik a tv tök normális, amiből nincs olyan, hogy túl sok)

Amúgy meg egy játékkal játszok összesen.

Erre valahányszor hazautazok koliból, pár órára ülök csak neki olyanoknak, hogy meló, beadandók, már megkapom, hogy "folyton azt a szrt nyomkodom". Pedig szoktam beszélgetni velük, meg belemegyek a közös programokba is.... Ehhez képest függőnek vagyok titulálva kvázi. Ha meg nem megyek haza párhetente, akkor megkapom, hogy biztos azért nem mentem, hogy több időm legyen "azt a szrt nyomogatni". :D

Pedig amúgy normális szociális életet élek, meg ilyenek.

2022. szept. 18. 14:25
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
44%
Hát nem tudom, szerintem ennyi gép elött töltött óra után még könyvet is online olvasni az valahol igenis függés.
2022. szept. 18. 14:27
 2/29 anonim ***** válasza:
69%

Ez függés. Mindenki függ manapság a gépektől aki rajtuk keresztül dolgozik, tanul, tárolja a dolgait, néz filmet és sorozatot.

Nálam is problémáztak a szülők amiért a laptopomtól függök, közöltem hogy ha pár évtized múlva ők meg lélegeztetőgéptől vagy infúziós géptől fognak függeni és is csesztessem őket miatta? Megértették.

2022. szept. 18. 14:34
 3/29 A kérdező kommentje:
#1 Szerintem nem. Mindenféle szakirodalmat nem fogok beszerezni és a kutatómunkához való szükségesség után tárolgatni. A könyvtárakkal meg gyakran járok úgy, hogy pont nincs, amit keresek. Ilyenkor mi legyen? Nem csinálom meg a beadandót, vagy megszerzem online az információt? Nyilván az utolsó az ésszerű. Kötelezőkkel ugyanez. Csak azt szerzem be fizikailag, könyv formátumba, ami valamiért fontos nekem.
2022. szept. 18. 14:35
 4/29 A kérdező kommentje:
Azért az addikció szintű függés és a "muszáj használni a kötelességek miatt" jellegű függés közt van különbség, kedves 2-es...
2022. szept. 18. 14:42
 5/29 anonim ***** válasza:
26%

Hat de most nincs igazuk? Folyton azt a szart nyomkodod. Most a munka es a tanulas oke, ezek kotelezo dolgok, de utana is gep elott ulsz/fekszel..:D

Egyebkent en is ilyen voltam, de mar amikor kutyam lett, kevesebb idot toltottem kepernyo elott szabadidomben, mert ugye inkabb vele foglalkoztam, aztan megszuletett a lanyom, szerintem mondani se kell, hogy kutya es gyerek mellet nagyjabol 2 het alatt sikerul befejezni egy filmet netflixen...:D

Szoval lesz ez meg igy se.

2022. szept. 18. 14:43
 6/29 A kérdező kommentje:

De ne mondja már senki, hogy nem beszélhetek le Messengeren egy találkozót, nem nézhetek meg havi egyszer egy filmet, nem játszhatok egy héten összesen maximum három-négy órát, nem vehetek online vonatjegyet, mert az függőség.

A családban vannak állatok, szoktam velük foglalkozni, amikor otthon vagyok. Alapból 2x2 órát sétálok a kutyákkal olyankor, de a macskákat is szórakoztatom napi több órában, amikor otthon vagyok. De attól még nem kóros a három napos (péntekenként nincs órám) otthoni hétvégém alatt összesen 6-8 órát gép előtt lenni, mert kell egy utolsó simítás a beadandón, mert melóm is van, meg a kötelezőt éppen nem papíron olvasom. :D És ebben semmi nincs, ami a saját szórakoztatásomra ment volna, hanem muszáj, ha nem akarom kirúgatni magam melóból, vagy éppen átkerülni önköltséges képzésre az átlagom lerontása miatt.

Meg vannak barátaim, velük is vannak programjaim bőőven, csak azt is össze kell hangolni, mert van aki messze van, van akivel nagyon más az órarend, stb.

2022. szept. 18. 14:55
 7/29 anonim ***** válasza:
80%
Ez csak ilyen boomer kötözködés. Bezzeg az én időmben... Digitális világban élünk, semmi szükség mentegetőzésre. Ne is tedd. Aki ilyen hülyeséggel jön újra meg újra, az csak saját magát győzködi, hogy ő mennyivel jobb nálad, mert ő bezzeg nem számítógépezik. Csak a tv-ről és/vagy a telefonjáról nem tud leszakadni, de az nem érdekes. Szóval ez nem rólad szól, ne is vedd magadra.
2022. szept. 18. 15:03
 8/29 anonim ***** válasza:
22%

Ne mondd már, hogy havi kb egy hétvégét nem tudsz megoldani úgy, hogy nem ülsz több órát a gép előtt legalább akkor, amikor otthon vagy náluk.

Havi egyszer nézel filmet, azt is akkor, mikor hazamész? Elég hihetetlen.

2022. szept. 18. 15:08
 9/29 A kérdező kommentje:

#8Nem írtam, hogy mikor nézek filmet.

Lebontva nagyjából napi két óráról beszélünk. Ráadásul többnyire(tehát nem mindig) akkor, amikor még épp munkában vannak, vagy már alszanak.(És én nem kelek emiatt sokkal később, még mielőtt felmerülne) Szerintem erre nem reális panaszkodni. Pláne apámnak nem, mert ő melón kívül csak tévét néz, ház körüli dolgokat sem csinál. Konkrétan, ha nem megyek oda hozzá direktbe, akkor hozzám se szól, mert ő tévézik. Ezen bezzeg se ő, se anyu nincs kiakadva...

És nem, nem tudok havi egy hétvégét megoldani gép nélkül. A melóm miatt van szinte minden héten egy online meetingem péntek délután, ami délután nagyjából fél háromtól tart nagyjából fél ötig, tehát az meg már pont olyan intervallum, amikor hazaérnek. Akármi van, minimum emiatt online kell lennem.

Ha meg véletlen késésbe lennék a beadandóval, akkor nem fogok nem hazamenni, vagy tovább csúsztatgatni, csak mert szerintük sokat vagyok gép előtt. És azt sem engedhetem meg magam, hogy van egyszerre öt kötelezőm szinte mindig, hogy havi három napig ne haladjak egyikkel sem.

2022. szept. 18. 15:19
 10/29 anonim ***** válasza:
21%

8Nem írtam, hogy mikor nézek filmet.

Ha nem otthon nézed, nem tudnak róla...

2022. szept. 18. 15:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!