Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lenne valaki az apukám? 🥺

Lenne valaki az apukám? 🥺

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, és sajnos elég nagy apakomplexusom van. Eddig elnyomtam magamban ezt az érzést, nem éreztem szükségesnek, hogy legyen egy normális apám, örültem neki hogy őt nem látom. Bár párkapcsolatban mindig is az idősebbekhez vonzódtam.

De jó volt így, de most.. Most valamiért egyre jobban előjött bennem ez a hiányérzet... Nagyon nagy szükségem lenne egy felnőtt férfira, aki érzelmileg is támogatna engem, törődne velem, tanácsokat adna, és egy kis időt szánna rám... Mint egy igazi apa. Ez nekem eddig teljesen kimaradt az életemből, de most nagyobb szükségem lenne rá mint valaha...

Persze tudom, nem várhatom el ezt senkitől.

Most találtam valakit, de neki sincs túl sok ideje rám a munkája mellett. Heti egyszer tudunk pár órát találkozni, vagy még annyit sem. De amíg vele vagyok, óriási nyugalmat érzek, mintha tényleg minden rendben lenne, csak élvezem az ölelését, és hallgatom a hangját. De a hét többi részén még válaszolni sincs nagyon ideje..

Néha már nagyon nehéz vissza fognom magam hogy ne írjam le neki az érzéseimet. De tudom hogy ő nem erre vállalkozott, és nem akarok neki mégtöbb gondot okozni a problémáimmal. Van már neki 3 gyereke, gondolom nincs szüksége még egyre akiről gondoskodnia kell... És én meg nem szeretnék senkinek a terhére lenni.

2022. szept. 17. 19:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus kellene neked, mert ez inkabb lelki eredetű
2022. szept. 17. 23:07
 22/30 anonim ***** válasza:
88%
Ne haragudj, de 18 évesen már felnőtt vagy. Ha gyakorlatilag ennyire nem, akkor neked orvos kell, nem apa. Normális ember nem érez így. A pasi kapcsolata meg fogja ezt sínyleni.
2022. szept. 18. 00:49
 23/30 anonim ***** válasza:
35%
Egyszerre szorul el a torkom a kérdéstől, mert szomorú tényleg, és egyszerre érzem kicsit kínosnak ezt a szitut. Nagyon sok ember küzd hasonló gondokkal akiknek nem volt egy édesanyja/édesapja élete során akivel megbeszélhették volna ügyesbajos gondjaikat, és ettől te nem vagy fura, csak be kéne látnod hogy te nem "apukát" keresel ezzel, hanem egy nálad korban idősebb "tapasztaltabb" párt akivel egy egészt tudnál alkotni. Na most sajnos vagy nem sajnos szerintem itt GYIK-en maximum kanos gyökereket fogsz kifogni, szóval ajánlom hogy esetleg társkeresőn állíts be egy korosztályt ami számodra megfelelő lenne, hisz amennyi ember annyi ízlés. Ha meg komolyan foglalkozni akarsz vele keress fel egy szakembert (nem attól hogyha pszichológushoz jársz nem leszel se hülye se kevesebb) és beszéld át vele ezt az érzéseid, és könnyebbülj meg kezdj el jobban lenni:) Nekem is sokat segített a pszichológus igaz nem ilyen dolgokban, de jó elmondani egy tőled teljesen független embernek, aki nem itélkezik. 22/F És sok sikert az életben.
2022. szept. 18. 01:35
 24/30 anonim ***** válasza:
79%
Ne haragudj, de ez nagyon olyan, mintha itt árulnád magadat. Erre gondolom kaptál ezer privátot. Vagy neked ez is belefér? Vagyis a szexuális kapcsolat? Nincs ezzel gond, de így elég sokakanak ez jön le szerintem.
2022. szept. 18. 01:36
 25/30 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ez sugar daddy kereső hirdetés
2022. szept. 18. 10:38
 26/30 anonim ***** válasza:
86%

Pár hónapja volt egy lány, aki meg pótanyukát keresett magának, kb. ennyi idősen... Hogy legyen aki ölbe veszi őt, simogatja, stb. stb...

NEm derült ki, hogy esetleg sugar mommy-t akart volna, vagy mi....

2022. szept. 18. 12:15
 27/30 anonim ***** válasza:
66%
Menyj el pszichológushoz
2022. szept. 18. 15:27
 28/30 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, az megvan hogy a kérdésed minek tűnik? Hogy pénzes papit keresel kuncsaftnak? Önveszélyes amit csinálsz ha nem vagy prosti.
2022. szept. 18. 20:14
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez még nekem is nagyon kínos...
2022. szept. 18. 20:42
 30/30 anonim ***** válasza:
80%
Az apakomplexus egy lelki eredetű probléma, nem mondanám feltétlenül mentális betegségnek, de közel áll hozzá, a lényeg, hogy nem normális és mivel egy lelkileg sérült ember nem biztos, hogy bizonyos helyzetekben racionálisan fog tudni gondolkozni, így a döntéseinek hitelessége is megkérdezhető lehet, akkor meg még pláne ha egy fiatalról van szó, akinek vajnyi kevés tapasztalata, rálátása van dolgokra és meg sem kérdőjelezi magában mi normális és mi nem(Ez pl. tinikkel létesített kapcsolatokra is teljesen igaz, hiába "ártalmatlan" sokak szerint). Kicsit olyan, mint amikor egy érzelmileg gyenge, sérült, depressziós fiatal öngyilkos "akar" lenni. Ilyenkor törnek fel bennem olyan pszichológiai, filozófiai kérdések, hogy vajon, ha nem lenne depressziós, akkor is öngyilkos akarna lenni?(Nyílván nem) Tedd fel ugyanezt a kérdést magadnak, a saját verziódban. Na ugye? Jiddu Krishnamurti(Nagyon bölcs filozófus és teljesen egyetértek vele, megéri hallgatni őt!) szerint az igazi szabadságot az elméd teljes lebontásával, kitisztásával éred el, ehhez viszont meg kell értened magad, le kell, hogy bontsd az egész életed, hogy megértsd miért lettél az, aki most vagy, mert enélkül nem vagy más, mint egy rabszolga, egy áldozat és az is maradsz, ha nem harcolsz ellene. Lásd, a szociopata sem azért lesz az, mert ő "ilyen", hanem mert a világ azzá tette és ez nyílván igaz valamilyen szinten minden emberre, de nem mindegy, hogy pozitív, vagy negatív dolgok vittek el oda, ahova.
2022. okt. 19. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!