Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan adjam apukám tudtára...

Hogyan adjam apukám tudtára finoman, hogy nem nagyon szeretek ilyen nagy biciklitúrákra menni?

Figyelt kérdés

Ma tényként közölte velem, hogy ,,szombaton Velencei tó". Én meg mondtam, hogy jó, de akkor valamikor előtte menjünk el xy-ra (ez egy közelebbi hely, apummal többször mentünk el oda bicajjal). Erre mondta, hogy akkor holnap tudunk menni. Én szeretek biciklizni, egyik kedvenc sportom, de ilyen nagy távokra annyira szívesen nem megyek. Apukám gyorsabban is megy, mint én, egy csomószor lemaradok, akkor meg nem tudok szólni, nem is szeretek autók között biciklizni, a biciklis öltözékben is kényelmetlenül érzem magam, elfáradok hamar.. Apukámnak nem merek szólni, úgyse értené meg. Mondaná, hogy ,,de hát én úgy tudtam Juli, hogy szeretsz biciklizni", meg hogy ,,de hát kell sportolni".

Meg nem tudom, hogy ez mennyire reális félelmem, de elvileg a következő napokban fog megjönni nekem, menstruálva meg kissé kellemetlen lenne cangázni. Betéttel borzasztó lenne a nyeregben ülni, a nagy méretű összegyűrődni, és átáznék, tampont még nem használtam, egy középkorú férfinak meg nem merem mondani, hogy légyszi' álljunk meg, mert cserélni kéne.

Segítsetek, mit csináljak?!!

2022. júl. 16. 20:48
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
98%
"Apu, nem akarok ilyen hosszú biciklitúrára menni."
2022. júl. 16. 20:54
 2/27 anonim ***** válasza:
98%
Megmondod hogy tul hosszu neked,.
2022. júl. 16. 20:55
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg őszintén,hpgy azért nem szeretnél menni,mert nem tartood a tempót stb...

Nyilván most egy normális apa aki sportoló jobban megérti hogy na..

2022. júl. 16. 20:56
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát, előbb-utóbb muszáj lesz ezeket elintézni, és ezt csak te tudod megoldani. Nagyon-nagyon hasonló helyzetben voltam sokáig, aztán megtanultam merni nemet mondani apukámnak, és több mindent meg tudok vele értetni, mint korábban. Mondd el neki, amit ide leírtál, akkor is, ha kényelmetlen, mert később csak rosszabb lesz. Ha ez segít, kérd meg anyukádat/tesódat/valakit, aki érti a gondodat, hogy legyen ott, mikor beszélsz apukáddal, és ha valami nem menne simán, ő tudna segíteni.
2022. júl. 16. 20:58
 5/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszaitokat! Lehet, hogy így kertelés nélkül elmondom. Az a helyzet, hogy a Velencei tavat már egyszer körbetekertem, 9 évesen egy gyerekbiciklivel, így nem tudom, hogy elfogadja-e.
2022. júl. 16. 21:01
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
És, ha nem fogadja el akkor mi van? Akkor se mész el és kész.
2022. júl. 16. 21:04
 7/27 anonim ***** válasza:
29%
16 evesnek a 30 km kb bolhafing...
2022. júl. 16. 21:06
 8/27 anonim ***** válasza:
98%

Ha apukádegy gyorsabban akkor neki kellene hátul menni, mert te adod az ütemet. Ráadásul ha elől megy nem látja azt sem, ha bármi történik veled (defekt pl.).

A "nem tudok szólni" is furcsa nekem, nálunk van megbeszélt csengetési kód, mi mit jelent (ezt az első is hallja). Semmi extra, lassíts, állj, veszély. Ennyi elég nekünk.

2022. júl. 16. 21:15
 9/27 anonim ***** válasza:
96%

Mi az, hogy mi van, ha nem fogadja el? Miért, mit csinál, akkor, kényszerít, hogy biciklizd körbe a Velencei tavat, csak azért is? :D.

Viccen kívül, beszéld meg vele ugyanazt, amit nekünk ide leírtál, épeszű ember, és apuka, erre nem mond olyasmit, hogy: "Akkor is jössz!".

2022. júl. 16. 21:21
 10/27 anonim ***** válasza:
68%
Nem flexből, de nekem 9 évesen nem egy Velencei-tó-kört kellett megtenni, hanem egy nap 160 kilómétert... Biztos vagyok benne, hogy nem jelent neked nagy kihívást az a tó, de ettől függetlenül muszáj tisztáznod apukáddal a helyzetet. Inkább előbb mint később. Ha ezt ebben a formában nem élvezed, nincs értelme. (4-es voltam)
2022. júl. 16. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!