Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Első többnapos biciklitúra...

Első többnapos biciklitúra egyedül, mire kell figyelni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Erdélyben élek és nyáron szeretnék egy túrát Budapestre biciklivel, kb 1300km oda vissza. Szállast meg kaját panziókban, meleg kajával gondoltam.

Aki már csinált ilyent kérdezném, hogy az útvonaltervezés során milyen szempotokat kell figyelembe venni? Szállast előre kell foglalni vagy elég helyben? (Sosem aludtam még panzióban)

A határátkelés hogyan működik? (Eddig csak mint utas keltem át határon)

#bicikli #túra #Határátkelés biciklivel #Többnapos túra biciklivel
2022. máj. 6. 11:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig előre foglalok szállást, kb. kiszámolom, hogy egy nap mennyit megyek és aszerint. És persze megnézem, hogy a szálláson lehet-e kerékpárt tárolni, valamint hogy rugalmasak legyenek bejelentkezési időben, mert hiába tervezem, hogy 7-re odaérek, ha kapok közben 3 defektet, akkor 9-re fogok odaérni.

Határátkeléshez nem tudok hozzászólni, én csak olyan helyeken járok, ahova elég a személyi. Legyen nálad minden, ami a műszaki hibák javításához kell. Defekt, láncszakadás, stb. Esőre is érdemes felkészülni (sárvédő, esőkabát, vízálló táskák). Neten, youtube-on rengeteg infó van ilyen túrákról, részletes listával, hogy mi kell hozzá.

2022. máj. 6. 11:27
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Ha meg sose túráztál, nem ezersok km-rel kene kezdened. Jótanács.
2022. máj. 6. 11:54
 3/11 A kérdező kommentje:

Első ilyen jellegű túrám. 2-3-400 km túrát is csináltam már, úgy hogy a szállást rokonnál vagy ismerősnél oldottam meg, de mindenki nem lehet az ismerősöm :)

Gondoltam érdeklődök, hogy ki hogyan szokta megoldani a szállás/kaja kérdést.

2022. máj. 6. 13:57
 4/11 anonim ***** válasza:

Én egyedül nem indulnék neki... Legalább egy haver jöjjön, vagy többen...

Az ilyen túrákban a társaság is fontos!

2022. máj. 6. 13:58
 5/11 tothp ***** válasza:

Akkor én vagyok az elepélda:

Nagyon szeretek egyedül túrázni

A túraútvonalat viszonylag pontosan kitalálom. Van hogy "faluról-falura itinert" is nyomtatok. Bár nem feltétlenül ragaszkodom hozzá útközben. Van úgy, hogy egy látnivaló elcsábít a pontos útvonaltól. Hiába a GPS, mindíg viszek magammal térképet is.

A szállásokat csak hozzávetőlegesen határozom meg. Sose lehet tudni, a napi 100km-es terv mikor lesz hirtelen 120, vagy 70.

2022. máj. 6. 18:34
 6/11 A kérdező kommentje:

5. Hozzászóló

Én is jobban szeretek egyedül. Előre lefoglalod a szállást vagy csak mikor odaérsz?

Tartok attól,hogy esetleg teltházat kapok este, és a legközelebbi szálló 20+kilóméterre van.

Hogy szoktad ídőzíteni ezeket?

2022. máj. 6. 19:04
 7/11 anonim ***** válasza:
56%
mindig le kell foglalni előre a szállásokat.
2022. máj. 6. 20:39
 8/11 anonim ***** válasza:

Kitalálom merre tudok/lehet menni.

Az útvonalat könnyen letudható tavokra osuztom és ott szállást foglalok.

Elmondom másoknak,hogy mikor hol leszek,meg úgy álltalaban az útvonalat.

Felkészitem a bringát, felkészitem magam.

Jól eldugom a bankkártyám,hogy ha jönnek a medvék vagy farkasok és megeszik a bringám,pénzem akkor is maradjon.

2022. máj. 6. 22:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha előre foglalod a szállásokat, akkor mindenképpen meg kell tenned a napi kijelölt távot akkor is ha fáradt vagy, akkor is ha olyan szakadó eső van, hogy a kerékpár első kerekét sem látod. Talán jobb ha nincs lefoglalva a szállás. Viszont itt benne van a pakliban, hogy nincs szabad hely. Emellett nagyon drága így utazni. Egy személynek, egy éjszakára mindig sokkal drágább a szállás és még a kaja is. 20ezer/ alkalom biztos lesz. Ha napi 100 km-t megteszel akz akkor is 2 hét, vagyis 300ezer forint csak a szállás és a kaja alsó hangon. Plusz a többi kaja amit nap közben eszel. Szóval legalább 500 forintos költségvetéssel számolj.

A határátkelős talán a legegyszerűbb az egész túrán. Napszaknak megfelelően köszönsz a határőrnek az meg visszaköszön és vagy megnézi a papírjaidat vagy nem. Oszt mehetsz is tovább.

Útvonaltervbe érdemes belevenni a helyi látnivalókat, de nem túl sokat, mert akkor nem érsz oda sehova... a főútvonalak helyett ajánlott a kis forgalmú utak használata. Emiatt persze jóval hoszabb lesz a táv, de inkább ez mint a kamionok között rizikózni. Ráadásul sok főbb úton tiltják is a kerékpározást.

Ekkora távon már illik szervizelni a kerékpárt többször is. Értesz valamennyire hozzá? Ha nem, keresni kell szervizt is az útvonalon.

2022. máj. 7. 09:45
 10/11 tothp ***** válasza:

A rizikó benne van, hogy épp nincs szállás. A tervezéskor nagyjából belövöm, hogy az út során mennyi és milyen szállásra számíthatok. Nem foglalok soha. Tényleg lutri, hogy akár egy felhőszakadás, vagy műszaki probléma miatt féltávot tudsz menni.

Én mondjuk kempingekben szoktam megállni. ott azért mindíg van hely

2022. máj. 8. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!