Mit tegyek? Annyira bűntudatot van😞😞 Szétcsesztem apukám kocsiját. 28.F
Vidékre mentünk le esküvőre én anyum meg apum.
Odafelé apum vezetett de az esküvőn lement egy pár pohár bor meg egy kis fröccs is és akkor mondták, hogy vezessek én, hogyha megállítanak minket a szondánál ne legyen baj.
Na hát itt volt az a pont, hogy nagyon elkezdtem félni mert nem az én kocsimmal jöttünk le.
Az én kocsim automata váltós apumé meg manuális és 6 éve mentem kb utoljára manuális váltóval ahol kuplungolni kell.
3 órás út volt, többször lefulladtam vele majdnem szétment a váltó mire hazaértünk.
Apum mondta, hogy rengetegbe került a javítás és, hogy nem érti, hogyan tettem le a jogsit ha így vezetek mert ez katasztrófa és, hogy nem kifogás, hogy 6 éve automata váltóval megyek csak mert a manuális váltást mindenkinek akinek van jogsija tudni kell még ha hajnali háromkor verik ki az ágyból akkor is.
Talán esetleg apukádnak nem kellett volna vedelni, ha autóval van.
"nem kifogás, hogy 6 éve automata váltóval megyek csak mert a manuális váltást mindenkinek akinek van jogsija tudni kell még ha hajnali háromkor verik ki az ágyból akkor is"
Ez meg egy baromság. Beültetném apádat egy Trabantba, a fél fizumat rá merném tenni, hogy orbitális szerencsétlenkedés lesz, amit művel.
Nem mellesleg: felelősségteljes ember, hacsak nincs életveszély, nem ül be éjjel 3-kor az autójába félkómásan. Csak a hülye példájára reflektálva...
Hát először is 28 éves "férfi" létedre tanulj meg vezetni.. nem is értem ilyen hogy létezik egyáltalán... csak nem lett a kocsinak baja ennyitől de ha lett akkor azt úgyis neked kell rendezni majd apukád felé.
26/n
Szilvi
Apád egy bunkó. Legközelebb akkor ne igyon hanem vezessen ő. 🙃
25N
Biztos, hogy a kérdező nem felejtette el hogyan kell vezetni, hanem nagyon el van szokva a manuálistól.
Apukádnak nincs igaza, tudta hogy kocsival van, mégis ivott.
Nem gondolom magamat rossz sofőrnek 18 éves korom óta van jogsim (manuálissal is tettem le anno nem az volt, hogy benne van a jogsimban, hogy csak automatát vezethetnek) de az utóbbi 6 évben mióta teljesen átáltam automatára egyszerűen elfelejtettem a manuális váltást.
Egy kicsit sem jött vissza semmi pedig azt is vezettem előtte 4 évig, biztos visszajönne egy idő után de nekem sokkal kényelmesebb volt így az elmúlt 6 évem és úgy voltam vele, hogy megtehetem, hogy azzal megyek és azzal is fogok menni és ezt az egy incidenst leszámítva sosem volt ebből probléma.
Próbáltam apukámnak is mondani, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet inkább próbáljunk meg keresni valami panziót és inkább menjünk holnap haza.
Erre annyit mondott, hogy benne van a jogsidban, hogy csak automatát vezethetsz? Nem? Akkor indulás.
Ki nem sz*rja le hogy automata vagy manuális, unalmas hogy egyesek azzal próbálják bizonygatni mekkora janik hogy az automata váltós technológiát szidják.
A képlet egyszerű, faterod tudta hogy nem tudod rendesen vezetni a kocsiját mégis bepiált és rádhagyta hogy hazavezesd a családot. Bevállalta hogy valószínűleg kár fog keletkezni, nem volt muszáj berúgni. Akkor lenne tied a felelősség ha magad ajánlkoztál volna hogy igyál csak, majd én hazavezetem a kocsit, de nem ez történt, a felelősség az övé, az autó az övé, ki fizesse akkor ki?Inkább annak kéne örülnie hogy baleset nem történt, nem a pénz miatt bűntudatot gerjeszteni benned.
Én meg soha nem fogom megérteni azt a fajta nagyzolást és beképzeltséget, ami a manuális váltók körül forog. Nem arról van szó, aki szereti, az szeresse. De egy utcai személygépjárműben már teljesen felesleges, továbbhaladott technika. Ez nem versenyautó, ahol a karriered is múlhat azon, hogy pont a megfelelő századmásodpercben történjen meg a váltás. Gyakorlatilag csak egy plusz problémaforrás. Lehet szeretni... de igazából csak azért létezik még, mert sokan ettől érzik nagyobbnak magukat. Merő hiúsági kérdés.
Apád meg egy tahó, már megbocsáss. Ő nem az az ember, aki ésszel tudna érvelni, ő kötekedik, mert kötekedni akar. Felelősségtudata meg zérus. Te egy felelősségteljes ember vagy, felmérted a képességeidet, csak a barom apád hajszolt bele olyasmibe, amibe te nagyon helyesen nem mentél volna bele. Innentől ez az ő sara.
Én a helyedben minimalizálnám vele a kapcsolattartást.
Az "érvelése" nem érvelés. Ez puszta erőfitoktatás, semmi más. Kötekedni volt kedve, így kötekedett is. A jogosítvány egyébként sem arról szól, hogy onnantól te garantáltan ugyanolyan színvonalon el fogsz vezetni bármilyen autót. Ne legyenek kétségeid, könnyű lenne olyan autót találni, amivel nem boldogulna. Ráadásul a vezetés nagy része berögzült mozdzlatsorok aztomatizált végrehajtása, és nem tudás kérdése. Nem véletlen, hogy ha egy ember megszok egy autót, utána nem szívesen vezet másfajtát.
De nem ragozom tovább. Apád hülye volt, de nincs benne annyi gerinc és értelem, hogy ezt beismerje, te pedig ideális boxzsák vagy neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!