Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Annyira bűntudatot...

Mit tegyek? Annyira bűntudatot van😞😞 Szétcsesztem apukám kocsiját. 28.F

Figyelt kérdés

Vidékre mentünk le esküvőre én anyum meg apum.

Odafelé apum vezetett de az esküvőn lement egy pár pohár bor meg egy kis fröccs is és akkor mondták, hogy vezessek én, hogyha megállítanak minket a szondánál ne legyen baj.

Na hát itt volt az a pont, hogy nagyon elkezdtem félni mert nem az én kocsimmal jöttünk le.

Az én kocsim automata váltós apumé meg manuális és 6 éve mentem kb utoljára manuális váltóval ahol kuplungolni kell.

3 órás út volt, többször lefulladtam vele majdnem szétment a váltó mire hazaértünk.

Apum mondta, hogy rengetegbe került a javítás és, hogy nem érti, hogyan tettem le a jogsit ha így vezetek mert ez katasztrófa és, hogy nem kifogás, hogy 6 éve automata váltóval megyek csak mert a manuális váltást mindenkinek akinek van jogsija tudni kell még ha hajnali háromkor verik ki az ágyból akkor is.

2022. jún. 30. 13:02
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
78%
Itt valami büdös nagy kamu van, ennyitől nem romlik el a kocsi. Ha 5-ből visszaraktad 2-be meg ilyenek, akkor tényleg lehet baja, de nagyon kétlem, hogy 4 év manuális után ilyeneket csináltál. Előtte hogy ment a kocsi?
2022. jún. 30. 15:07
 22/48 anonim ***** válasza:
85%

Nem a te ötleted volt, hogy te vezess. Gondolom, te mondtad is, hogy nem szeretnél.

Ha valaki másra bízzuk az autónk (már akinek van) vezetését, akkor benne van, hogy ő nem olyan jól vezet, és erre előre gondolni kell.

Mondd apádnak, hogy nem te akartál vezetni, hanem ő akarta. Nem kívánságműsor az ő élete sem, hogy majd mindenki mindent úgy megcsinál, ahogy ő csinálná.

Ne legyen bűntudatod! Apádnak kéne alaposan magába néznie!

45/F

2022. jún. 30. 15:11
 23/48 anonim ***** válasza:
86%

Egyáltalán nem kell mindenkinek tudnia kuplongolni, akinek jogosítványa van - van olyan jogsi, ami csak automata váltósra van.

De ha nem is úgy tetted le, gyakorlat nélkül persze, hogy nem megy jól. Nekem is automata van, kb. 18 éve vezettem utoljára váltósat. Én is gondban lennék, nem kicsit...

Apukád a hibás: ha ilyen helyzet van, ne igyon. Vagy ne olyat ültessen volánhoz, aki az adott autót nem tudja jól vezetni, mert az nagy felelőtlenség. Van ezer megoldás, lehet ott aludni, vagy sofőrszolgálatot igénybe venni.

2022. jún. 30. 15:14
 24/48 anonim ***** válasza:
79%

6 év kihagyás az 6 év kihagyás. Miért kell kételkedni ebben? Ha valaki felsőfokú nyelvvizsgát tett angolból 6 éve, de azóta nem használta a nyelvet, akkor 6 év után hirtelen minden menni fog? Főleg, ha közben pl. németül beszélt sokat a 6 év alatt.

Vagy ha valaki 6 éve le tudott valamit játszani fejből gitáron, és azóta elő se vette a gitárt, most újra menne ugyanúgy?

Vagy az összes érettségi matekfeladatot meg tudnátok oldani 6 év után is?

Kicsit gondolkodjatok már!

Közismert dolog, hogy a készségeket, tudást felszínen kell tartani! A felejtés nem egy mendemonda! Miért lenne pont az autóvezetés kivétel?

2022. jún. 30. 15:15
 25/48 anonim ***** válasza:
23%
24, mert aki vezetett már életében, az tudja, hogy nem igaz, hogy több száz km-n keresztül nem ment...
2022. jún. 30. 15:16
 26/48 anonim ***** válasza:
80%

Egyetértek a 8-as válasszal!

+ Előre tisztázni kellett volna, hogy ki vezet, ki iszik s ha te nem vállalod, akkor apádnak nem kellett volna innia.

Én meg automatát nem tudnék vezetni, mivel sosem csináltam.

Szerintem apádnak kellett volna felelősen döntenie s nem rád verni az egészet csak mert nem bírt magával és feleslegesen alkoholizált.

De azt is megcsinálhattátok volna, hogy senki sem vezet haza, hanem kerestek szállást aztán ott maradtok. De mindezt előre kellett volna....

2022. jún. 30. 15:31
 27/48 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ne legyen bűntudatod, az se a kocsin, sem apádon nem segít!

Legközelebb majd jobban meggondolja a fater, hogy mit sóz rád vagy előtte megkérdez.

Én nem gondolom, hogy te vagy a hibás. Téged kellemetlen helyzetbe hoztak, aminek szerencsére csak anyagi következménye lett.

Ha ez megnyugtat, adjál bele neki valamennyit max a felét a javítási költségbe és ennyi!

2022. jún. 30. 15:35
 28/48 anonim ***** válasza:
13%
A 28, az férfi. Apad nem szimpi. Nekem manuális van, azt szeretem jobban is, de nem nagyzolásból van. Ez kabe mind off, de nagy a meleg, és nem jut jobb eszembe.
2022. jún. 30. 15:36
 29/48 anonim ***** válasza:
18%

#1:

Milyen kár, hogy a Trabik mára rég kipusztultak. 😏

2022. jún. 30. 15:40
 30/48 anonim ***** válasza:
79%
Ne legyen bűntudatod. Ez csak pénz, nem volt emberi egészség károsodás. Neked is van kocsid, apádnak is. Nem éhenkórászok vagytok. A tanulópénzt valamilyen formában meg kell fizetni.
2022. jún. 30. 15:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!