Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi fog történni a hagyatéki...

Mi fog történni a hagyatéki elszámolásnál, ha találtak egy bank számlát apukám nevében még amiről nem tudtunk?

Figyelt kérdés

Apukám múlt év augusztusában meghalt. Most jutott oda a közjegyző, hogy elkészítse a hagyatéki leltárt, de csak jövő hétre kapjuk meg. Elvileg volt még egy bank számlája amiről senki nem tudott a családban.

Mi történik ilyenkor? Nem tudom hogyan dolgozzam fel, hogy volt ilyen dugi pénze (szüleimnek közös számlájuk volt mindig)....

2022. júl. 26. 10:37
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
98%
Ugyanúgy veszik, mintha nem dugipénz lett vonja. De ezt nem neked kell feldolgozni, hanem anyudnak, vele volt közös kasszán.
2022. júl. 26. 10:40
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
Én sem értem NEKED mit kell ezen feldogozni. nem téged, anyukádat támadta hátba. A pénz meg öröklődik a törvényes módon, ennyi.
2022. júl. 26. 10:44
 3/25 anonim ***** válasza:
95%
semmi nem lesz. Hozzáírják a hagyatéki listához és megfizettetik veletek az értéke utáni a 25 ezrelékes (ha jól tudom) közjegyzői díjat.
2022. júl. 26. 10:46
 4/25 A kérdező kommentje:

Szerintem a gyereknek is joga van kiakadni, ha azt hitte, hogy minden fenékig tejfel, aztán kiderül, hogy mégsem.

Nem mondom, hogy anyukámnak nem rossz, neki is fel kell dolgoznia, persze. De nekem meg az ő házasságuk volt a példa mindig, és ez a kép most azért erősen megingott.

2022. júl. 26. 10:48
 5/25 anonim ***** válasza:
92%
Örüljetek neki, jó kis plusz mani!
2022. júl. 26. 10:49
 6/25 anonim ***** válasza:
82%
Oké, rózsaszív felhőcskéket láttál, nem a valóságot. Általában ezen kamaszkorra túljut az ember, és felfogja hogy a szülei is csak esendő emberek. Az meg vicc hogy úgy állítod be neked nagyobb sok a dolog mint anyádnak.
2022. júl. 26. 10:49
 7/25 A kérdező kommentje:
Hol mondtam, hogy nekem ez nagyobb dolog, mint anyámnak?
2022. júl. 26. 11:01
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudod, hogy pl. nem nektek szánta azt a "dugi" pénzt...? CSak közben meghalt...
2022. júl. 26. 11:13
 9/25 anonim ***** válasza:
99%

Nekem is van "dugipénzem", de én pont a családot akarom meglepni egy karácsonyi úttal Tirolba, mert mindnyájunk régi vágya.

Ez az én be nem vallott prémiumaimból, elhalasztott fodrászaimból, meg nem vásárolt télikabátomból jöttek össze, a család ennek egy percig nem látta kárát.

Szerintem Kérdező nagy hiba édesapád emlékét besározni, a saját lelkedet szennyezni, különösen annak tükrében, hogy állításod szerint is "minden fenékig tejfel" volt.

2022. júl. 26. 11:30
 10/25 anonim ***** válasza:
99%

Lehet, hogy pont anyádat akarta a 25-ik, vagy X-edik házassági évfordulójukon meglepni egy komolyabb utazással, vagy ékszerrel.

Ti meg ilyen undorítóan viselkedtek, feltételezve a legrosszabbakat az elhunytról, beleszarva az emlékébe, holott erre semmi okotok nincs, amit az eltelt évek bizonyítanak!

2022. júl. 26. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!