Mi fog történni a hagyatéki elszámolásnál, ha találtak egy bank számlát apukám nevében még amiről nem tudtunk?
Figyelt kérdés
Apukám múlt év augusztusában meghalt. Most jutott oda a közjegyző, hogy elkészítse a hagyatéki leltárt, de csak jövő hétre kapjuk meg. Elvileg volt még egy bank számlája amiről senki nem tudott a családban.
Mi történik ilyenkor? Nem tudom hogyan dolgozzam fel, hogy volt ilyen dugi pénze (szüleimnek közös számlájuk volt mindig)....
2022. júl. 26. 10:37
21/25 anonim válasza:
Pont ugyanúgy kezelik, mint a többi hagyatékot. Jogilag semmi különbség nincs attól, hogy te nem tudtál róla.
22/25 anonim válasza:
Indokolatlan a kiakadásod.
Akkor lenne okod kiakadni ha nem pénzt hagyott volna hátra hanem egy jó kis adóságot.
Szóval pont ezt nem kell feldolgoznod, minden mást igen, de ezt pont nem.
És nekem is úgy jött le az írásodból hogy ez neked milyen rosszul esett, mintha anyádnak könnyebb lenne, csak neked nehéz. Ezt szűrtük le az írásodból.
23/25 anonim válasza:
Szörnyű lehet azzal a tudattal tovább élni, hogy apád egy olyan bankszámlára rakosgatott félre pénzt, amiről nem tudtatok, talán pont ilyen esetre felkészülve. Minimum az esélyt add meg neki, hogy ezért tette, és akkor nem lesz olyan fájdalmas felhasználni azt a pénzt, ami már a tiétek.
25/25 anonim válasza:
Nekem is van egy bankszámlám amiről a párom "nem tud". Mert nem érdekli, nem kérdezte, én nem mondtam. Közös számlára érkezik a fizetésünk és én régebben nyitottam egy Revolut számlát amire biztonsági tartalékot szoktam utalgatni, mert a közöst sajnos néha lenullázzuk. De ez nem jelenti hogy rosszban sántikálnék titokban, mondjuk úgy hogy előrelátóbb vagyok, ha hirtelen kellene egy új boyler vagy magánorvosi vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!