Apámnak nem tudom megmagyarázni hogy az autóvezetés már nem neki való. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Már tegnap lekiabáltam a fejét ,elmondtam hogy ez már nagyon nem neki való,öregségére most börtönbe akar menni vagy mi , én meg hunyàszkodjak meg majd valaki csalàdja előtt ,mert ő egy barom. Már aludni se tudok rendesen szorongok,hogy mi lesz. Anyám is beszélt vele sőt egy jó baràtja is többször eljött hozzá ő is mondta neki ,hogy valahova akar menni elviszi , de ez màr nem megy neki ,mert szellemileg sincs toppon. Én nem akarom úgy leélni az életem ,hogy balhét csinált aztán én hunyàszkodjak mindenki előtt.2022. szept. 17. 12:06
32/52 A kérdező kommentje:
31 vagyok ő 67
2022. szept. 17. 15:57
33/52 anonim válasza:
Apám 81 éves és vezet.
Persze nem egyformák az emberek, ezt elismerem. De önmagában a 67 év nem indokolja, hogy abbahagyja a vezetést.
Viszont a te stílusod elképesztő. Nagyon el lennék keseredve, ha ilyen agresszíven viselkedne velem a gyerekem.
34/52 A kérdező kommentje:
Elég szomorú hogy te még azt véded aki sakkban tartja a csalàdot úgy hogy nem tudod mi zajlik napi 24 órában.....
2022. szept. 17. 17:59
35/52 anonim válasza:
Az, hogy apád emberileg milyen, annak semmi köze ahhoz, hogy alkalmas-e autóvezetésre.
36/52 anonim válasza:
67 éves meg nem öreg a vezetéshez, ha nincs vmi különleges baja.
37/52 anonim válasza:
Ha szellemileg nincs teljesen rendben, meg öngyilkossággal fenyegetőzött, akkor el kellene indítani a gondnokság alá helyezését. Nem lesz gyors vagy egyszerű, de akkor több mozgástered lesz abban, hogy pl ne engedd vezetni, orvoshoz vidd, stb. Lehet, hogy gyógyszerekre lesz szüksége. Egyébként ha fenyegetőzik, vagy megpróbál nektek menni, ráhívhatod a mentőket, akkor legalább lesz "aktája", lesz olyan előzmény, amitől az orvos meggondolja, hogy megadja-e neki a jogsi hosszabbítást.
38/52 anonim válasza:
37 voltam, azt elfelejtettem írni, hogy nem öreg egyébként apukád, a korától vezethetne biztonságosan, de amit leírtál az állapotáról, az aggasztó. Nem minden idős ember egyforma.
39/52 anonim válasza:
Attól, hogy a gyereke szekálódására egyszer mérgében öngyilkossággal fenyegetőzött, attól a legkevésbé sem fogják gondnokság alá venni.
Gondnokság alá azt vonják, aki nem tudja, hol van, elkószál, nem talál haza. Nem tudja megmondani, hogy ő kicsoda. A saját lakásában eltéved, mert nem tudja melyik helyiség merre van. Azt képzeli máshol van, és folyton haza akar menni. Nem ismeri meg közvetlen családtagjait (házastársát, gyerekeit).
A kérdező nem írt olyat, hogy ebből bármi fennállna az apjára.
40/52 A kérdező kommentje:
Egész életében vezetett nyilván megvannak az okok , hogy most miért nem tartom alkalmasnak arra hogy autóval közlekedjen. Ha úgy vezetne mint régen semmi problémám nem lenne, de az hogy nem tudja már hogy elfog férni egy másik autó mellett , vagy kijàràsnàl most akkor merre forgassa a kormányt , meg autóúton 40-el döcög, ami szintén balesetveszélyes.....
2022. szept. 17. 20:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!