Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Dilemma. Mit helyezzek priorit...

Dilemma. Mit helyezzek prioritásba, a karrieremet vagy anya betegségét?

Figyelt kérdés

Már 1 éve dolgozom főállásban egy olyan munkahelyen, amit egyébként utálok és unom a munkát is. Most - 1 év szünet után - jutottam el oda, hogy a szakdolgozatomat be kéne fejeznem az egyetemen (már 1 éve abszolvált státuszban vagyok, csak volt egy elakadásom a témám során), illetve februártól szeretnék mesterre is menni, de levelezőn (csak péntekenként kell járni).

Igazából egyrészt a tanulás mellett, másrészt a munkahelyváltás miatt nézegettem már egy ideje munkákat, leginkább gyakornoki munkahelyeket, és most fel is vettek egy helyre, ami nekem kb ilyen álom-meló kategória és ráadásul gyakornoki és a fizu sem lesz rossz. El is fogadtam az ajánlatot. Ők már akarták, hogy szeptember közepén kezdjek, viszont én október elejét mondtam nekik, ugyanis anya rákos. Elvileg olyan típusú rákja van, hogy nem igazán okoz áttétet, és elég egy műtét (semm utókezelés nem szükséges), és ez változó korban gyakori (méhrák). Viszont ez egy nagy hasi műtét lesz, kipakolják a női szerveket, illetve "körbenéznek" azért a hasüregben, hogy biztosra menjenek, nyirokcsomók stb.

Úgy volt, hogy szeptember első felében lesz a műtét és azért gondoltam, hogy szeptember végéig maradnék ezen a régi melóhelyen, hogy tudjak homeofficeolni, itt szerencsére ebben rugalmasak. Nyilván a homeofficet azért gondoltam, hogy anya friss műtéttel hazajön stb, hogy ne legyen egyedül, tudjak neki segíteni. Viszont most a műtét tolódik, mert az MR kiértékelése valamiért késik és lehet az egész csúszik októberre... viszont én az új helyen való kezdést már nem szeretném tovább húzni, mert már az október elejével így is ők tettek nekem szívességet és az ajánlatot elveszíteni semmiképp sem szeretném. Viszont itt a homeofficet nem tudnám megoldani, mert már az interjún is mondták, hogy az első hetekben, hónapokban azért az irodai jelenlétet várják el, amíg betanulok.

Nagy dilemmába kerültem. Nyilván nagy lelkiismeret-furdalásom lenne, ha nem lennék anya mellett, de a munkát sem szeretném kockáztatni, mert több hónapos keresés után jött végül össze ez a munka, ami tényleg tetszik és az időbeosztásomhoz is passzol. Nyilván kérhetném, hogy még később kezdjek, amit vagy méltányolnak vagy nem, viszont nekem közben a szakdolgozatomat is írni kéne, tehát emiatt se szeretnék már annyira belecsúszni az októberbe, mert így 40 óra munka mellett nem tudok túl gyorsan haladni azzal sem és azt is nem olyan soká le kell adnom.

Mit gondoltok, hogy döntsek? Mit tennétek a helyemben? Más nem tudna anyával itthon lenni, szüleim elváltak, bátyámnak meg helyhez kötött a munkája.

2022. szept. 14. 09:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Figyelj, eleve nagy hasi műtét után muszáj mozognia hogy gyorsabban gyógyuljon. Persze eleinte oda lehet készíteni neki fontosabb dolgokat, de vécézni tud egyedül, este segítesz neki fürdeni, de nem kell egész nap mellette ülni. Rengetegen megoldják császár után is egyedül és még nekik baba is van akit el kell látni.
2022. szept. 14. 10:50
 12/23 anonim ***** válasza:
23%
Azért egy császàrt ne hasonlítsunk már egy rákos beteg műtétjéhez.
2022. szept. 14. 11:07
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

12-es: a mütét igen hasonló, esetleg az utókezelés más, de az sem feltétlen. De annyiban mindenképpen azonos, hogy egyik után sem igényel az illetö ápolást, minél elöbb visszatér a - valamennyire kimélt, nem emel nehezet, stb - mindennapos életéhez, annál elöbb jön helyre.

Egyedül lelkileg jelent különbséget, mert másként éli meg, ha lesz egy gyereke, vagy ha kiveszik a méhét.

2022. szept. 14. 11:18
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
Egyértelmű, hogy a munkát válaszd, s nem azért, mert édesanyádnak nem akarsz segíteni, hanem azért, mert attól, hogy dolgozol, még reggel és délután amint hazaérsz, tudsz neki segíteni mindenben. Amíg dolgozol, nem lesz semmi baja, különben bent tartanák a kórházban, ha akkora felügyeletet igényelne. Vagy ha az első napokban valóban igényli a felügyeletet, akkor a kórházzal kell beszélni, hogy tartsák bent a műtét után pár napig, mert te dolgozni fogsz és csak reggel és délután tudsz otthon lenni vele.
2022. szept. 14. 11:26
 15/23 anonim ***** válasza:
15%
Van hely, ahol nem kell szakdoli az abszolutóriumhoz?
2022. szept. 14. 11:56
 16/23 anonim ***** válasza:
96%
Mikor nekem vették ki a méhemet, csak a mosakodáshoz kellett segítség, mert hajolni nem tudtam. Itt megírták, hogy csináld meg helyette a takarítást, legyen a konyhában étel, amit megmelegít, ennyi elég lesz. Egy hónap múlva már hajolgatni is fog tudni, de a méh kivevése nem az a lenymorodással járó műtét. Kivéve, ha megjátssza, hogy nyomorék. Sajnos olyat is láttam...
2022. szept. 14. 12:02
 17/23 anonim válasza:
77%
Én a helyedben azt csinálnám ha már végleg nem tudod megoldani,hogy ne veszítsd el a munkádat,keresnék egy megbízható tisztességes embert a közeli ismerősök között vagy ha más nem hírdetés feladásával,hogy bizonyos anyagi fizettség ellenében ( ha tényleg jó a fizetésetek neked is és anyukádnak is) hogy bizonyos időközönként akár napi szinten segítsen neki amire szüksége van,rengeteg embernek van szüksége fizetés kiegészítésre szerintem lenne aki elvállalná,vagy estleg egy szociális gondozóval felvenni a kapcsolatot akinek meg amúgy is hasonló a munkaja
2022. szept. 14. 12:42
 18/23 anonim ***** válasza:
69%
Nem biztos, hogy a kérdező anyukája a fizetett segítséget preferálná, főleg mivel próbálja rábeszélni a maradásra a pénz és közelség megtartása miatt. Kérdező, szerintem mindenképp ellenkezni fog, de inkább menj és tanulj, dolgozz, építsd az életed. Anyukád megtalálja majd a módját, hogyan oldja meg az életét és ne unatkozzon nélkületek.
2022. szept. 14. 13:54
 19/23 anonim ***** válasza:
97%
Nem biztos, hogy októberről nem csúszik még későbbre az egész, tragikusan nem működik a hazai egészségügy.
2022. szept. 14. 14:01
 20/23 anonim ***** válasza:
30%
19, azért egy MR kiértékelése nem jelent plusz egy hónapot.
2022. szept. 14. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!