Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Dilemma. Mit helyezzek priorit...

Dilemma. Mit helyezzek prioritásba, a karrieremet vagy anya betegségét?

Figyelt kérdés

Már 1 éve dolgozom főállásban egy olyan munkahelyen, amit egyébként utálok és unom a munkát is. Most - 1 év szünet után - jutottam el oda, hogy a szakdolgozatomat be kéne fejeznem az egyetemen (már 1 éve abszolvált státuszban vagyok, csak volt egy elakadásom a témám során), illetve februártól szeretnék mesterre is menni, de levelezőn (csak péntekenként kell járni).

Igazából egyrészt a tanulás mellett, másrészt a munkahelyváltás miatt nézegettem már egy ideje munkákat, leginkább gyakornoki munkahelyeket, és most fel is vettek egy helyre, ami nekem kb ilyen álom-meló kategória és ráadásul gyakornoki és a fizu sem lesz rossz. El is fogadtam az ajánlatot. Ők már akarták, hogy szeptember közepén kezdjek, viszont én október elejét mondtam nekik, ugyanis anya rákos. Elvileg olyan típusú rákja van, hogy nem igazán okoz áttétet, és elég egy műtét (semm utókezelés nem szükséges), és ez változó korban gyakori (méhrák). Viszont ez egy nagy hasi műtét lesz, kipakolják a női szerveket, illetve "körbenéznek" azért a hasüregben, hogy biztosra menjenek, nyirokcsomók stb.

Úgy volt, hogy szeptember első felében lesz a műtét és azért gondoltam, hogy szeptember végéig maradnék ezen a régi melóhelyen, hogy tudjak homeofficeolni, itt szerencsére ebben rugalmasak. Nyilván a homeofficet azért gondoltam, hogy anya friss műtéttel hazajön stb, hogy ne legyen egyedül, tudjak neki segíteni. Viszont most a műtét tolódik, mert az MR kiértékelése valamiért késik és lehet az egész csúszik októberre... viszont én az új helyen való kezdést már nem szeretném tovább húzni, mert már az október elejével így is ők tettek nekem szívességet és az ajánlatot elveszíteni semmiképp sem szeretném. Viszont itt a homeofficet nem tudnám megoldani, mert már az interjún is mondták, hogy az első hetekben, hónapokban azért az irodai jelenlétet várják el, amíg betanulok.

Nagy dilemmába kerültem. Nyilván nagy lelkiismeret-furdalásom lenne, ha nem lennék anya mellett, de a munkát sem szeretném kockáztatni, mert több hónapos keresés után jött végül össze ez a munka, ami tényleg tetszik és az időbeosztásomhoz is passzol. Nyilván kérhetném, hogy még később kezdjek, amit vagy méltányolnak vagy nem, viszont nekem közben a szakdolgozatomat is írni kéne, tehát emiatt se szeretnék már annyira belecsúszni az októberbe, mert így 40 óra munka mellett nem tudok túl gyorsan haladni azzal sem és azt is nem olyan soká le kell adnom.

Mit gondoltok, hogy döntsek? Mit tennétek a helyemben? Más nem tudna anyával itthon lenni, szüleim elváltak, bátyámnak meg helyhez kötött a munkája.

2022. szept. 14. 09:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%

Kell neked is a pénz, és gondolnod kell a jövőre.

Jó lenne, ha valaki besegítene még.

2022. szept. 14. 09:59
 2/23 anonim ***** válasza:
97%
Nem fogsz tudni neki segíteni, ha közben nem dolgozol. Szerintem mindenképpen el kell vállalni, anyukád sem akarja azeeintem, hogy veszni hagyd miatta ezt a lehetőséget, biztos nagyon rosszul érezné magát miatta.
2022. szept. 14. 10:00
 3/23 anonim ***** válasza:
88%
Anyukad mit szeretne?
2022. szept. 14. 10:05
 4/23 A kérdező kommentje:
2, anya egyelőre nem is tudja, hogy munkahelyet váltottam. Tudta, hogy keresgélek, ő pont le akart beszélni a váltásról. Itt a jelenlegi helyen elég jól keresek, nyilván a gyakornoki munka anyagilag visszalépés lenne. És hónapok óta ezt hallgattam, hogy ne hagyjak itt egy ilyen jól fizető munkahelyet, akkor sem ha nem szeretem. Nyilván nem csak emiatt hagynám ott, hanem a gyakornoki időbeosztás jobban illene az egyetemi elfoglaltságaimhoz, a 40 óra azért rengeteg tanulás mellett (legalábbis nekem). Szóval egyelőre ő az egészről nem tud semmit... és nem is hiszem,hogy örülne a hírnek. Habár ő is dolgozik, de neki a fizuja elég kevés és már eddig is én és bátyám voltunk, akik elég sokat hazaadtak (többet, mint a költségek ránk eső része), tehát kvázi anyagilag is támogatva lett anya.
2022. szept. 14. 10:06
 5/23 A kérdező kommentje:
Sajnos mióta apa elhagyta őt, azóta neki eléggé csak a pénzről kezdett szólni minden. Én a heti 4 napos gyakornoki munkámmal kb annyit fogok keresni, mint anya főállásban.
2022. szept. 14. 10:08
 6/23 anonim ***** válasza:
95%
Nem igazán értem a problémát. Oké, nagy műtét, de hanhaza engedik q kórházból, nem igényel am 24/7 ellátást.
2022. szept. 14. 10:16
 7/23 anonim ***** válasza:
96%
Én sem értem a problémát. Nyilván a munka. Anyukádnak, ha segítségre lesz szüksége, azt kell megoldani valahogy. Ez nem feltétlenül csak az lehet, hogy te otthon ülsz.
2022. szept. 14. 10:22
 8/23 anonim ***** válasza:
97%

Nem azzal segítesz neki ha őrzöd egész nap. Minden nap főzz este valami ételt. Reggel vidd be a reggelit. Este segíts a mosakodásban, nem hiszem hogy érheti víz.

Takaríts és mos ki helyette 1-2 hétig. Ennyi. Ezt munka után és hétvégén meg tudod csinálni. Ő meg pihenjen egész nap, pár hétig.

2022. szept. 14. 10:28
 9/23 anonim ***** válasza:
92%
Gyógyszereit váltsd ki, vásárolj be. Ezzel segítesz.
2022. szept. 14. 10:29
 10/23 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem nyugodtan vállald el a munkát, mert utána majd a fejedet vered bele a falba, hogy kihagytad azt a lehetőséget, amire vágytál. Említetted, hogy van egy bátyád, de gondolom vannak még egyéb rokonok, barátok is, akik tudnak nektek segíteni, ha szükséges. Csak gondolj bele abba, hogy ha most dolgoznál azon a helyen, akkor is mostanában lenne Anyukádnak a műtét, tehát akkor is meg kellene oldanotok valahogy családilag. Nem áldozhatod fel az életed, a vágyaid egy műtét miatt. Természetesen segítsél/segítsetek amiben csak tudtok,fogjatok össze.
2022. szept. 14. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!