Anyával miért nem lehet beszélni erről?
Anyukámmal jó a kapcsolatom, meg minden, de...
Sose tudok beszélni vele tabu dolgokról, és mindent felvilágosító órán kellett megtudnom.
Amikor megjött a mensim, akkor is csak adott betétet, meg megmondta hol van, semmi más, pedig nagyon meg voltam ijedve, nem tudtam róla akkor még semmit. És szükségem lett volna, hogy valaki elmondja, mi ez. Ezért csak a védőnőtől mertem megkérdezni.
Nekem nem lenne kínos ezekről beszélni, de anyának miért az? Vagy miért nem mondd el nekem semmit ezekről?
Valószínűleg az ő anyukája/ nagymamád is így állhatott hozzá. Sajnos elég konzervatívak voltak egy időben az emberek. Meg persze tanulatlanok.
Szerencsére a mai világban az internet rengeteget segít (persze vannak téves információk is, szemfülesnek kell lenni.).
Tudom ajánlani a kamaszpanasz. hu oldalt, ami sok-sok témát feldolgoz és ismertet. Plusz persze itt is nyugodtan tudsz kérdezni.
3as: Nem feltétlenül jobb anyával ilyen témákról beszélgetni, mert van, aki mindent elhisz a szüleinek, közbe meg sokszor ők sem tudnak mindent jól. Meg persze a testi adottságok.
Anyukám vörös szőkés szőrrel - sose borotválkozott, mert nem feltűnő, hogy szőrös (meg persze nem is az a magamutogató, max halásznadrágban megy nyáron is) - na nekem viszont szénfekete a szőröm és dús. Sajnos nem tudott sokat segíteni a szőrtelenítés témában, ezért elvitt kozmetikushoz. Később én olvastam utána a borotváknak és vettem magamnak, majd alakítottam ki egy borotválkozási rutint, hogy ne gyulladjon be a bőröm stb.
Meg persze hallottam olyan sületlenségeket is barátnőimtől suliban, hogy neki ezt meg azt mondta az anyja... Pl volt egy barátnőm, aki mondta, hogy az anyja szerint, hogy ha mentstruál valaki és úgy fekszik le a párjával , akkor az nem eshet teherbe (mert hogy menstruál) és nem kell védekezni emiatt olyankor- persze ez egyáltalán nem igaz. És sorolhanám a példákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!