Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha a lányod 20...

Mit szólnál, ha a lányod 20 évesen kéréseket fogalmazna meg feléd arra az esetre, ha idő előtt meghalna?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérése, hogy ha történik valami vele, és meghal valami oknál fogva, akkor őt hamvasszák el, ha a szervei meg ha alkalmasak rá, akkor ajánljátok fel orvosi célokra.

Tudomásotok szerint egyébként jó lelkiállapotban van, sok barát, azt tanulja, amit szeretne, szereti az állását. Szóval elvileg nem áll fenn, hogy öngyilkosságot tervezne vagy ilyesmi.

2022. szept. 3. 09:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
84%
Én már ezt régen meghagytam. Ami használható alkatrész marad bennem azt használják fel, hamvasztás, hamvak szétszórása mert nem akarok sírt. Plusz rendelkeztem a vagyonomról is. 31
2022. szept. 3. 11:15
 12/27 anonim ***** válasza:
97%
9# Te vagy az anyukája vagy egy másik énje? 😂
2022. szept. 3. 11:36
 13/27 anonim ***** válasza:
70%
Ha instabil vagy, menj pszichológushoz. Ha nem vagy bajban, ne idegesítsd anyádat ilyennel. A szerveidet nem kell felajánlani, automatikus, hogy felhasználhatják. Kifejezetten írásban nyilatkozni kell, ha ezt nem akarod.
2022. szept. 3. 11:58
 14/27 anonim ***** válasza:
0%

Menjetek el közösen egy pszihológushoz. Elsőnek emnj el egyedül majd mond el az orvosnak a gondod és kérd meg,hogy valami okot találjon rá,hogy neki is be kelljen menni. A doki ak 2 perc utan lejön..

Én tizenévesen mondtam a családnak,ha meghalok az már az ő bajuk,de hogyha lebénulok vagy ágyhoz kötve kellene élni akkor húzzák ki a gépeket és nyomják a kispád át a fejemre

2022. szept. 3. 12:30
 15/27 anonim ***** válasza:
95%
Ha tényleg tényleg nem akarsz öngyilkos lenni, akkor ne így direktbe mondd, mindenféle előzmény nélkül. Várj ki valami alkalmat, mondjuk együtt néztek kórházas sorozatot, vagy hírekben halálos balesetről van szó, vagy ilyesmi. Akkor az már nem olyan előzmény nélküli közlés, amire egyébként a legtöbb szülő gyanakvással reagálna.
2022. szept. 3. 13:34
 16/27 anonim ***** válasza:
83%
Írj egy végakaratot saját kézzel, melyben írd le hogy nem tervezek idő előtt meghalni, de ha valami miatt ez mégis bekövetkezne, akkor ezt meg azt szeretnéd. Aláírás, 2 tanú. Add oda a barátnődnek megőrzésre,hogy ha kell, adja oda a szüleidnek.
2022. szept. 3. 14:03
 17/27 anonim ***** válasza:
98%

Előre gondolkodik! Elhiszem, hogy furcsa, de érthető!

Én is akarok végrendeletet írni, mert párszor már majdnem meghaltam a saját hülyeségeim miatt: volt, hogy egy lépésen múlt, hogy elüsson a vonat, kis híján árammal is megöltem magam. Ezek mind véletlen történtek!

Szeretném, ha minden vagyonom jó helyre kerülne, ha meghalok!

A haszonállataimat is egy jó barátomra akarom hagyni, akinek szintén vannak állatai.

Sosem lehet tudni, mikor szúrnak le egy szórakozóhelyen vagy üt el egy autó stb...! Bármikor megtörténhet a halál!

2022. szept. 3. 14:26
 18/27 anonim ***** válasza:
93%
Nem Magyarországon élek. Nálunk létezik a temetkezési biztosítás. A gyerekemnek is kötöttünk anno, tavaly pedig, amikor 18 éves lett kitoltotte hozzá a kérdőívet, hogy mit hogy szeretne. Olyan alap kérdések mellett, mint hogy temetés, vagy hamvasztas, vallásos szertartás vagy sem, olyan is szerepel, hogy szeretne e virágot, ha igen, milyet, milyen zenét szeretne, milyenek legyenek az értesítő kártyák, stb. Illetve nálunk 18 évesen nyilatkozni lehet a szervdonaciorol, ennek 4 lehetősége van: 1, donor lesz, 2, nem lesz az, 3, a csalad/partner dönthet helyette és 4 az általa kijelolt személy dönthet helyette. Ha nem valaszt, donor lesz.
2022. szept. 3. 15:05
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is kértem ezt a szüleimtől és se beteg nem vagyok, se őngyilkos nem akartam lenni. Ez 11 éve volt.
2022. szept. 3. 16:19
 20/27 anonim ***** válasza:
82%

magyar jogrendszer szerint, ha találnak benned használható szervet, akkor donor leszel, ne aggódj, akkor is ha valaki bedurcizik miatta a családból. de ha nem bízol bennük, írass külön végrendeletet (mert mondjuk anyád pont olyan típus, hogy képes lenne téged agyhalottan még húsz évig gépeken tartani), elég idős vagy hozzá. akkor minden eshetőségre fel vagy készülve, és nem kell mellé végighallgatnod a drámaelőadást.

én kölyökkorom óta tudom hogy valószínűleg egyáltalán nincs használható szervem, de egyszer azért a biztonság kedvéért megkérdeztem anyámat olyan 13-14 évesen, hogy hogy megy ez, ő mondta hogy automatikus. mondjuk ő elég normális ember, nem ilyen drámaszakkör.

2022. szept. 3. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!