Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mire kell figyelni, hogy ne...

Mire kell figyelni, hogy ne legyen lázadó, drogos, rossz életű a gyerekem?

Figyelt kérdés
Még csak 6 éves, de sokat olvasok itt nagyon szomorú történeteket. Hogyan kellene jól csinálnom ezt az egészet, hogy jó embert faragjak belőle?
2022. szept. 1. 20:58
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
*akarnám
2022. szept. 1. 21:58
 12/26 A kérdező kommentje:
10 köszi az okos hozzászólást! Gondolom neked nincs gyereked és fogalmad sincs mennyire nehéz a szülői feladat.
2022. szept. 1. 21:59
 13/26 anonim válasza:
85%

Egyrészt ezek a válaszok számomra is hasznosak, másrészt annak ellenére, hogy sokan megkérdőjelezik, igenis van létjogosultsága a gyakorikerdeseknek, hiszen értelmes kérdésre értelmes, elgondolkodtató válaszokat írnak.

Köszönöm.

2022. szept. 1. 22:00
 14/26 anonim ***** válasza:
17%

Egyszerű! Ne legyen elkényeztetett kis taknyos, aki soha nincs megnevelve! Amikor rosszat csinál, fenyítsd meg!

Én - vagy a testvéreim drogoztak volna, a sz@rt is kiverték volna belőlünk!

2022. szept. 1. 22:10
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha jó példát mutatsz és jó kapcsolatot alakítasz ki vele, az már jó kezdés. Amikor tinédzser korba fog érni, akkor kevésbé akar majd veled lenni, kevésbé akar rád hallgatni, ilyenkor ne mássz a nyakára majd. Ha olyan 12-13 éves kora körül, amikor már kezdődik a tinédzser kor, de még nincs benne, akkor üljetek le és beszéljetek a drogról. Mondd el, hogy Te mit tudsz róla, miért nem tartod helyesnek. Ne az legyen a beszélgetés, hogy "Ne drogozz vagy meghalsz", hanem valós érvek, álláspontok. Ne eltiltsd, hanem oszd meg vele a drog rossz (és jó) oldalát is. Örök törvény: amit tiltunk, azt a gyerek jobban akarja.
2022. szept. 1. 22:17
 16/26 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, 6-os válaszodra is reagálnék. Az engedékenység önmagában nem káros szerintem, ha nem hanyagságot nevezünk annak. Én kb. 14 éves korom óta oda mentem, ahova akartam, addig, amíg akartam, csak meg kellett mondanom, hol vagyok, kivel, mikor jövök. Sose kellett kéretőznöm, csak szólnom. Nem akadt ki az anyám, ha táncolni mentünk a barátnőimmel, ha pasizni mentem, vagy ha egyszer-kétszer lógtam az iskolából, mert őszintén elmondtam mindent. Tudta, hogy nem hazudok. Mivel nagyon is nagy szabadságom volt, nem éltem vissza avval, amit kaptam, a szabályokat betartottam.

Szerintem ami legfontosabb, az a bizalom. Az én gyerekeim is kisebbek még, nem tinik, de leginkább azt szeretném, ha mindent el mernének majd mondani nekem. Különben könnyen lehet, hogy meg se tudja az ember, miben van a gyereke.

Nálunk, mikor kicsi voltam, anyu rengetegszer türelmesen elmondta, hogy bármivel fordulhatok hozzá. Sok gyerek elmászkál, bizonyítványt se mernek megmutatni, de én legyek őszinte, ne féljek vele megosztani semmit. És nem is féltem sosem.

2022. szept. 1. 22:25
 17/26 anonim ***** válasza:
82%
Az őszinte, szereteten alapuló kapcsolat mellett szerintem a különórák nagyon hasznosak. Az én gyerekeim választhattak és csinálhatták, ami tetszett nekik (hangszeren játszottak, úszás, balett, önvédelmi sport, rajzszakkör ,stb..)Ez már ovis korukban elkezdődött és mire kamaszok lettek, addigra kb. 3-4 különórája volt mindegyiknek fejenként. Amikor beütött a kamaszkor és sokallották, volt miből leadni. Abbahagytak 2 különórát, de még mindig maradt 1-2.A sok tanulnivaló mellett elég is volt. Viszont nem igazán maradt idejük hülyeségeket csinálni.
2022. szept. 1. 22:34
 18/26 anonim ***** válasza:
93%
Ha foglalkoztok vele akkor sokkal kisebb eséllyel keveredik iylesmibe, nem tiltani kell simán csak elérni hogy magától se akarjon iylesmit kipróbálni.
2022. szept. 1. 22:44
 19/26 anonim ***** válasza:
94%
4-es narkóska hogy besértődött már...
2022. szept. 1. 22:51
 20/26 anonim ***** válasza:
95%

Az én gyerekem is hatéves, és szoktam ezen gondolkodni, szóval örültem a kerdesednek.

Talán még az, hogy érjünk rá, ha velünk akar csinálni valamit. Élvezzük a társaságát, és valódi figyelemmel forduljunk felé.

De azért én is izgulok…

2022. szept. 1. 23:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!