Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szülő kidob otthonról és...

Ha a szülő kidob otthonról és nem tudok hova menni, mit lehet tenni? Van valamilyen segítő szervezet felnőtteknek?

Figyelt kérdés

Ha lehet már ma elmennék itthonról, pár nap múlva muszáj találnom valamit

Van még kb 150ezer forintom

Másfél éve nem tudok dolgozni, mentális és már fizikai betegségek miatt.

A szülővel nagyon rossz a kapcsolatunk, másfél éve fenyeget hogy kidob, rám hívja a rendőrséget, már nagyon szívesen elmentem volna, de abszolút nincs hova

Ma kirohogott a hátam mögött a telefonba hogy egy beteg szerencsétlen autista vagyok, ezen összevesztünk és muszáj elmennem

Egy nagyon pici városban élünk az alföldön.

Régebben marketinges munkám volt, azt otthagytam másfél éve mert annyira beteg lettem

Most már ott tartok hogy talán gyárba kellene mennem dolgozni, de semmilyen tapasztalom nincs meg nagyon pici nagyon sovány vagyok, nem bírom a fizikai munkát, meg fel sem vennének.

Van valamilyen otthon, vagy segítő szervezet, akik tudnának segíteni vagy szállást adni?

2022. aug. 25. 14:22
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
71%

#40 Ahogy írtad is, van diagnózisuk. Neki valószínűleg nincs! Ha lenne, írta volna, illetve az anyja nem rendőrrel akarná kipaterolni.

A kérdező meg sem próbál dolgozni ", meg fel sem vennének" Honnan tudja h nem bírná, vagy nem vennék fel ha meg sem próbálja?

Elmondanám h egy gyárban nem csak a konténereket cibálják. Van aki meghúz 2 bajuszkapcsolót és ennyi. Ehhez nem kell erőbedobás.

2022. aug. 25. 21:21
 42/48 anonim ***** válasza:
71%

Sok beteg szülei nem fogják fel,hogy a gyerekük beteg,vagy nem akarják felfogni.

Én 27 voltam mikor először jártam pszichiáternél,mert addig betegségtudatom sem volt.

A szüleim nem vittek sehová gyerekként,mondván "nincs neki semmi baja"

Aztán kiderült,hogy szociális fóbia,generalizált szorongás.

Sokan szégyennek élik meg,a társadalmi lenézés miatt.

Normális ember nem használja pejoratív értelemben az autista szót.

Ráadásul pont a szülő,akitől jó eséllyel örökölheti.

Persze jó ha van diagnózis,de attól nem oldódik meg a gondja.

2022. aug. 25. 21:42
 43/48 anonim ***** válasza:
79%

"Persze jó ha van diagnózis,de attól nem oldódik meg a gondja."

De kezelhető, és máris eltud menni dolgozni!

De hát mennyivel könnyebb eltartatnia magát, egy valós vagy vélt betegségre fogva.

Nem az első ilyen kérdés, és sok válasz érkezett h mit tehet. De Ő nem is akar tenni. Várja h megoldja valaki helyette ahogyan eddig is.

Eddig az egyetlen bizonyított betegsége a munkaundor

2022. aug. 26. 06:50
 44/48 anonim ***** válasza:
69%
43: jól látod...
2022. aug. 26. 09:52
 45/48 anonim ***** válasza:
82%
Nekem durva migrénes rohamaim vannak, mégis dolgoznom kell
2022. aug. 26. 15:27
 46/48 anonim ***** válasza:
100%

Első körben szakorvos. Ha van papírod a diagnozisról, akkor talán anyukád is megértőbb lesz. Valamint kezelést is kapnál, amivel meg esélyt egy normális életre.

+ otthon mit csinálsz? Met ha a felnőtt gyerekemet el kellene tartanom, akkor szerintem az a minimum, hogy otthon mindent megcsináljon. Házimunka, főzés, ügyintézés... Ha ezekből nem vetted ki a részed eddig, akkor sürgősen kezd el. Evvel is időt nyerhetsz, hogy ne találd magad az utcán. Ha tényleg utcára kerülsz, akkor max hajléktalan szállásra tudsz menni.

2022. aug. 26. 15:58
 47/48 anonim ***** válasza:
78%

Ezt elfelejtette leírni a kérdező, hogy mit segít otthon! Azt sem írta le, miért romlott meg a viszonyuk!

Ha otthon csak a telefont nyomkodod meg a tévét bámulod reggeltől késő éjjelig, úgy érthető, ha anyukád megutált...

2022. aug. 26. 18:42
 48/48 anonim ***** válasza:
91%
Hajléktalanszálló pl.
2022. aug. 28. 02:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!