Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a szülő kidob otthonról és...

Ha a szülő kidob otthonról és nem tudok hova menni, mit lehet tenni? Van valamilyen segítő szervezet felnőtteknek?

Figyelt kérdés

Ha lehet már ma elmennék itthonról, pár nap múlva muszáj találnom valamit

Van még kb 150ezer forintom

Másfél éve nem tudok dolgozni, mentális és már fizikai betegségek miatt.

A szülővel nagyon rossz a kapcsolatunk, másfél éve fenyeget hogy kidob, rám hívja a rendőrséget, már nagyon szívesen elmentem volna, de abszolút nincs hova

Ma kirohogott a hátam mögött a telefonba hogy egy beteg szerencsétlen autista vagyok, ezen összevesztünk és muszáj elmennem

Egy nagyon pici városban élünk az alföldön.

Régebben marketinges munkám volt, azt otthagytam másfél éve mert annyira beteg lettem

Most már ott tartok hogy talán gyárba kellene mennem dolgozni, de semmilyen tapasztalom nincs meg nagyon pici nagyon sovány vagyok, nem bírom a fizikai munkát, meg fel sem vennének.

Van valamilyen otthon, vagy segítő szervezet, akik tudnának segíteni vagy szállást adni?

2022. aug. 25. 14:22
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
93%
Ha annyira beteg vagy, hogy dolgozni se tudsz, akkor kell lennie kezelőorvosodnak, aki ezt megállapítja, ill. kezeli. Ő tud tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy amíg nem leszel munkaképes, hova fordulhatsz segítségért a lakhatással kapcsolatban, ha annyira gáz a helyzeted, akkor intézménybe beutal. Ha munkaképes vagy már, akkor munkaügyi központban, személyzeti ügynökségeknél tudsz érdeklődni munka után, esetleg olyat is tudnak ajánlani, amihez szállás is jár. Amúgy kihasználatlan panzióknál szokott lenni az, hogy kiadnak egy-egy szobát hosszú távra, 1-2 hónap kijöhet így a pénzedből. Ha nem vagy hajlandó összekapni magad, akkor hajléktalanszálló, ott is adnak majd tanácsot, hogy mihez kezdj.
2022. aug. 25. 16:40
 22/48 anonim ***** válasza:
95%
Btw, tényleg autista vagy, tehát van erre diagnózisod, esetleg ezt gyanítod/gyanította a téged kezelő szakember, vagy ezt csak úgy rádmonda anyukád?
2022. aug. 25. 16:51
 23/48 anonim ***** válasza:
90%
Utaltasd be magad a pszichiatriara es maris elhetsz ingyen
2022. aug. 25. 16:54
 24/48 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Én úgy látom, a helyzet is megbetegít, amiben vagy. Én elköltöznék egy másik városba, akár nagyváros vagy Pest, ott sok a munkalehetőség. Vagy külföld, ha beszélsz nyelveket, nagy kaland és kizökkentene lelkileg.

De most ez még nem megy, mert lelkileg kell rendbetenned magadat ahhoz, hogy bármit legyen erőd csinálni.

Én nem tudom innen, mi a pontos bajod, de a nyugtató nem jó neked valószínűleg, én antidepresszánst szednék helyette. Háziorvos is fel tudja később írni, de először pszichiáternél kezdenék, hogy megbeszéljétek rendesen a bajodat. Ha nem akarsz hónapkat várni, sajnos musszáj lesz eleinte magánba menned, valami közeli nagyvárosba, ha a környékeden nincsen.

2022. aug. 25. 16:55
 25/48 anonim ***** válasza:
79%

Volt egy léhűtő, semmirekellő ismerősünk, aki az utcákban lakott.

Az anyjával felvettek sok milliót a házra svájci Frank alapon. Az anyja pár évvel később meghalt, a pasasnak lett családja, de elhagyta a nője gyerekestől, mert egy senkiházi, lusta dög volt, aki a munkahelyét is elvesztette...

Volt, hogy eljátszotta, hogy rosszul van, de a mentősök persze egyből észrevették, hogy színleli az egészet...

Majd beleütött ököllel a falba, hogy eltörjön a keze és ne kelljen közmunkán dolgoznia...

A házat is elvették tőle, mert hosszú ideje nem fizette a örlesztőrészletet...

4 évvel ezelőtt a vonaton összefutottam vele. Akkor azt mondta, van munkahelye és munkásszállón lakik. Gőzöm sincs, azóta mi van vele és nem is érdekel... Az ilyen nyomorult megérdemli a sorsát!

Csak azért írtam le ezt neked, mert rád is hasonló sors vár, ha nem állsz talpra!

A munkásszálló még nem egy szálloda! 2 - 3 emberrel laksz egy szobában... Pontosabban, 2 - 3 arabbal, románnal, ukránnal, alkoholistával laksz együtt...

2022. aug. 25. 17:09
 26/48 anonim ***** válasza:
72%

Hajléktalanszálló.

Vagy menjél gyárba amit írsz, jó az neked.

2022. aug. 25. 17:14
 27/48 anonim ***** válasza:
80%

Gyanítom, hogy saját magát diagnosztizálta, és ezzel próbál az anyja nyakán élni... És gyártja a kifogásokat, hogy miért nem talál munkát.

Ezt elégelhette meg az anyja. Jogosan.

HA valaki tényleg autista, és egyéb mentális betegségei vannak, az kezelés alatt van, és nem holmi nyugtatókat szed... És főleg nem beszél mellé. :)

2022. aug. 25. 17:18
 28/48 anonim ***** válasza:
78%

Egyébként, hidd el! Sokan utálunk dolgozni! Ritka szerencsés ember az olyan, aki imádja a munkáját!

Senkit nem érdekelnek az emberek lelki, mentális betegségei!

Ha valóban beteg vagy, akkor sok - sok vizsgálat után leszázalékolnak. Kapsz majd körülbelül havi 50 ezer forintot... Ez lenne a cél...?

...vagy az, hogy anyád kirakjon otthonról és egy hajléktalanszállón élj a sok koszos, büdös, alkoholista csövessel...?

Szedd össze magad, mert így te is oda fogsz kerülni a hajléktalanok közé!

Sokunknak megvan a maga lelki traumája, mégis muszáj érvényesülnünk, túlélnünk! Főleg most, amikor egy súlyos gazdasági válság kapujában vagyunk!

2022. aug. 25. 17:18
 29/48 anonim ***** válasza:
78%
Na mi a helyzet kérdező, nem tetszik az igazság, amit a válaszolók mondtak, és már el is tűntél?
2022. aug. 25. 17:27
 30/48 anonim ***** válasza:
37%
LoL
2022. aug. 25. 17:35
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!