Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy babát szeretnék?
Nagyon konzervatívak a szüleim és nem tudom, hogy készítsem fel őket erre az egészre.
Tudom, hogy kiakadnának
26/N
A férjed miért gondolja fontosnak a gyerekvállalási szándékot megosztani a szülőkkel?
Ez egy pár legbelsőbb magánügye, felnőttek vagytok, házasok, erre semmi szükség nincs. Nem lehet, hogy van néhány dolog, karrier, mentális állapot, stb., ami árnyalná ezt a képet?
A konzervatív nem ezt jelenti.
Én konzervatív típus vagyok, 26 évesen a második gyerekem vártam.
A kérdésedre válaszolva sehogy. Minek megmondani, talán van beleszólásuk? Viselkedj felnőtt nőként. Nem tudom, nálatok ez hogy van, nálunk mindenki a saját szüleivel kommunikál, de ha nálatok nem, a párod is határozottan kiállhatna melletted - majd ha terhes leszel, nyilván, addig felesleges, hacsak nem kérdik.
Több sebből vérzik ez a történet.... Nem csak a konzervatív jelző abszolút helytelen alkalmazása miatt...
Kíváncsi vagyok, milyen szakmája lehet a kérdezőnek, hogy a karrierjét egy gyerek gátolja...
A kérdésben szereplő "konzervatív" szó miatt először az jutott eszembe, hogy: "miért, azt hiszik, még szűz vagy?!" Másodjára az, hogy "miért, mert még nem vagytok házasok?".
Mert a konzervatívak ezen a kettőn szoktak kiakadni: ha valaki szexelni kezd (lehetőleg minél később kezdje el, de huszonéves kora elején hirtelen csináljon gyereket is - itt szokott lenni egy kis önellentmondás), és ha valaki házasság előtt/házasság nélkül akar gyereket. Viszont ha már megfogant a gyerek, akkor meg kell tartani, 16 évesen is, házasságon kívül is, mert az "élet" szent. Ezek a konzervatív szemlélet részei, és egyébként ezek sem piskóták. De az, hogy 26 évesen, házasságban ne merj gyereket vállalni, az csak valami kontrollmániás agyfasz. És nem, nem kell anyukádékat felkészíteni rá. Le van szarva, hogy kiakadnak. Semmi beleszólásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!