Máshogy viszonyulnak a nagyobbik gyerekemhez mióta
megszületett a kicsi és haza jöttünk a kórházból.
Kihez forduljak segítségért?
Figyelt kérdés
Hova forduljak segítségért? Tudom és érzem , hogy ez nem normális. 6 éves volt a nagy fiam mikor megszületett a kicsi. Imádom a gyerekeimet, meghalnak értük nagyon szeretem őket. De valami történt velem. Mikor megszületett a kicsi nem volt semmi baj. Alig vártam ,hogy haza jöjjunk a kórházból és együtt legyünk. Aztán mikor megérkeztünk és megláttam a nagy fiamat valami bekattant, máshogy nem tudok fogalmazni. Mint ha nem is az enyém lenne. Szeretem de nem tudok hozzá úgy viszonyulni ahogy kellene. Undorító,hogy ezt írom mint anya de ez az igazság és nagyon bánt. Őt sem akarom bántani!! Egyszerűen kerülöm a társaságát. Igyekszem programokat csinálni vele és többet foglalkozni vele. Bele gondolni abba , hogy mit érezhet a kicsi szíve. Nem akarom,hogy szomorú legyen. Boldogságot ész szeretetet akarok senkit adni. De van bennem egy fal felé. Tudom ,hogy ez nem normális! Voltam házi orvosnál , hogy mit tanácsol . Azt mondta , hogy ilyet egy anya nem érezhet és szégyellem el magam. Azt teszem! Nagyon hiányzik mikor nincs itthon, féltem és szeretem. De nem értem miért énekek falat. Nem szeretem amikor megpuszil, vagy megölel mert tehernek érzem. Gyűlölöm magam emiatt. Kérem segítsetek, ki az aki ebben segíteni tud!
A háziorvosod egy barom, ne hallgass rá. Nagyon jó, hogy felismerted a problémát és tenni akarsz ellene. Pszichológust keress fel mielőbb, ha az első nem válik be, akkor a következőt.
2022. aug. 22. 14:37
12/42 anonim válasza:
Első lépésként válts háziorvost mert a mostani egy idióta és neki kéne szégyelnie magát.
Azután pedig keress fel egy pszichológust aki professzionális segítséget tud nyújtani.
Ha ez egy kicsit megnyugtat akkor az már egy hatalmas lépés előre lépés hogy felismerted hogy baj van és mersz segítséget kérni. Innen is büszke vagyok rád. :)
Mert hidd el hogy nagyon sokan csak homokba dugják a fejüket amikor probléma áll fel.
2022. aug. 22. 14:39
13/42 anonim válasza:
"Igyekszem programokat csinálni vele és többet foglalkozni vele."
Magyar anyanyelvű vagy kérdező? Kicsit nehezen értem, mi is a probléma. Nem lehet az, hogy mivel a kicsi sokkal több figyelmet és gondoskodást igényel, ezért egyszerűen csak az arányok felborulását éled meg traumaként? Úgy érzed a nagy elvonja a figyelmedet a kicsiről? Te kicsi gyerekként babázós kislány voltál? Bár amikor azt írod, hogy nem szereted, amikor a nagyobbik gyermeked megpuszil, az azért ijesztő... Szóval szakemberhez fordulj, talán elsőként pszichológushoz. És tudd, hogy a nagy szeret téged, és próbál megérteni, de a szerepjátszás veszélyeket hordoz.
"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."
> Müller Péter <
2022. aug. 22. 14:49
14/42 anonim válasza:
Szerintem a hormonok miatt lehet, most alakul a kötődés a kicsi felé, a nagy meg pont abba a korba lépett, amikor amúgy is lazul a szülő-gyerek kapcsolat, és nagyobb jelentőséget kapnak a kortárs kapcsolatok. Egy kis szülés utáni depresszió is befigyelhet. A pszichológus jó ötlet. Egy pici időt is adj még magadnak, próbáld tudatosan keresni a nagyban azokat a dolgokat, amiket értékelsz. Bármilyen érzéseid is vannak belül, dicsérgesd, szeretgesd sokat, ez benne is és benned is serkenti az oxitocin termelődését, ami segíthet helyre állítani az érzelmi kötődés.
2022. aug. 22. 15:01
15/42 anonim válasza:
Legalább te még időben felismerted, hogy valami nem stimmel és kérsz segítséget! Ami egy iszonyatosan nagy dolog és ismeretlenül is elismerésem. Néha tényleg azon kapom magamat, hogy normális emberek is vannak gyakorin, szerencsére.
Nagyon sokan hárítanak akkor is, amikor már a szarból épített vár lebomlott-pl. jó anyám- és kb. 2-3 évtized múlva meg néznek, mint borjú az új kapura, hogy "dehát ő soha nem ártott a gyerekének, mindent megadott neki és ilyen hálátlan, hogy szarik a fejére".
2022. aug. 22. 15:40
16/42 anonim válasza:
Pszichológushoz menj, és válts háziorvost, ez hasonló hülye lehet, mint az enyém, akinek mondtam, hogy néha szúrást érzek a szívemben, és azt mondta, az a nyakamban van, ott kéne éreznem, ha fáj...
2022. aug. 22. 16:09
17/42 A kérdező kommentje:
Időpontot kértem pszichológustól. Elmenni nem tudok a kicsi miatt ezért online oldjuk meg.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2022. aug. 22. 16:47
18/42 anonim válasza:
Ne azzal törődj, aki belédrúg, az eredeti 16-t már törölték is, hanem az együttérzőkkel. Persze, hogy szereted a nagyobb gyerekedet is. Jól és jó gyorsan tetted a pszichológust. Ki lesz az, nő? Hány éves?
2022. aug. 22. 16:51
19/42 anonim válasza:
Ne törődj ezzel a néhány idetévedt trollal, kérdező, csak magukat járatják le. Nagyon jó, hogy máris segítséget kértél.
2022. aug. 22. 17:09
20/42 anonim válasza:
Senki nem hibáztatja a kisfiút semmiért, de azzal hogy belerúgtok a kérdezőbe a helyzet nem fog megoldódni. Ráadásul az ilyen fajta mentalitás miatt méginkább nem fognak az emberek segítséget kérni mert egyből elkezdetek habzó szájjal mocskolódni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!