Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyszülők akiknek kicsi(0-4...

Nagyszülők akiknek kicsi(0-4 éves) unokája van?

Figyelt kérdés

Nektek mennyit segítenek a kisgyerekes gyerekeitek?

Úgy látom elvárás lett a szülőktől, hogy a nagyszülők segítsenek be nekik, ha akarnak ha nem. Engem az érdekelne, hogy nektek mennyit segítenek ezek a gyerekeitek? Vagy csak egyirányú elvárás van?

2021. szept. 1. 14:15
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
85%

Miért kellene segíteniük?! Nem vagyok cselekvőképtelen, meg tudom oldani a dolgaimat. Neki most a kisgyerek az első, illetve a "saját családja".

Én sem tukmálom a lányomra a segítségem, ő sem várja el. Sosem várta...

2és fél éves az egyik, 2 hónapos a másik gyerek nála.

2021. szept. 1. 14:21
 2/46 anonim ***** válasza:
90%
Egy segíteni akaró nagyszülő általában át tudja érezni egy kisgyerekes szülő helyzetét, azaz, hogy kevés idejük jut másoknak segíteni. A legtöbbször informatikai segítségre van szükség (évente 8-10 alkalom), vagy ház körüli segítség kell (évente kb. 4-5 alkalom). Emellett vannak ritkábban felmerülő feladatok is.
2021. szept. 1. 14:23
 3/46 anonim ***** válasza:
91%
2. hozzászóló vagyok. Az lemaradt, amit az 1. is írt, hogy ha a nagyszülő minden alapvető dolgot el tud látni, és nem telepszik egészségtelen mértékben a gyerekére, akkor nem is igényli, hogy segítséget kapjon rendszeresen a gyerekétől.
2021. szept. 1. 14:26
 4/46 anonim ***** válasza:
77%
Nem egyirányú elvárás van. Kétirányú lenne a dolog, ha segítenének a nagyszülők, de nem segítenek. Egy tányér húslevest nem főzött Anyósom nekem egyik szülésem után, rám sem nézett. Ezek után neki se legyenek felém elvárásai. Tapasztaltaim szerint, ahol sokat segítenek a nagyszülők, ott a fiatalok is viszonozzák a segítséget.
2021. szept. 1. 15:00
 5/46 A kérdező kommentje:

Nem tudom, nagynéném lánya közölte nagynénémmel, hogy a Rozika betöltötte a 15 hónapot, innentől kezdve heti egy délután és a szombatot a nagyiéknál fogja tölteni, mert neki és a férjének kell a közös idő.

Mikor nagynéném szólt nekik hogy segíteni kéne a kertet rendezni, mindenféle kifogást kitaláltak és nem jöttek.

Aztán megsértődtek, miután közölték velük hogy Rozika bizony nem fogja ott tölteni ezeket az időpontokat.

2021. szept. 1. 15:16
 6/46 anonim ***** válasza:
67%
Nem akar időt tölteni az unokájával csak ha cserébe ledolgozzák? Az is szép. Itt a nagynénéd is megéri a pénzét, nem csak Rozika szülei.
2021. szept. 1. 15:38
 7/46 A kérdező kommentje:

6os. nagynéném dolgozik. Van hogy urambocsáss szeretne pihenni, de nem lehet mert a lányáék elvárják a bébiszitterkedést.

A mondandódat megfordítva, a lányáék csak elvárják a gyerekfelügyeletet mikor szükség lenne rájuk meg sose érnek rá.

2021. szept. 1. 15:41
 8/46 anonim ***** válasza:
70%
Normális nagyszülők esetében, ők is akarnak az unokával időt tölteni, nálunk fel se merül ez az adok-kapok megközelítés.
2021. szept. 1. 15:42
 9/46 A kérdező kommentje:
Utolsó, tehát akkor a normális gyerek is akar a szüleivel időt tölteni nem csak mikor ki kell őket használnia gyerekmegőrzésre igaz?
2021. szept. 1. 15:48
 10/46 anonim ***** válasza:
80%

És mi van ha csak földettúrni nem akartak?

Arról szó se volt, hogy nagynénéd mást kért volna és azt se tették meg.

Amúgy meg #8. leírta, normális nagyszülő AKAR időt tölteni az unokáival, nem csak akkor h kap cserébe valamit.

2021. szept. 1. 15:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!