Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyszülők akiknek kicsi(0-4...

Nagyszülők akiknek kicsi(0-4 éves) unokája van?

Figyelt kérdés

Nektek mennyit segítenek a kisgyerekes gyerekeitek?

Úgy látom elvárás lett a szülőktől, hogy a nagyszülők segítsenek be nekik, ha akarnak ha nem. Engem az érdekelne, hogy nektek mennyit segítenek ezek a gyerekeitek? Vagy csak egyirányú elvárás van?

2021. szept. 1. 14:15
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
0%
40. Azért a betegtársad magának is köszönheti, mit kell hősködni friss műtét után…
2021. szept. 2. 19:03
 42/46 anonim ***** válasza:
82%
41 Az miért hősködés ha egyszer NINCS ott vele senki aki segíthetne ? Magát meg el kell látnia az nem hősködés....
2021. szept. 2. 19:35
 43/46 anonim ***** válasza:
100%

41-es, nem könnyű ám. Effektíve felmosni sem tudtam volna én sem (a felmosóvödör is vízzel minimum 5 kg.

Ha nem akarja, hogy a szutyok megegye 6 hétig.

Ilyeneket a férjem csinált nálunk (de most sem enged emelni, pedig eltelt több hónap).

2021. szept. 2. 19:50
 44/46 anonim ***** válasza:
67%

"az ide írók többsége nem is akarja látni majd az unokát, csak ha neki éppen kedve van."

Kb. ez az unoka lényege, hogy nem a nagyszülő gondozza rendszeresen, kötelező jelleggel. Persze, ha valami adódik, akkor besegít, szünetekben mehet a nagyihoz "nyaralni", dehogy minden egyes szombaton és hétközben is elvráják(!), hogy a nagyszülő haptákban álljon, az nem normális dolog.

2021. szept. 2. 20:21
 45/46 anonim ***** válasza:
35%

Miért enné meg a szutyok 6 hétig? Pajtában lakik? Vagy disznóólban?

Amúgy azt írtad a ház KÖRÜL. Az frissen műtve igenis hősködés.

Azt se hiszem, hogy nincs egy lélek se aki segitett volna ha megkéri. Szomszéd pl. Vagy egyéb rokon. Vagy valaki a faluban/környéken. Ha nincs annak is tuti megvan az oka. Ha nem is kért mástól segítséget az megint egyértelmű hősködés.

2021. szept. 3. 06:13
 46/46 anonim ***** válasza:
76%

Nemet kell modnani. Tessék: meg van oldva. Nehéz volt? Nem. Segítek:

Ne haragudj kislányom, de a mostani hétvége nem jó nekünk.

De ha jól értem nem is te vagy az alany, hanem a nagynénéd? Már belezavarodtam. Na de nem a te dolgod. Minden család más. Van szülő, amelyik hagyja magát kihasználni és a kihasználót szapulja a háta mögött ahelyett, hogy egyszerűen meghúzná a határokat és nem-et mondana. Van szülő, aki megmondja, hogy na ő aztán nem vigyáz az unokára, csak ha nagyon muszáj - utána meg meglepődik ha a felnőtt unoka rá se néz... (tapasztalat - nem egy ilyen láttam és tudom, hogy a nagymama nem dolgozott már, szóval "ráért volna",csak neki se segítettek a szülei, akkor ő miért segítsen a gyerekének...). De láttam olyat is, ahol a lány 16 évesen szült és az anyukájával együtt nevelték fel a kislányt(a volt osztálytársam) és tudom, hogy ez a lány rengeteget adott vissza felnőtt korában a nagymamának.

Na de röviden: az arany középutat kell megtalálni: segítsenek, de csak amennyit szívesen segítenek. Lehet az havi egy hétvége vagy max 2, ami szerintem már elég lenne. De ezt nekik kell kitalálni, nekik kell megbeszélni.

2021. szept. 28. 22:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!