Nagyszülők akiknek kicsi(0-4 éves) unokája van?
Nektek mennyit segítenek a kisgyerekes gyerekeitek?
Úgy látom elvárás lett a szülőktől, hogy a nagyszülők segítsenek be nekik, ha akarnak ha nem. Engem az érdekelne, hogy nektek mennyit segítenek ezek a gyerekeitek? Vagy csak egyirányú elvárás van?
41-es, nem könnyű ám. Effektíve felmosni sem tudtam volna én sem (a felmosóvödör is vízzel minimum 5 kg.
Ha nem akarja, hogy a szutyok megegye 6 hétig.
Ilyeneket a férjem csinált nálunk (de most sem enged emelni, pedig eltelt több hónap).
"az ide írók többsége nem is akarja látni majd az unokát, csak ha neki éppen kedve van."
Kb. ez az unoka lényege, hogy nem a nagyszülő gondozza rendszeresen, kötelező jelleggel. Persze, ha valami adódik, akkor besegít, szünetekben mehet a nagyihoz "nyaralni", dehogy minden egyes szombaton és hétközben is elvráják(!), hogy a nagyszülő haptákban álljon, az nem normális dolog.
Miért enné meg a szutyok 6 hétig? Pajtában lakik? Vagy disznóólban?
Amúgy azt írtad a ház KÖRÜL. Az frissen műtve igenis hősködés.
Azt se hiszem, hogy nincs egy lélek se aki segitett volna ha megkéri. Szomszéd pl. Vagy egyéb rokon. Vagy valaki a faluban/környéken. Ha nincs annak is tuti megvan az oka. Ha nem is kért mástól segítséget az megint egyértelmű hősködés.
Nemet kell modnani. Tessék: meg van oldva. Nehéz volt? Nem. Segítek:
Ne haragudj kislányom, de a mostani hétvége nem jó nekünk.
De ha jól értem nem is te vagy az alany, hanem a nagynénéd? Már belezavarodtam. Na de nem a te dolgod. Minden család más. Van szülő, amelyik hagyja magát kihasználni és a kihasználót szapulja a háta mögött ahelyett, hogy egyszerűen meghúzná a határokat és nem-et mondana. Van szülő, aki megmondja, hogy na ő aztán nem vigyáz az unokára, csak ha nagyon muszáj - utána meg meglepődik ha a felnőtt unoka rá se néz... (tapasztalat - nem egy ilyen láttam és tudom, hogy a nagymama nem dolgozott már, szóval "ráért volna",csak neki se segítettek a szülei, akkor ő miért segítsen a gyerekének...). De láttam olyat is, ahol a lány 16 évesen szült és az anyukájával együtt nevelték fel a kislányt(a volt osztálytársam) és tudom, hogy ez a lány rengeteget adott vissza felnőtt korában a nagymamának.
Na de röviden: az arany középutat kell megtalálni: segítsenek, de csak amennyit szívesen segítenek. Lehet az havi egy hétvége vagy max 2, ami szerintem már elég lenne. De ezt nekik kell kitalálni, nekik kell megbeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!