Nagyszülők akiknek kicsi(0-4 éves) unokája van?
Nektek mennyit segítenek a kisgyerekes gyerekeitek?
Úgy látom elvárás lett a szülőktől, hogy a nagyszülők segítsenek be nekik, ha akarnak ha nem. Engem az érdekelne, hogy nektek mennyit segítenek ezek a gyerekeitek? Vagy csak egyirányú elvárás van?
Anno én is gyerekként a nagyinal töltöttem a nyarat akkor ez természetes dolog volt, csak most lett ennnyire utálandó teher…
Szülők dolgoztak muszáj volt…
Szórakozás kedvéért nem passzoltak le soha.
Kicsit másabb világot élünk, mint egy generációval korábban. Az anyámék korosztálya 55 évesen elmehetett nyugdíjba, ma pedig még 65 évesen is húzni kell az igát a megélhetésért. Ergo a nagyszülőnek (nagymamának) jóval kevesebb az ideje és az energiája.
Ügyes szervezéssel biztosan meg lehet (és meg is kell) oldani, de a fenti szempontokat is figyelembe kellene venni.
Miért csicska szerep az, ha időt tölt az unokáival? Atyaég. 🤦🏻♀️
Sok kicsit messzebb lakó nagyi a fenekét csapkodná a földhöz ha találkozhatna az unokákkal másnak meg nyűg. Eszem megáll 😂😂
20as és a nagyszülőnek erre nem lehet igénye? Itt 50 pár éves emberről beszélünk, aki szeretne még élni, de rengeteget dolgozik mert anyagilag is segíti a lányáékat, aki, nem dolgozott még sosem, az egyetem második évében lett terhes, 21 évesen.(nagyszülők fizetik az albérletet). Itt nem a lányt bántom, mikor terhes lett megbeszélték a szülőkkel hogy ha megtartja, addig támogatják míg le nem diplomázik.
Kérte a lányáékat hogy ne minden héten többször vigyék az unokát, mert fáradt, neki is jó lenne pihenni, a férjével lenni, esetleg elutazni hétvégén, de nem lehet, mert akkor el van hordva mindennek hogy ennyit nem képes segíteni.
Azért akadtam ki, mert valamelyik nap, nálunk sírta el magát. Szereti az unokát, szereti a lányát, de heti 5 nap 8 órát dolgozik, 1 órát utazik a munkahelyre és vissza, heti egy nap ott az unoka délután, hétvégén meg szombat reggel elviszik, vasárnap délben mennek érte de akkor már természetesnek veszik hogy ott maradnak ebédre és vasárnap délután/este mennek haza.MINDEN HÉTVÉGÉN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!