Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Máshogy viszonyulnak a nagyobb...

Máshogy viszonyulnak a nagyobbik gyerekemhez mióta megszületett a kicsi és haza jöttünk a kórházból. Kihez forduljak segítségért?

Figyelt kérdés
Hova forduljak segítségért? Tudom és érzem , hogy ez nem normális. 6 éves volt a nagy fiam mikor megszületett a kicsi. Imádom a gyerekeimet, meghalnak értük nagyon szeretem őket. De valami történt velem. Mikor megszületett a kicsi nem volt semmi baj. Alig vártam ,hogy haza jöjjunk a kórházból és együtt legyünk. Aztán mikor megérkeztünk és megláttam a nagy fiamat valami bekattant, máshogy nem tudok fogalmazni. Mint ha nem is az enyém lenne. Szeretem de nem tudok hozzá úgy viszonyulni ahogy kellene. Undorító,hogy ezt írom mint anya de ez az igazság és nagyon bánt. Őt sem akarom bántani!! Egyszerűen kerülöm a társaságát. Igyekszem programokat csinálni vele és többet foglalkozni vele. Bele gondolni abba , hogy mit érezhet a kicsi szíve. Nem akarom,hogy szomorú legyen. Boldogságot ész szeretetet akarok senkit adni. De van bennem egy fal felé. Tudom ,hogy ez nem normális! Voltam házi orvosnál , hogy mit tanácsol . Azt mondta , hogy ilyet egy anya nem érezhet és szégyellem el magam. Azt teszem! Nagyon hiányzik mikor nincs itthon, féltem és szeretem. De nem értem miért énekek falat. Nem szeretem amikor megpuszil, vagy megölel mert tehernek érzem. Gyűlölöm magam emiatt. Kérem segítsetek, ki az aki ebben segíteni tud!
2022. aug. 22. 13:35
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
98%
A háziorvosod egy idióta és neki kellene nagyon szégyellnie magát. Nem lebarmolnia kellett volna, hanem továbbküldeni pszichológushoz. Jelentkezz be egyhez minél hamarabb.
2022. aug. 22. 13:39
 2/42 anonim ***** válasza:
99%

Mindenképpen fordulj pszichológushoz!!!!

Az jó jel, ha érzed, hogy ez nem normális érzés, és szeretnél másképp érezni.

Férjed hogyan viszonyul a két gyerekhez? Mennyire tudja ezeket az érzéseidet?

Laikus vagyok, de el tudom képzelni, hogy a szülés utáni depresszió így is jelentkezhet.

2022. aug. 22. 13:42
 3/42 anonim ***** válasza:
99%

A háziorvosod hülye

Válts háziorvost és keress fel egy pszichológust!

2022. aug. 22. 13:49
 4/42 anonim ***** válasza:
63%
Ez teljesen természetes az ösztöneid miatt van,mindig védelmezed a kicsit a nagyobbal szemben főleg ha nagyobb a korkülönbség. Az már egy lépés a jó irányba hogy felismerted ezt és beszélni is mersz róla a többség ezt tabunak érzi. Amúgy idővel jobb lesz de soha nem lesz olyan a viszonyotok mint "régen".
2022. aug. 22. 13:50
 5/42 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk természetesnek épp nem nevezném. Miért kéne a kicsit a nagytól védeni? Miért abból indulunk ki, hogy a nagy bántaná a kicsit? Ugyanúgy egy szeretetre vágyó kisgyerek ő is.

Inkább a testvérféltékenységet kell majd helyesen kezelni.

2022. aug. 22. 13:57
 6/42 anonim ***** válasza:
98%

bocs most szóról szóra próbáltam értelmezni : "mintha nem is az enyém lenne" ezt hogy érted? Tehernek érzed? Némi baby-blues még befigyel nálad azért..

A háziorvosod idióta , ja. Szerintem csak szimplán idegesít a kicsi ne magyarázz be magadnak ilyeneket,. szerintem!! Fáradt vagy. Kialvatlan.

Másokkal is így vagy? Talán soknak érzed most a kettőt, adj időt magatoknak...!

Van egy mondás hogy az normális néha ami nem normális , most ez alatt azért emberi reakciókat értek.

Nekem már felnőtt fiam van de néha ambivalens érzéseim vannak.

Murphy mondta hogy "Az hogy a gyerekeid szereted nem jelenti azt hogy ne utálnád őket " :))))))

Fel a fejjel!! Add át apának a srácot kicsit, meg néha magadra is szakíts időt. Mit nem adnék most én ha lenne két ekkora gyerkőcöm:)

2022. aug. 22. 14:04
 7/42 anonim ***** válasza:
100%
javítok 6# vagyok azt mondta a Murphy- a szájával - pontosan "Az, hogy a gyerekeid szereted, nem jelenti azt hogy ne utálnád NÉHA őket " :D
2022. aug. 22. 14:05
 8/42 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy érzed és elfogadod, hogy gond van, nem pedig tagadsz, az jó. Hogy mertél segítséget is kérni, az nagyon jó. Sajnos belefutottál egy baromba, de ez ne tántorítson el. Egyébként sem a háziorvos a kompetens ilyen kérdésekben, hanem egy pszichológus, vagy súlyosabb eseten pszichiáter.
2022. aug. 22. 14:10
 9/42 A kérdező kommentje:

A férjem úgy áll ehez a témához, hogy nem érti. Próbálja megérteni de nem érti mi történik. Igyekszik mindenben segíteni amiben csak tud.

Az, hogy olyan mintha nem is az enyém lenne az azt takarja, hogy akkor és ott úgy éreztem mintha egy idegen kisgyerek lenne.

Teljesen máshogy néztem rá mint az előtt.

Féltékenység és bántás nincs a gyerekek között , mert imádja és nagyon kedves a kicsivel. Mindenét neki adná!

A baj az az, hogy hirtelen robbanok szegény felé. Nincs türelmem hozzá. És ezt ő is érzi. Ő pedig csak egy kisgyerek aki semmiről nem tehet.

2022. aug. 22. 14:15
 10/42 anonim ***** válasza:
76%
Ugyanaz a két gyerek apukája?
2022. aug. 22. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!