Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan érzem sz@rul magam?

Jogosan érzem sz@rul magam?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 18f.

Édesanyám sajnos nagyon buta. De én ennek ellenére nagyon szeretem őt.

Nagyon fiatal még, 40 éves sincs, de nagyon beteg.

Annyira, hogy kb. amikor itthon vagyok, akkor mindent segíteni kell neki. Fürdés, stb. 2 lépés nehezére esik, hogy elsétáljon a székről a hűtőig kivenni valamit.

Nem is ezzel van a bajom, hogy segítenem kell neki ennyire extrémen, hanem azzal, hogy sokszor ordibál velem és olyanokat is a fejemhez b@szott már nem egyszer, hogy inkább ne szült volna meg engem.

Valamint egyszer elmondtam neki a terveim, és annyit kaptam, hogy majd kíváncsi lesz, hogy amikor csöves vagyok ... Stb..

Régebb óta gondolkozom az öngyilkosságon.

Sokminden van, amit nem is szeretnék leírni, igazából annyi lenne csak a kérdésem, hogy ez normális, hogy ez miatt nincsen életkedvem és depressziós vagyok valamint egyre jobban nem akarok élni?

(Iskola pszichológus állapította meg a depressziót, mielőtt belém köt valaki)

Hogy mondjak egy konkrét példát is.: Elgurul nála valami és elkezd olyan vádakkal vádolni, amik teljesen alaptalanok és jön az, hogy én minden vagyok... Stbstbstb.

2022. aug. 19. 16:44
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis a bántalmazód győzött, te meg segítséget se kérsz. Pedig el se kezdődött az életed.
2022. aug. 20. 09:00
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Ha már úgyis minden mindegy, hívd fel őket, mi veszítenivalód lenne?

[link]

2022. aug. 20. 09:03
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem éri meg hidd el! Minden egyes nap új lehetőségeket kínál.

Édesapád, nagyszülő, stb. nincs?

2022. aug. 20. 09:03
 24/39 anonim ***** válasza:
33%

"Nem tudom tovább elviselni ezt, hogy mindig velem ordítanak, holott semmit sem csináltam. Már az is baj, hogy ha nevetek."

De hiszen tudod, hogy nagyon buta. Tehet ő arról? Nem. És ugyanakkor nagyon szereted. Akkor miért akarnál akkora szomorúságot okozni neki, hogy elveszítse a gyerekét és ugyanakkor a legnagyobb segítségét is az életben?

Csak akkor és ott "baj", ha nevetsz. Hiszen szenved ő is.

Máskor és máshol nagyon is jó, ha nevetsz! Neked is jó, meg mindenki másnak is - neki is, sőt, időnként még látszik is rajta, amikor épp jobb napja van, nem?

Mi lesz vele, ha te nem leszel? Segíti őt még valaki rajtad kívül?

2022. aug. 20. 09:12
 25/39 anonim ***** válasza:
80%
Jó lenne a bűntudatkeltést mellőzni.. Ki nem szarja le ki segít a bántalmazónak?
2022. aug. 20. 09:16
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Szereti őt, ő maga írta. Akkor talán érdekli, hogy mi lesz a sorsa, akár bántalmazó, akár nem.
2022. aug. 20. 09:23
 27/39 anonim ***** válasza:
72%
Sok bántalmazott kötődik ahhoz aki bántja, éppen ezzel tudják zsarolni az agresszorok őket. Semmi szervetnivaló nincs az anyján.
2022. aug. 20. 09:36
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
Most nem az anyjáról van szó, hanem róla. Hogy találjon valamit, ami itt tartja. Akár az is lehet az, ha belegondol az anyja további sorsába.
2022. aug. 20. 09:41
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Eddig mást se tett, csak az anyjára gondolt. Éppen ezért jutott ide. Magára kéne gondolnia, azt megértenie hogy semmi sem jogosítja fel az anyját erre a viselkedésre, és ő nem köteles tűrni.
2022. aug. 20. 10:28
 30/39 anonim ***** válasza:
0%

És meg fogja érteni, ha eddig nem értette meg? Pont most, amikor már öngyilkosságon gondolkodik, tehát amikor már nem beszámítható?

Most nem az a dolgunk, hogy az anyját elítéljük.

2022. aug. 20. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!