Jogosan érzem magam rosszul, mintha a szüleim leértékelnének? Minden jöttmenttel össze kellene jönnöm?
20 éves lány vagyok és még nem volt kapcsolatom. Az, hogy ez most baj vagy nem baj vagy fura vagy nem fura az nem különösebben foglalkoztat, de nyilván én is vágyom rá, hogy legyen egy párom. Viszont én erre nem vagyok rágörcsölve. Úgy vagyok vele, hogy majd ha találkozom olyannal, akivel klappolnak a dolgok, akkor lesz. Ha nem, akkor nem.
Viszont a szüleim és a nagyszüleim is állandóan kérdezgetik, hogy van-e már valakim, randizom-e valakivel és mondogatják, hogy ennyi idősen már kellene, nekik is volt, XY-nak is van meg csak öregszem, késő lesz, kifutok az időből meg mit tudjam én. Mindig mutogatják is a fiúkat, mindenfélét összevissza, kérdezgetik, hogy tetszik-e stb. és tényleg bárkit, mondván, hogy "te ne válogass" és ezen kiakadtam, mert rosszul is esett. Én sem vagyok tökéletes, ahogyan senki más sem, tisztában vagyok vele, hogy vannak nekem hibáim, külső, belső, rendben van. Viszont ettől még nem érzem úgy, hogy bárkire igent kellene mondanom. Viszont ők tényleg úgy kezelnek, mintha valami értéktelen senki lennék, akit meg kell próbálni eladni, mert különben örökre itt marad. Például volt, akivel semmi közös nem volt bennük vagy beszélgetni sem tudtam vele semmiről vagy nem tetszett vagy buta volt vagy egy bunkó paraszt volt és még sorolhatnám, de a családom szerint érdekes módon pont mind hozzám való... Most akkor én is ilyen vagyok a szemükben vagy mi? Mondtam nekik is, de ők nem értik, hogy nekem mi a problémám és ők csak segíteni akarnak nekem...
Szerintem is engedd el a füled mellett.
Nem hiszem, hogy lenéznének, vagy olyannak tartanának, inkább csak rajtuk van a szemellenző. Kitalálták, hogy neked pasi kell és bárkivel összeboronálnának, hátha. Persze csak azt veszik észre ami pozitív az illetőben. "Jajj a Józsi olyan jó ember, mindig kapál a kertben és segít a nagyanyjának! Tisztes jó ember az, rendben tartja a portát" Csak azt felejtik el, hogy Józsi 35 éves, 8 általánossal, 2-3 év munkatapasztalattal és 2-3 fog mínusszal.
Jogosan érzed.
#1: Mert az olyan könnyű. Alapvetően igazad van.
Kérdező: Értelek, mert nemilyen intenzitással, de hasonlókat mondott anyàm, nagyanyám. Ez egyrészt kellemetlen volt, másrészt a tukmálásnak olyan melékzöngéje van, hogy anélkül neked/nekem nem menne. Ez jól rombolja azt a kevés önbecsülést, ami van.
Anyám lassan visszavágta a csesztetésemet, nagyanyámat nemigen látogattam.
Ha eddig nem volt kapcsolatod, nem baj, nem vagy elkésve. De ha nemigen mozgolódsz páracsolatlehetőségek környékén, annak okár fel kellene tárni. Nem lehet, hogy te tényleg leértékeled magadat, és tudat alatt ezért kerülöd a lehetőségeket, mint én egykor.
Kedves Kérdező!
Ha ilyenek a Szüleid, azt javaslom, dolgozz, hagyd ott Őket, és költözz albérletbe.
Gáz az, amit csinálnak. És ha azt mondják, hogy vénlány vagy, mi van? Sokkal jobb, mint elváltnak lenni. Azt az embert minősíti, aki mondja, nem Téged.
Tipikus nagyokosok az ilyen szülők/nagyszülők akik bort isznak de vizet prédikálnak...meg leginkább hülyeséget.
Nagymamám is tipikusan ilyen.
Egész 20-as éveimben azt hallgattam, mikor házasodok már meg, mikor lesz már feleségem, gyerekem. Hát gyerek nélkül mit sem ér az élet, meg az unokák így és úgy. Aztán utólag realizáltam, hogy ő közel 40 évesen ment férjhez és lett gyereke. Akkor miről beszélünk?
Vagy apám alkoholista volt. Mindig megkaptam a szent beszédet, hogy szót kell fogadnom neki, és tűrnöm kell, meg szeretnem, mert hát az apám. Aztán egyszer elszólta magát, hogy "amikor elváltam nagyapátoktól". Mert hogy az öreg is jócskán piás volt. Ő kidobta az öreget, de mi tűrjük el amit ő maga sem tűrt el...
Sajnos nagyszülőknél gyakori az ilyen hozzáállás, rosszabb esetben a szülőktől is hallhatod. Én egyszerűen nem értem miért, elvileg a te boldogságodnak kellene számukra is az elsőnek lenni, inkább örülnének neki, hogy nem állsz össze valaki olyannal, akivel nem illetek össze. Jól teszed hogy nem görcsölsz rá erre, persze járj nyitott szemmel meg ismerkedj, de mindegy mit mondanak körülötted, mindig csak magadra hallgass ilyen téren, te fogod érezni, hogy ki az "igazi", teljesen mindegy hogy egy, vagy öt év múlva találkozol vele. Különben a szinglik sem értéktelenek, saját magamból kiindulva inkább élném le az életemet "egyedül", barátokkal és háziállattal nyugodtan, mint egy olyan alakkal, akivel nem vagyunk egy hullámhosszon, semmit nem tudunk megbeszélni, és csak öljük egymás idegeit.
Én is tavaly találkoztam a barátommal (19 vagyok), és hihetetlen, de olyan fiatalon is folyamatosan ezzel a szöveggel jöttek a rokonok mint neked, hogy "mi a helyzet a fiúkkal", "miért nincs még barátom", meg persze hogy miért nem járok egy többet ismerkedni. Konkrétan rosszul voltam a családi összejövetelektől emiatt, nem értem miért hiszik azt hogy kell a "biztatás", még néha belefér egy-egy ilyen kérdés, de egy idő után szerintem már bunkóságnak számít.
Szóval csak azt tudom javasolni, hogy ha nagyon zavar a helyzet és megoldható akkor költözz el, de egyébként beszéld meg velük a dolgot, mármint teljesen komolyan mondjuk egy vacsoránál, hátha megértik hogy rosszul esik a viselkedésük. Persze el is engedheted a füled mellett a megjegyzéseket, de egyszerűbb lenne nem hallgatni őket minden nap, mert ez még úgy is idegesítő lehet, hogy próbálod figyelmen kívül hagyni a beszólásokat. Kitartást.:)
Ha ez bármit segít, szerintem ez általános. Velem is ez van, én 19 vagyok. Főleg az egyik nagyim + rendezvényeken pár ismerős és rokon. Mondjuk nekem azt mondják, hogyha ilyen szép vagyok miért nincs senkim, ergo nem degradálnak le mint téged, de ez így is kínos és idegesítő.
Nemrég tinderről összeszedtem egy randit, a szüleim esküszöm talán jobban érdeklődtek az után mint az érettségi után (nem szoktam randizni, szóval új is volt nekik). Legszivesebben nem mondanék el erről nekik semmit, csak ha kapcsolatom lesz, de otthon lakok és úgy nem mehetek el, hogy nem mondom meg merre.
Amit tehetsz az az, hogy elengeded a füled mellett, vagy visszaszólsz, hogy ne szóljanak bele a magánéletedbe. “Azt szeretnétek, hogy összejöjjek egy iditótával, hogy boldogtalan legyen az életem?” Vagy valami ilyesmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!