Anyám folyton a képembe vágja, hogy nem szeretne majd unokázni? Miért? Normális ha elutasító egy nagyszülő?
Most várom a babámat. Jelenleg az anyukámékkal élek, mert a párom a munkájából kifolyólag sokat van külföldön. Már nézeget helyhez kötött állásokat is itthon, nem fog örökké így maradni. A lakás, amiben lakni fogunk pedig felújítás alatt áll. Tehát, anyukámmal, apukámmal és a tesómmal vagyok itthon. Nem tudjuk, hogy készen lesz-e a lakásunk decemberre, amire a kisfiamat várom.
Anya naponta mondja, hogy most lett nyugdíjas, nem álma unokázni napi 24-ben, ha el is költözünk; akkor sem akar naphosszakat a gyerekre vigyázni, kicsit élni szeretne. Az a helyzet, hogy én nem is kértem ezeket tőle. De mégis olyan elutasító velem. Rengetegszer kiemeli, hogy heti egyszer itt lehet az unoka pár órára, de nem akarja helyettem nevelni.
Nekem ezek szörnyen esnek, mert első baba, tele vagyok bizonytalansággal és még az anyámtól is az elutasítást kapom. Lassan bűnnek érzem, ha majd bármi kis segítségre lesz szükségem.
Ezt írtad:"heti egyszer itt lehet az unoka pár órára, de nem akarja helyettem nevelni"
Ezzel mi a baj? Miért szeretnél ennél többet? Sok-sok történetet olvastam már, ahol rátelepszik az anyós az új családra, ti tényleg erre vágytok? A férjed is ezt akarja?
Elképzelhető, hogy a stílusa rémes, és ez a probléma, de hidd el, sokan vágynak egy ilyen anyára. Ha heti egyszer néhány órára átvállalja a gyereket, az nektek ajándék lesz.
Mivel? Az a saját bajod, hogy nincsenek barátaid, anyukádnak ahhoz mégis mi a fsz köze van? Semmi.
És nem fenyeget, sőt, örülj neki, amiért engedi, hogy odaszülj egy kisbabát.
Én nem engedném, mert nem akarnám x felnevelt gyerek után 55+ évesen újra a gyerekbőgést hallgatni, meg pesztrálni egy babát, aki nem a sajátom.
13-as, oldja meg az albérletet. A párja! dolgozik, méghozzá külföldön, nyilván nem két euróért, és a kérdező is melózik.
Bár nekünk ilyen probléma nem volt, amint elköltöztek a gyerekek, kétévre rá mi is váltottunk egy 1,5 szobás lakásra :) Nekem is könnyebb, mint a kétszintes házat menedzselni, és vendégek persze jöhetnek, 4-5 napot elvagyunk a kanapén is :)
Nem lehet, hogy kicsit önállótlannak tart, azért fél attól, hogy majd minden miatt hozzá szaladsz a gyerekkel?
Felnôtt nô vagy, párkacsolatban, de otthon laksz. Barátaid nincsenek, "magányos" vagy és “bizonytalan". Nem lehet, hogy túl sokat lógsz anyukádon? Nem kéred a megerôsítését minden egyes, a babával kapcsolatos döntésben? A készülô lakásra a férjed “néz rá", mikor hazajön. Miért nem nézel rá te, ha te helyben vagy? Lehet, úgy jön le, hogy a lakásfelújítás intézését a férjedre lôcsölöd, a gyerekkel kapcsolatos döntéseket meg anyádra. És lehet, hogy már elôre fél, mi lesz ha meg is születik a gyerek. Fôleg ha mondjuk el is kísérteted magad minden gerekholmi megvásárlására, merthogy “magányos vagy”, lehet úgy jön le, hogy semmit se akarsz egyedül elintézni. Ha nem így van, elnézést a feltételezésért, de valahogy az egész panaszáradatból olyan kis mimózának tûnsz.
Igen, talán mimóza vagyok, de nem vagyok önállótlan. Fel tudom találni magam, de lelkileg egy kicsit egyedül vagyok. Kb ennyi. Pont ahogyan a 33-as írta. A stílusa rémes és bántó.
A lakásra azért kell ennyi idő, mert most leálltunk a munkálatokkal. De ja! Persze! Hát a pénzt meg olyan könnyű dobálni másoknak!
Azért remes es bantó a stílusa, mert elege van belőle, hogy azt sem lehet tudni, mikor költöztök végre. Es hogyha te ennyire természetesnek veszed, hogy aadig lakhatsz anyádnál egy csecsemővel, ameddig csak kedved tartja, akkor logikus, hogy nyilván majd a gyerekvigyazás terén is pont ugyanennyire nem fogod a másik ember hatarait figyelembe venni.
Mi a francért nem tudtok egy másfél vagy 2 milliós lakashitelt felvenni? Csodakonyha kell, vagy mi? Amúgy konyha nélkül is lehet elni ideigleneden, venni kell egy olcsó gázrezsót, víz meg van a fürdőben. Teraszajtót megcsinaltatjatok es beköltöztök.
Menj, kezd el kitakarítani a lakást, és költözz be, majd folyamatosan alakítjátok.
Járj el kismamatornára, ott is van esélyed új barátokra lelni.
Kolleganőid sincsenek, akikkel tudsz beszélgetni, vagy nem is dolgozol?
Értem hogy egyedül érzed magad, de ne mástól várd a megoldást, lépjél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!