A fiam hazahozott egy házas, gyerekes nőt?
Sziasztok!
Adott az alábbi szituáció. A felnőtt nagyfiam (26 éves) megismerkedett egy lánnyal (23 éves), akinek van egy 2 éves kislánya és férje. A válásuk folyamatban van. A lány odaköltözött a picivel együtt a fiamhoz. Látom, hogy boldoggá teszi a fiamat, egyébként dolgos, házias lány. Otthon ellátja a háztartást, főz, mos, takarít. A kislánynak is jó anyukája. Egyetemen tanul, mellette főállásban dolgozik, a pici bölcsis.
A személyiségéről nem tudok sokat mondani. Vannak furcsaságai és sokat szomorú, családja nincs, rengeteget bántották. Összességében értelmes, okos, talpraesett, mindent elintéz és megold. A fiamat a tenyerén hordozza.
És itt jön a DE. Mégis valahogy nem tudom teljes szívemből elfogadni. Nem keresem benne a hibákat, nem mutatom előtte, hogy bármi problémám lenne vele, de mégsem tetszik nekem ez a helyzet. Ilyen fiatalon válni...A faluban is mindig kapom a kellemetlen kérdéseket, hogy. fiamé-e a gyerek. Olyat is hallottam vissza, hogy a fiamé lehet a kislány, ezért ment tönkre a korábbi kapcsolata. Ez természetesen nem igaz, mire megismerte az új leányzót, már régóta nem volt senkije. Ezek zavarnak, meg hát mi van, ha csak ilyen megalázkodónak mutatja magát, közben pedig majd kisemmizi a fiamat? Vagy neki is esetleg gyereket csinál aztán otthagyja?
Eddig még semmit nem mondtam a lányra, de gondoltam rá, hogy leülök beszélni a fiammal, hogy mennyire gondolja ezt komolyan és kezelje fenntartásokkal. Nem tudunk róla semmit, messziről költözött ide (az interneten ismerkedtek meg). Gondolom a fiam "jobban ismeri", de bennem van valamilyen megmagyarázhatatlan gyanakvás és rossz érzés.
Azért is félek, mert a fiamat az előző barátnője, akivel már az esküvőt szervezték úgy otthagyta egyik napról a másikra, mint a huzat. Senki sem tudja, hogy mi történt. Ő sem. A lány szülei sem. Nem szeretném újra olyan csalódottnak látni.
Legjobb , ha nem szolsz nekik semmit, majd megvigasztalod, ha tenyleg gebasz lesz.
( en nagyon nem orulnek egy ilyen csajnak a fiam mellett, mert zavarna nagyon, h van mar gyereke)
Én egy dolgot találok furának: 23 éves, egyetemen tanul, 2 éves fia van (azaz 20 éves korában teherbe esett) - tehát a legmagasabb iskolai végzettsége érettségi ha jól gondolom és vidéken (falun) keres nettó 500 000 forintot.
Nekem ez kicsit furcsa, általában az egyetemista diákok nem szoktak kitömve lenni pénzzel és a korához képest az egy igen magas jövedelem, főleg ha nincs egyetemi végzettsége, Magyarországon elég kevés munkakörben lehet ennyit keresni főleg vidéken. Esetleg valami Nyugat-Magyarországon lakik a fiad és a lány egy faluban és ingázik külföldre? Másképp számomra eléggé elképzelhetetlen a fizetése, ha nincsen családja (azt írtad nincs neki) akiknél például bekapcsolódna a vállalkozás irányításába vagy nem programozó (amit a gyerekvállalás miatt kétlem, hogy megfelelő senioritási szintre tudna fejlődni), más munkakörben pedig nem tudom elképzelni Magyarországon ennyi idősen a nettó fél milliós fizetést.
Itt is írom, hogy nem kell elfogadnod a fiad barátnőjét. A párkapcsolatát kell elfogadnod. Az meg hogy a falu pletykás emberei zavarnak, az meg azt jelenti, hogy önmagadon kell dolgoznod, mert ezeknek az embereknek se hozzás, se a fiadhoz semmi köze.
Kb. ilyen kérdésekre azt kell kérdezni, hogy na és xx vagy xy te mit csinálsz egész nap.
Én a helyedben körbe néznék a saját házam táján.
És slussz.
Ha meg attól félsz, hogy a hölgy a párod kölcsönfelvételre akarja rávenni, ha a fiad 500-at keres akkor van is esze, hogy észre vegye a jeleket, hogy a nő csak kihasználja. Ha nem akkor meg szépen le tudsz ülni vele beszélni, hogy fiam nézd ez és ez van, fel kéne ébredni.
* se hozzád
*Ha meg attól félsz hogy a hölgy a párját azaz a fiadat kölcsönfelvételre akarja rávenni. Ha a fiad 500-at keres, akkor van is esze, hogy észre vegye a jeleket, hogy a nő csak kihasználja.
De ha ez így lenne, akkor több mindent nem is vitt volna oda, és nem lennének közös pénzügyeik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!