Óvodás által hazahozott hasmenéses vírusnál meg lehet óvni valahogy a testvéreket?
Nagyon nehéz ügy. Gyakorlatilag nem. Legföljebb, ha egy kastélyban laktok, és addig ők a másik kastélyszárnyba költöznek át. :-)
Még azt se könnyű megoldani, hogy ti, felnőttek, ne kapjátok el.
Saját példa: 5 éves óvodás lányom hazahozott egy hányós vírust. Másnap arra értem haza munkából, hogy a feleségem is hányik (aki ugyebár azért volt otthon, hogy vigyázzon a beteg gyerekünkre). Következő éjjel a fiam is hányt. Én, amikor nem a kertben dolgoztam, maszkban voltam bent, és akkor étkeztem, méghozzá nyitott ablaknál, amikor senki nem volt a konyhában. Könnyű volt ilyen időpontot találni, mivel senki nem étkezett rajtam kívül, leginkább csak aludtak, mivel a hányások kimerítették őket.
Így, egyedüliként a családból, én nem kaptam el.
Szerencsére amilyen drasztikus tünetekkel járt, olyan hamar át is vonult mindegyikükön.
Szerintem lehetetlen. Mindenre odafigyeltünk, de mégis letarolt nálunk mindenkit. Kezdődött velem (apa), de hiába próbáltam keveset lenni egy légtérben, és nem nyúlni semmihez, feleségem, 1 éves lányom, 3 éves fiam is sugárban hányt. De nem lett komolyabb bajunk.
Tedd amit tudsz, de teljesen nem tudod kontrollálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!