Beadattátok a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás elleni védőoltást (Encepur)? Ha igen mennyi idős korban?
3 éves a kisfiam. Eddig minden kötelező és “választható” védőoltást beadattunk neki, kivéve ezt. Amíg itthon volt, nem foglalkoztam a kullanccsal, tudtam hol jár, vigyáztunk, figyeltünk-ha kellett. Bár ezidáig azért akkora túrákat nyilván nem tett és külön figyeltük hogy olyan időszakban ne is menjünk mikor nagy a kockázat. Viszont szeptembertől közösségbe jár, és ősztöl meg ovis lesz. Úgy vagyok vele hogy jobb a biztonság. Most íratnám fel és adatnám be.
Aki beadatta volt mellékhatása, és ha igen mi?
Köszönöm a válaszokat!😊
Tudom, hogy télen kell beadatni, kicsit elkéstünk vele, de még ha most gyors megkapja talán lesz védelme a legrosszabb időszakokban. Egyébként még bölcsis, ott nincs nagy veszély, alig talpalatnyi helyen motorozhatnank, csúzdàzhatnak picit, az alig 2 mm füvön, vagy épp aszfalton. Az őszi ovikezdéstől jobban tartok, meg majd az ovis kiràndulásoktól. De akkor már ugyis azt hiszem 1 éves ismétlőt kell kapnia. De leginkább az ovis időszakra készülve szeretném már beadatni, meg hogy legyen védettsége ha bármi történne :)
Mi családilag igyekszünk nem olyanhelyre vinni, vagy ha mègis akkor nagyon befújom, úgy öltöztetem hogy biztos ne legyen baj. De az oltás akkor sem árt szerintem ;)
Egyáltalán nem vagytok elkésve vele, sokan tavasszal kezdik beadatni. Van gyorsított oltási séma is, akkor hamarabb lesz védett a gyerek.
Lyme kór ellen nem véd, azt remélem tudod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!