Adattok be gyermeketeknek meningococcus B védőoltást? Bexsero-ra gondolok most.
Kirándulni szoktunk időnként (havi 1-2 alkalom) , eddig spray-t használtunk, de a félelem bennem van, nehogy gond legyen. Kislányom 4 éves korában mondtam egyszer a dokinak, ő azt mondta, ne, - csak ha nagyon sokszor megyünk. Akkor hagytam, de ugye akár a játszótéren is össze lehet szedni, vagy parkban. Kicsit késve vagyunk már elkezdeni, de jobb később mint soha.
Általanosságban az érdekel, mennyire jellemző ennek az oltasnak a beadatása.
Ha van egyéb bevált módszeretek, az is jöhet kommentbe. Köszönöm!
#1, ez az. A "kullancs elleni" de nem a kullancs ellen véd egyik sem, hanem a kzllancs által terjesztett baktérium fertőzésre. A kötelező oltás meningococcus C-re az a Neisvac szuri. A Bexsero a meninhococcus B - re véd, árban 30 ezer fölött van darabja, és 2 éves kortól 2 adag kell belőle adni (kisebb gyereknek azt hiszem ennél többször).
Annak hol lehet pontosan utána nézni, fizeti e az önkormányzat?
Kérdező! Nem jól tudod sajnos....
A Neisvac a c típusú agyhártyagyulladás ellen véd. Nem kötelező. Fizetős.
A Bexsero a B típusú agyhártyagyulladás ellen véd. Szintén fizetős.
A kullancsencephalitis ellen meg egy harmadik oltás véd,de az NEM a Bexsero!!
A Bexsero a B típusú járványos agyhártyagyulladás ellen véd, ami olyan, mint a C típusú.
Azért ezt jobb, ha tudod!
Attól, hogy a Bexsero-t megkapja a gyermeked, a kullancsencephalitist még elkaphatja a kullancstól.
B típusú agyhártyagyulladást másik embertől kaphat el csak. C típusút is.
Csodálom amúgy, hogy az eddigi válaszolók nem vették észre, hogy totál összekeverted...
Nem bántásból írom! De ha már oltatsz, tudd, hogy mi ellen!!
Hát a Neisvac sem kötelező.
A Bexsero tudtommal 2 helyen állja összesen az országban az önkormányzat.
A kullancs elleni tudom én is mi ellen véd, ne haragudj hogy röviden írtam, aki akarta, értette...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!