Adattok be gyermeketeknek meningococcus B védőoltást? Bexsero-ra gondolok most.
Kirándulni szoktunk időnként (havi 1-2 alkalom) , eddig spray-t használtunk, de a félelem bennem van, nehogy gond legyen. Kislányom 4 éves korában mondtam egyszer a dokinak, ő azt mondta, ne, - csak ha nagyon sokszor megyünk. Akkor hagytam, de ugye akár a játszótéren is össze lehet szedni, vagy parkban. Kicsit késve vagyunk már elkezdeni, de jobb később mint soha.
Általanosságban az érdekel, mennyire jellemző ennek az oltasnak a beadatása.
Ha van egyéb bevált módszeretek, az is jöhet kommentbe. Köszönöm!
A bexseronak köze sincs az erdőkhöz, zárt térben, pl. bevásárlóközpontokban lehet jobban (még így is nagyonritkán) elkapni a meningot, ahol teleköhögik az emberek a zárt teret.
Augusztusban fogja megkapni a kislányom ezt az oltást, már elmúlt 1,5 éves. Előtte nem akartam, direkt vártunk vele. A neisvacot már megkapta korabban.
A kullancs oltás amire gondolsz, pl. FSME junior, ezt természetesen megkapta április-májusban, most van a szezonja. Nyilván ettől még belemehet a kullancs, az agyhártyagyulladás ellen véd. Most enyhe tél volt, sok az áttelelt, fertőzött egyed, fontosnak tartottam.
Nah este megnyitottak, de elaludtam, azóta leírták, hogy kevered a szezont a fazonnal.
Én nem láttam értelmét, évente 35-40 beteget találnak az országban.
Kullancs által terjesztettet pedig megkapják.
A 2 èvesemben volt màr kullancs, bennem már ebben az évben is. ( saját udvarban szedtem össze)
És kedved előző, te mit szólnál ha pont a gyereked lenne szobanövény a Bexsero oltastol?
Ugyanis az egyik ismerősöm így járt, megkapta a gyereke , majd beleesett abba a minimális %-ba, akinek súlyos reakciója lett tőle, a gyerek soha nem fog tudni beszélni, sem járni, és rendszeres rohamai vannak, most 5 éves.. Ez se jobb.
Amúgy az agyhártya gyulladásnak rengeteg törzse van, a C ellen van a Neisvac, a B ellen a Bexsero. Az A és D ellen pl nincs oltás, azt is elkaphatja sajnos.. :/
8 hónapos, ma kapta a 2. adagot. Én azért is adattam be a Neisvaccal együtt, mert féltem, ha el is kapja az agyhártyagyulladást, nem ismerem fel a tüneteket időben. Van, hogy egy nap alatt súlyos szövődményeket okoz.
16-os, barátnőd gyerekével mi történt? Allergiás volt az oltóanyagra és anafilaxiás sokkot kapott? Vagy hogy érted, hogy szobanövény lett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!