Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik nem vállalnak gyermeket,m...

Akik nem vállalnak gyermeket,milyen öregkort képzelnek el maguknak?

Figyelt kérdés
Megöregszenek,nem lesz senkijük,teljesen kiszolgáltatottá válhatnak idegen embereknek. Ezzel szemben,ha van egy egészséges családja,gyermekei ,azok gondoskodhatnak róla,méltósággal töltheti idős,utolsó éveit.
2022. aug. 14. 09:42
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
97%

Nézd kérdező.

Kapásból 2 idős embert tudok, aki özvegy, az egyiknek 2 a másiknak 3 gyereke van.

Csak mindenki messze él, vagy külföldön.

A családsegítő munkatársai hordják ki az ebédet, vasárolnak be a boltba, patikába stb.

Ugyanúgy egyedül van, mintha 0 gyereke lenne.

2022. aug. 14. 10:42
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

Édesapám nagynénje sosem ment férjhez, gyereke sem volt. Idős korában édesapámék ápolták, mintha a nagymamájuk lett volna.

Rokonságban van egy 80 éves nő, 3 gyereket szült. 2 meghalt már elég régen. A harmadik gyereke felé se néz. A nő egyedül él egy idősotthonban, mióta meghaltak a testvérei, senki felé se néz.

2022. aug. 14. 11:04
 23/48 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs gyermekem és soha nem is lesz. Egyrészt azért van ez így, mert nem tudnám rendesen felnevelni, másrészt pedig azért, mert nem is szeretnék családot. Én csakis egyedül érzem jól magam. Nem lennék úgy boldog, ha párkapcsolatban és gyermekek mellett kellene élnem. Nem fogom a fiatal éveimet tönkretenni csak azért, hogy vénségemre legyen majd egy szolgám. Nem is tartom azt erkölcsösnek, ha valaki azért vállal gyermeket, hogy legyen, aki majd gondozza öregségére. Egy már felnőtt személy nem is kötelezhető erre.

Nem hinném, hogy én magam olyan sokáig fogok élni, hogy ne tudjam magam ellátni a végére. De ha mégis úgy alakulna, akkor beköltöznék egy idősek otthonába.

Nem az az önzőség, vagy a felelőtlenség, ha valaki nem családban él, hanem az probléma, ha valaki ész nélkül szüli a gyermekeket a semmire, utána meg nem neveli fel őket rendesen. Na, az már valóban szégyen. De a gyermektelenség nem az.

2022. aug. 14. 11:07
 24/48 anonim ***** válasza:
9%
17-es voltam! És nagyon bunkoságnak tartom, ha valakit egészségügyi állapota miatt pontoznak le. Nem csak bunkóságnak, de páratlanságnak is tartom. Minden esetre, szégyelljetek magatokat!
2022. aug. 14. 11:38
 25/48 anonim ***** válasza:
88%

Nekem van anyukám, apukám és 3 testvérem :)

Csodás gyermekkort tudhatok magam mögött, ami tele volt nélkülözéssel, vízbe fojtási kísérletekkel, szíjjal veréssel, vérrel és sírással, mert MI TETTÜK TÖNKRE AZ ÉLETÜKET!!!

A méltóságos öregedésük az lesz, hogy mindenki azt reméli, hogy megrohadnak minél gyorsabban és csendesebben, de egy pohár vizet sem adnánk nekik. Persze ez úgy van eladva mindenki másnak, hogy ők tisztességgel, erejükön felül felneveltek 4 gyereket (egyik mondjuk javítóintézetben jelenleg, de arról nem beszélünk; én öngyilkossági kísérlettel a hátam mögött) és mégse hívja fel egyik sem, mégse akar segíteni egyik sem, hát micsoda hálátlan dögök vagyunk :)

De emberek! Szüljetek, szaporodjatok 0 anyagi körülmény közé, dühkezelési problémákkal, elvégre lesz egy kisgyerek, akin leverhetitek.

2022. aug. 14. 11:45
 26/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ez a legegyszerűbb kérdés: Van ingatlana, abból befizet egy idősotthonba (legtöbb helyen el kell érni a 70. évet, és már mehet is). Ott kap egy apartmant, élete végéig orvosi ellátás, ha szükséges, akkor ápolás is. Jön-megy, amikor akar, elvan, jól van és vigyáznak rá. És senki nem lesi az örökséget.
2022. aug. 14. 12:09
 27/48 anonim ***** válasza:
97%

17/24

Én se le, se fel nem pontoztalak.

De szerintem semmi köze az egészségi állapotodról leírtaknak a válaszod lepontozásához.

Aki lepontozott, szerintem legnagyobb valószínűséggel azért tette, mert úgy gondolta, hogy nagyon nem felel meg a valóságnak ez az kijelentésed:

"Mivel minden nő azonnal csak a szexet akarja, ne meg sok gyereket"

2022. aug. 14. 12:14
 28/48 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, te tipikusan olyan ember lehetsz, aki szerint csak egy nézet lehetséges, csak egy nézet a jó: a sajátja. Mások véleményét meg sem hallgatja, kapásból elítéli, mert nem egyezik az övével, jobb esetben megkérdezi (mint, most Te), de a választ alapból, már az elején lealacsonyító jelzőkkel illeti, látszik, hogy bármi is lesz az, meg sem próbálja elfogadni.

A kérdésre a válasz: utazgatni szeretnék, majd olyan helyekre, ahová addig még nem jártam. Miért lennék teljesen egyedül? Párom azért lehet, nem? Azt megengeded, ugye :D?

Arról nem is beszélve, hogy sok ember attól, hogy gyermeket vállal, még ugyanúgy egyedül marad, magányosan öregkorára.

Szóval az elképzeléseid egy-az egyben helytelenek, és, valótlanok. Sajnos fel kell, hogy világosítsalak.

2022. aug. 14. 12:15
 29/48 anonim ***** válasza:
93%

Nem azért szülök, hogy öregkoromban legyen, aki szórakoztat. A gyerekem legyen független tőlem, en majd körülveszem magam a saját tarsaságommal.

Szóval ugyanolyan öregkorom lesz, mint annak, akinek nincs gyereke. A saját eletemet fogom elni.

2022. aug. 14. 13:12
 30/48 anonim ***** válasza:
100%

Ne vedd magadra, kérdező, de ez egy nagyon ostoba és felszínes hozzáállás.

Attól, hogy lesznek valakinek gyerekei, még nem biztos, hogy idő korában támogatni fogják a szüleiket, hiszen lehet megromlik a kapcsolatuk, vagy egyszerűen nem lesz lehetőségük rá. Nagyon károsnak tartom azt a mentalitást, hogy valaki csak azért szül gyereket, hogy az majd később gondoskodjon róla.

A szomszédunkban egy idős pár lakik, sose lettek gyerekeik (ennek több oka van, nem taglalnám, nem az én életem). Tökéletesen jól megvannak, jelenleg is nyaralnak, amúgy eljárnak más barátaikhoz, vannak hobbijaik, minket is gyakran áthívnak sütögetni és hasonlók. Nemrég fogadtak örökbe két kutyát, akik szintén lekötik őket. Nem magányosak és nem kiszolgáltatottak, sőt, szerintem példaértékűen töltik a nyugdíjas éveiket.

26/N

2022. aug. 14. 13:23
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!