Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik nem vállalnak gyermeket,m...

Akik nem vállalnak gyermeket,milyen öregkort képzelnek el maguknak?

Figyelt kérdés
Megöregszenek,nem lesz senkijük,teljesen kiszolgáltatottá válhatnak idegen embereknek. Ezzel szemben,ha van egy egészséges családja,gyermekei ,azok gondoskodhatnak róla,méltósággal töltheti idős,utolsó éveit.
2022. aug. 14. 09:42
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, ezt mond annak a néninek a szomszéd utcából, akit pár éve a fia vert agyon.

Vagy anyukám volt kolléganőjének akit a fia fojtott meg.

De több példát is tudnék hozni erre magyarországról és a nagyvilágból is.

2022. aug. 14. 10:09
 12/48 anonim ***** válasza:
94%
Nos, nekem van gyerekem. Az orogkoromat sosem úgy képzeltem el, hogy majd ő gondoskodik rólam. Idosek otthonába fogok költözni a férjemmel,nagy eséllyel azonnal, amint betoltom a 65-öt. Meltosaggal fogom tölteni az utolsó éveimet, q gyerekem pedig majd akkor látogat meg, amikor akar és abban segít majd, amiben akar. Nem terveztem soha rá akaszkodni, soha nem terhelném azzal, hogy ő gondozzon.
2022. aug. 14. 10:09
 13/48 anonim ***** válasza:
7%
Nyolcas vagyok. Na vajon mi a nagy lenullázás oka, ti *köhöm* lepontozásmániások?
2022. aug. 14. 10:11
 14/48 anonim ***** válasza:
10%
LoL
2022. aug. 14. 10:13
 15/48 anonim ***** válasza:
96%
Nyugodtat.
2022. aug. 14. 10:19
 16/48 anonim ***** válasza:
97%

Hogy mire számítok?

Arra, hogy összegyűjtök annyi pénzt, amennyit csak tudok. Remélem, hogy egészséges leszek, és tudok sokáig dolgozni és félretenni.

Remélem, hogy már addig is, amíg dolgozom (igazából már most is így van) sokat tudok utazgatni és színházba járni. Ez később is legyen így.

Amikor már idős vagyok annyira, hogy egyedül nem tudok élni, olyan otthonba szeretnék bemenni, amilyenbe a nagymamám is ment: teljes ellátás, saját apartmannal, orvos és mindenféle segítség helyben.

Esetlegesen/lehetőleg élnék külföldön is.

Jelenleg ez az elképzelés. De azt, hogy mi lesz ténylegesen, sem én nem tudhatom, sem az, akinek gyereke van.

37/N

2022. aug. 14. 10:20
 17/48 anonim ***** válasza:
25%
A kérdező, azaz a válasszal nem számol mi van, ha valakinek egészségügyi okokból nem lehet gyereke? Például nekem se lehet egészségügyi okókból gyerekem. Ezért megse nősültem. Mivel minden nő azonnal csak a szexet akarja, ne meg sok gyereket. És mivel egészségügyi okokból nem lehet gyerekem. Igy inkább megse nősülök.
2022. aug. 14. 10:31
 18/48 anonim ***** válasza:
95%
Nem vállaltam gyereket, soha nem is akartam. Idős koromban otthonban fogok élni, tudatosan készülők rá- anyagilag is. Remélhetőleg olyan fitt idős leszek mint a nagyim, aki hetvenöt évesen magára főz, vásárol, kirándulni jár, brutális kártyapartikat tart az otthonbeli barátaival, új kajákat tanul főzni, (mondjuk ő amolyan "lakás-otthon részben van), és időnként a kedvenc régi zenéikre jó kis táncos bulikat tartanak. Ja, és imád moziba járni... Remélem éppen ilyen kotnyeles öreglány leszek én is.
2022. aug. 14. 10:33
 19/48 NTBS ***** válasza:
91%
Még nekem sincs gyerekem. Nem tudom mit hoz a jövő. Így nincs elképzelésem.
2022. aug. 14. 10:35
 20/48 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, akinek nincs gyereke, nem lesz alapból magányos, másrészt, akinek van gyereke az a gyereknek lesz kiszolgátatva, és egyáltalán nem garantált, hogy a gyereked majd 50 év múlva olyan kitörő örömmel fog pelenkázni.

Gyereket vállalni azért, hogy majd gondoskodjon rólad öregkorodra az önzés csimborasszója.

Egyébként én nyugodt, békés életet képzelek el, kis kertvárosi házban, ami mellett lesz pénzem arra, hogy megfizessem a gondoskodást. Bár reálisan nézve nem fogom megérni ezt a kort. De így tervezem

2022. aug. 14. 10:37
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!