Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy változna meg a kapcsolato...

Hogy változna meg a kapcsolatod az apáddal, ha megtudnád, hogy gyerekkorodban szexuálisan zaklatott téged?

Figyelt kérdés

2022. aug. 9. 17:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%
#9 Nem gondolod ugye komolyan?
2022. aug. 9. 22:17
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

11. Szerinted.

De mivel nyilván kicsit sem értesz a témához, az, hogy szerinted mi a helyzet, irreleváns.

2022. aug. 9. 23:15
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Akkor legalább maygarázd el, hogy miként jön elő olyasmi amire valaki nem emlékszik? Kicsit fura, ugyanis ha valamire n em emlékszünk annak általában pont az a léynege, hogy nem tudjuk hogy mi volt az.
2022. aug. 9. 23:29
 14/22 anonim ***** válasza:
75%
Nem ismerem ezeket a terápiákat, de tényleg annyira tuti biztos, ami ott előjön? Annyira, hogy megvádolnád apádat, aki esetleg ártatlan? Az a terapeuta is annyira tuti? Légy óvatos, mert sok a kókler, és ez egy divatos téma manapság.
2022. aug. 10. 08:00
 15/22 anonim ***** válasza:
61%
Arra én is kíváncsi volnék, hogy miből szűrte le ezt a szakember és mennyire egyértelműen. Mert itt egy "háát lehet" nagyon nem elég. Ez elég komoly.
2022. aug. 11. 00:23
 16/22 anonim válasza:
89%

A memóriában minden benne van ami történik az emberrel, akkor is ha nem emlékszik. Pl nem emlékszel a baba korodra vagy a születésedre, az első napodra, de ezek mind megtörténtek és az emlék ott van, csak nem tudod "előhívni". Ahogy írták már válaszban, olyan is van, hogy így védekezik az agy egy szörnyű emlékkel kapcsolatban, ott van az emlék valahol a tudatalatti mélyén elásva, de nem szedi elő. Léteznek különböző technikák ezeknek a felkutatására.

Viszont valóban, sok a kókler, de ez az élet minden területén így van. Ácsok között is sok a "jóvanazúgy" munkás és szakácsok között is vannak kevésbé jó szakácsok.

Ha a kérdező biztos benne, hogy ez az ember tényleg érti a dolgát, akkor ez kifejezetten nehéz helyzet.

2022. aug. 11. 10:33
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez valóban egy nagyon nehéz helyzet. Elképzelni nem tudom, mennyire.

Kérdező, amennyiben ez nagy valószínűséggel igaz, én akarva akaratlanul eltávolodnék apukámtól, pedig én nagyon apás vagyok, de ez számomra megbocsáthatatlan lenne.

Nem akarnék én haragot, de nem szeretném, ha tovább részese lenne az én, vagy majd esetlegesen unokái életében.

Sajnálom nagyon, szívből.

2022. aug. 11. 11:36
 18/22 anonim ***** válasza:
73%
Na igen, ez is egy ok, amiért pszichológiai vizsgálatnak kéne kitenni az embereket mielőtt gyereket vállalnak, sok az idióta, abberált szülő, aki nem alkalmas a gyereknevelésre, sokkal több gyerek élhetne boldogan, a kamaszok is biztonságosabb világban nőnének fel, ami az ő gyerekeik életére is kihatna, nem lennének ilyen felszínesek a kapcsolatok, mint most, nem esne ennyi gyerek szexuális erőszak áldozatává sem, akár idegen, akár családtag által, de a szellemileg sérült felnőtt férfiak sem használnák ki a tizenéves lányok tapasztalatlanságát saját vágyaik kiélésére, a kapcsolatok nem testiségről szólnának, meg lenne a normális anya-apa kép a gyerek számára és még sorolhatnám. De persze, miért is vezetnének be ilyet, kellenek a ribizlik meg a WC pucolók a világra, a pedofil hajlamú papoknak, politikusoknak is kellenek a gyerekek, hisz ki helyettesítené ezeket az embereket, gyerekeket a világ számára?
2022. aug. 11. 17:04
 19/22 anonim ***** válasza:
83%
Kitalálták már a regressziós hipnózist, amivel még előző életekre is vissza lehet emlékezni. Szerintem nem szabad az ott elhangzott dolgokat annyira készpénznek venni. Ha pedig a terapeuta engedi, hogy emlékezzen a kliens egy ilyen traumára, azt szakmailag is hibásnak tekintem, nem véletlen fojtotta el odáig sikeresen, ha egyáltalán úgy igaz.
2022. aug. 13. 20:43
 20/22 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk az előző életekre való visszaemlékezés nettó ezo bullshit, ne tegyük már egy kategóriába a tenyleges pszichológiával, mint tudomány.
2022. aug. 14. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!