Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy változna meg a kapcsolato...

Hogy változna meg a kapcsolatod az apáddal, ha megtudnád, hogy gyerekkorodban szexuálisan zaklatott téged?

Figyelt kérdés

2022. aug. 9. 17:22
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
56%
"Megtudnám"? Miért, nem voltam ott? Vagy miért ne emlékeznék rá?
2022. aug. 9. 17:25
 2/22 anonim ***** válasza:
90%
és kitől tudnám meg? mert az sem mindegy..az akkor miért nem tett semmit?
2022. aug. 9. 17:37
 3/22 Szandi4 válasza:
97%

Hűha, ez érdekes. De hagyjuk figyelmen kívül most az olyan körülményeket, hogy miért nem kapott érte büntetést, miért nem emlékszem rá, miért nem csináltak semmit. A kérdésre fogok válaszolni.

Gyökeresen megváltozna, soha nem bocsátanám meg neki. Bátran vállalom, hogy senkivel nem fogok különlegesen bánni, azért mert rokonok vagyunk. Ugyanúgy el fogom ítélni ezeket az embereket, ha valami szörnyűséges/megbocsáthatatlan dolgot tesznek. Kétség nélkül rossz ember az aki ilyen szinten árt másoknak. Számomra ez vitathatatlan. De ez az én álláspontom, ez sok mindentől függ azért. De legfőképpen a te felfogásodtól, személyiségedtől. Valaki meg tudná bocsátani, valaki nem.

Én például nem.

2022. aug. 9. 18:08
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Talán arra gondol a kérdező, ha pl. csecsemő- vagy kisgyerekkorban történt a dolog (igen, vannak olyanok, akik egy csecsemővel is képesek ilyesmire), vagy arra, hogy pl. később vált világossá az áldozat számára, hogy ami történt, az szexuális zaklatás.

Én megszakítanám a kapcsolatot, és azokkal is (ha volt ilyen), akik tudtak erről, és nem léptek.

2022. aug. 9. 18:17
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
nem tekinteném többet az apámnak.
2022. aug. 9. 18:17
 6/22 anonim ***** válasza:
95%

Sokszor a különösen traumatikus elményeket úgy dolgozza fel az agy, hogy kizarja az emléket. Ezek később viaszajöhetnek, főleg terápián, de persze az is lehet, hogy valaki elmondja felnőtt korban, hogy ez történt.

Azonnal kapcsolatmegszakítás, azzal is aki tette, meg azzal is, aki nem tett ellene semmit.

2022. aug. 9. 18:40
 7/22 anonim válasza:
13%
Nem zavarna.
2022. aug. 9. 19:03
 8/22 A kérdező kommentje:

ahogy a 6-os írta, terápián jött elő, nem emlékszem semmire, vele nem tudnék erről beszélni, nyilván más nem tudott róla, így máson nincs mit számonkérni.

köszi mindenkinek, amiket írtatok

2022. aug. 9. 19:14
 9/22 anonim válasza:
96%
Valami nagyon felszínes formális kapcaolatot fenn tartanék vele, pláne ha nem lenne elválva az édesanyámtól (hozzá nyilván mennék, de csak rá koncentrálnék), de az biztos hogy a gyerekemmel semmiképp nem hagynám együtt. Majd bizakodnék a pokol létezésében.
2022. aug. 9. 19:31
 10/22 anonim ***** válasza:
6%
terápián hogy jön v mi elő, vagy emlékszik valaki valamire vagy nem szerintem.
2022. aug. 9. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!