Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igaza van apámnak, túl nagyrav...

Igaza van apámnak, túl nagyravágyó vagyok?

Figyelt kérdés

Csak annyi, egyszerűen nem vagyok hajlandó elmenni nettó 200 havi alapbér alatt dolgozni sehova, akkor is csak ha szabályosan bejelentenek meg nem sz.rok a körülmények, inkább akkor otthon ülök és várok valami normálisra.

Apám azt mondja túl sokat akarok, más a nettó 180nal is megelégszik, ne álmodozzak. Meg mikor ő volt ennyi idős simán elvállalt mindent minimalbérért is. Ha ilyen sokat akarok keresni miért nem lettem orvos vagy mérnök

2022. júl. 28. 14:25
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
87%
20: Na igen.... Ezzel a hereverézéssel a SAJÁT esélyeit rontja. Mret ott lesz a lyuk a CV-ben...
2022. júl. 28. 15:11
 22/53 anonim ***** válasza:
81%
És aki betegség esetleg baleset miatt nem tud dolgozni, csak szégyellné beleírni a cv-be meg semmi köze hozzá senkinek, akkor is munkakerülő?
2022. júl. 28. 15:14
 23/53 anonim ***** válasza:
67%
Kövezzetek meg, de én sem mennék el nettó 160-200 ezer forintért dolgozni, amíg nem muszáj. Saját háztartást vezetek és jelenleg stabil a munkahelyem is. Van annyi tartalékom, hogy akár 1 évig is ücsöröghessek itthon a megfelelő munkára várva. Szerintem ez nem lustaság. (Nyilván csak addig, amíg nem szorul az ember anyagi támogatásra. Akkor bármit is elvállalnék…) Más kérdés, hogy jelenleg szerintem nem lehetetlen jól fizető állást kapni, akár irodában akár szakmunkásként.
2022. júl. 28. 15:14
 24/53 NTBS ***** válasza:
86%

Te tudod, de a megtakarításaid elfogynak és azután mi lesz?

Menj el nettó 160 ezerért és legalább szinten maradsz.

Ha jön jobb váltasz. Ennyi.

2022. júl. 28. 15:18
 25/53 anonim ***** válasza:
91%

Ha a megtakarításod mellett tanulsz is valamit, vagyis teszel érte, hogy jöjjön az a jobb ajánlat, akkor van értelme, amit csinálsz, igen.

Ha csak vagy és vársz, akkor tényleg lusta vagy.

2022. júl. 28. 15:21
 26/53 anonim ***** válasza:
91%
Normális gondolkodású embernek a megtakarítása (egy része) arra az esetre van félretéve, ha pl. munkaképtelenné válik, vagy váratlan kiadása keletkezik, nem pedig arra, hogy várja a számára elfogadható színvonalú állást. Semmi gond nincs azzal, ha "rangon aluli" munkát vállalsz addig, amíg megtalálod a számodra megfelelőt, az viszont rossz felfogás, hogy inkább feléled a megtakarításodat, de "rangon alul" nem dolgozol. Apukád gondolkozik helyesen. Ideiglenesen bármilyen munka megteszi, de nem élem fel a megtakarításomat a csodára várva.
2022. júl. 28. 15:22
 27/53 anonim ***** válasza:
77%

Mint írtam is, rákérdezünk (ha tetszik a CV) Ott kiderül.

De én még ilyennel nem találkoztam. Aki beteg az a munkahelyétől tp-n van. A nőknél jellemző h a gyerek(kek) miatt nem tudott elhelyezkedni, illetve a betegápolás is náluk merül fel

2022. júl. 28. 15:28
 28/53 anonim ***** válasza:
84%

- Hol laksz? Budapesten ez vicc, de Sajóládon ennyiért lovat cumiznék.

- Mi a végzettséged?

2022. júl. 28. 15:37
 29/53 anonim ***** válasza:
86%
20,21 ja. Öcsém is ilyen volt hogy felvágott a semmire: mondván nem akar hivatali csicska lenni meg irodában megrohadni. Ő jól fizető izgalmas munkát szeretne: munka miatt utazgatni úgy hogy világszerte üzletet köt, és minden megszokott helyen van egy barátnő akihez beugrik stb. Szembe jött a valóság és a CV lyuka miatt a végén örült egy olyan állásnak amivel a korábbi szavaival élve "csicskaként rohadhat egy irodában"
2022. júl. 28. 15:37
 30/53 anonim ***** válasza:
36%
23-as válaszoló vagyok, jól lepontozva… Nálam nem a munka “színvonaláról” van szó. Egyetemi végzettséggel is dolgoztam vendéglátásban és törölgettem az asztalokat, mert bejelentettek normálisan, és jobban is kerestem, mint a végzettségemmel. Mellette képeztem magam és kerestem a jobb lehetőségeket. Számomra nincs alantas munka. De bármit is csináljak, azt igenis fizessék meg. A vendéglátásban dolgozva (éveket) folyamatosan kurzusokra jártam,és megcsináltam 3 okj-s képzést is. Mindezek után lett tényleg jól fizető állásom. És tartom magam hozzá, hogy nem, nem mennék el 200 nettó alatt dolgozni.
2022. júl. 28. 15:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!