Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmondtam az anyámnak, hogy...

Elmondtam az anyámnak, hogy két hónapja öngyilkos akartam lenni és ez volt rá a válasz? Miért?

Figyelt kérdés

Az életem minden területén problémáim vannak, egy ideje már azt érzem, hogy megfulladok. Család, párkapcsolat, egyetem, munkahely. Egyik rosszabb, mint a másik.

Egy közeli ismerősöm tudott csak erről, ő talált meg akkor. Nem viselkedtem előtte máshogy, sosem mondtam senkinek, hogy problémáim vannak, nem vagyok boldog. A Facebookot, Instagramot sem szórtam tele szomorú képekkel, szövegekkel. Egyszerűen csak megtettem.

Ma úgy éreztem, hogy jót tenne, ha beszélhetnék erről az anyámmal is. Elmondtam neki, ő annyit mondott, hogy erre inkább nem mond semmit, mert nem akar megbántani. Engem ez kicsit meglepett, mert sok reakcióra számítottam, de erre nem... Utána feljöttem a szobámba, és most hallom, ahogy lent szid, hogy nekem semmi sem jó és hogy minek csinálom a cirkuszt.

Vagy nem kellett volna elmondanom? Nem tudom, miért csinálja ezt, beszélni szerettem volna vele erről.

2022. júl. 27. 13:40
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
61%
A kommentelők nagy része egy ékes példája annak hogy miért kéne egy pszichológiai alapok tantárgy, mondjuk ének helyett... Az embernek alapvetően elképzelhetetlen az öngyilkosság, még csak fel sem merül, mert mint minden élőlénynek, a testünk elsődleges célja a túlélés. Ahhoz hogy a testünkben valami normális állapota megváltozzon, egy betegség kell. Jelen esetben mentális betegség. Ezek aztán rengeteg másik tünet mellett befolyásolják az ítélőképességet, emiatt egy depressziós gyerek pl úgy érezheti hogy ha kapott egy egyest az a világ vége, és megöli magát. Az a karó egy teljességgel banális probléma, ki lehet javítani, de mivel a gyerek ítélőképessége nem egészséges, nem így gondolkodik. Ezeket a betegségeket nem tudja az ember magától helyrehozni, nem mondhatja meg az agyának, hogy működjön normálisan, ahogy egy asztmás sem parancsolhat rá a tüdejére, hogy lélegezzen. Emiatt is NEM gyengeség az öngyilkosság, és nem szabad elítélni azt aki így érez, hanem támogatni kell és bíztatni hogy forduljon szakemberhez.
2022. júl. 27. 14:30
 22/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm, olvastam már a könyvet. Igazából nagyon sok ilyen témájú könyvet olvastam, podcastot hallgattam már. Angolul is, magyarul is. Terápiára is járok 1,5 hónapja már.
2022. júl. 27. 14:33
 23/42 anonim ***** válasza:
53%
Lehet mondani, hogy ha valami öngyilkos lesz, akkor a környezetének árt. DE kérdem én! Vele mikor fog foglalkozni a környezete???
2022. júl. 27. 14:37
 24/42 anonim ***** válasza:
12%
Javítok:Valaki*
2022. júl. 27. 14:38
 25/42 anonim ***** válasza:
40%
Ki fogsz ebből jönni kislány. Én biztos vagyok ebben. Azért jó látni, hogy az elkeseredettség mellett küzdesz is magadért. Anyád egy rakás szerencsétlenség. Nem úgy viselkedik mintha az anyád lenne. :(
2022. júl. 27. 14:43
 26/42 anonim ***** válasza:
49%

Azért ez anyádnak nem kis sokk lehetett.

Nem lenne egyszerűbb lemenni hozzá és azt mondani, hogy

"Nem tudom miért csinálod ezt, csak beszélni szerettem volna veled erről!"

Aztán vagy tudtok róla beszélni és az vagy segít vagy nem, vagy nem tudtok róla beszélni, de annak is van tapasztalati szinten haszna.

Pszichológusra nem gondoltál?

Egyébként amikor az ismid megtalált, akkor mi történt?

Levágott a kötélről, bekötözte a csuklódat, vagy kimosta a gyomrod?

Orvos elé nem kerültél? Mert akkor foglalkozott volna veled pszichiáter is. Sőt, főleg az.

2022. júl. 27. 15:05
 27/42 anonim ***** válasza:
0%
26 olvasd vissza ezekre a kerdésekre már van válasz. Egy olyan anyaval meg miről beszélgessen aki korábban is simán végignézte ha a pasija verte a lányát?
2022. júl. 27. 15:35
 28/42 anonim ***** válasza:
49%

Akkor ezen az alapon már a kérdés feltevése is értelmetlen, ugyanis ez nem az én szellemi termékem, hanem a Kérdezőtől idéztem.

"Vagy nem kellett volna elmondanom? Nem tudom, miért csinálja ezt, beszélni szerettem volna vele erről."

2022. júl. 27. 15:49
 29/42 anonim ***** válasza:
0%
Attól hogy hasonlít más esethez még nem feltétlen azonosan jatszodik minden le.
2022. júl. 27. 16:58
 30/42 anonim ***** válasza:
77%

Redditen láttam már jó pár tucat öngyilkos videót. Legtöbbjük egy lakóház tetejéről ugrott le. Nem sok maradt belőlük, viszont az egyik ilyen ráugrott egy babakocsira, aztán a csecsemő is meghalt. Valaki felvágta az ereit a kádban és úgy találták meg felpuffadva, nem volt túl szép látvány. Valaki a pisztolyt választja, az még a szebbik, valaki a sörétest, na abból nem sok minden maradt meg a fejéből, csóri kutyája meg ment oda hogy mi is történt a gazdijával. Nem egy akasztós videót láttam ahol a nő 5 éves gyerekei könyörögnek az anyjuknak hogy ne tegye meg és próbálják leszedni a kötélről de nem tudják. Valakinél a kisgyerek az ajtót próbálja meg betörni míg az anyja a kötélen vergődik. Dédszülőm is felkötötte magát, a kisgyerek unokái találták meg.

Tudom hogy az ilyenek magasról tesznek a környezetükre, bosszúból amiért a környezetük is szart rájuk, de azért ártatlanokat nem kellene mentálisan megnyomrítaniuk egy életre.

2022. júl. 27. 17:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!